Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.12.2007., 09:16   #1
Uniks
Premium

Datum registracije: Nov 2006
Brisanje windowsa xp-a sa boot ekrana

Na dvije particije sam imao instalirana 2 windowsa xp pro. U međuvremenu sam jednu particiju pobrisao( ne formatirao).

Ali još mi uvijek piše pri bootanju oba dva.
Kako da maknem taj višak tako da mi uđe u windowse bez zastoja s tim odabiranjem?
Uniks je offline   Reply With Quote
Staro 25.12.2007., 11:54   #2
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
Odi u Windows Explorer, ukopčaj pod Tools-Folder Options-View-uključi Show hidden files and folder i isključi Hide protected operating system files. zaputi se na C: i otvori boot(.ini) fajl i tamo će ti pisati na kraju vjerojatno 2 XP-a...nešto slično ovome:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

pažljivo izbriši onaj redak kojeg praktički više "nema" odnosno onaj XP koji je pobrisan (partition(1) ili partition(2)) te stavi gore pod default (default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS) onaj koji je "pravi" odnosno koji nije pobrisan.

samo pazi da nekaj krivo ne napraviš/pobrišeš

EDIT: ili ako želiš biti 100% siguran da ne obišeš krivo prvo promijeni naziv "krivca" (ovo između navodnika u npr. "Ovo je krivi") i onda bootaj, probaj odabrat taj kojem si promijenil naziv i ak se neće bootat - taj je krivac i onda kad se boota laganini ga samo obrišeš slijedeći upute ^^

Zadnje izmijenjeno od: svebee. 26.12.2007. u 09:35.
svebee je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno