![]() |
Brisanje windowsa xp-a sa boot ekrana
Na dvije particije sam imao instalirana 2 windowsa xp pro. U međuvremenu sam jednu particiju pobrisao( ne formatirao).
Ali još mi uvijek piše pri bootanju oba dva. Kako da maknem taj višak tako da mi uđe u windowse bez zastoja s tim odabiranjem? |
Odi u Windows Explorer, ukopčaj pod Tools-Folder Options-View-uključi Show hidden files and folder i isključi Hide protected operating system files. zaputi se na C: i otvori boot(.ini) fajl i tamo će ti pisati na kraju vjerojatno 2 XP-a...nešto slično ovome:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect pažljivo izbriši onaj redak kojeg praktički više "nema" odnosno onaj XP koji je pobrisan (partition(1) ili partition(2)) te stavi gore pod default (default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS) onaj koji je "pravi" odnosno koji nije pobrisan. samo pazi da nekaj krivo ne napraviš/pobrišeš :D ;) :beer: EDIT: ili ako želiš biti 100% siguran da ne obišeš krivo prvo promijeni naziv "krivca" (ovo između navodnika u npr. "Ovo je krivi") i onda bootaj, probaj odabrat taj kojem si promijenil naziv i ak se neće bootat - taj je krivac ;) i onda kad se boota laganini ga samo obrišeš slijedeći upute ^^ :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:20. |