|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
![]() Sl. tjedan planiram kupiti Z5500 pa bi htio prvo neke odgovore ako moze... 1. Da li je potrebna posebna zvucna za navedene zvucnike ili je dobra i onboard te koja je razlika u tomu, dobivam bolju kvalitetu zvuka sa nekom zvucnom ili... (ne kuzim se bas u to pa pitam) ... i da li ima neka dobra zvucna u Links ponudi koju bi mi prepurucili? 2. Cuo sam negdje da subwoofer sadrzi neke magnete u sebi te da nije preporucljivo drzati ga blizu monitora, kompa da nebi doslo do...necega?? Da li je to istina? Hvala na odg.
Intel Pentium D 930 / Thermaltake BIG Typhon ASUS P5LD2 - i945P KINGMAX 1024 DDR2 667Mhz x 2 ASUS Extreme N7900GT/2DHT 256MB DDR3 Levicom X-Alien Black 500W Seagate Barracuda 7200.7 80 Gb sata THERMALTAKE Matrix VD2000BNS |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Kupnjom bolje kartice bi vjerojatno dobil na kvaliteti zvuka ... no mislim da je i integrirana zvučna sasvim dovoljna ... pa kako hoćeš (ostali ti budu sigurno rekli da obavezno kupiš zvučnu ![]() Kaj se tiče magneta, svi zvučnici imaju magnete u sebi ... a kod ovog subwoofera je očito malo veći magnet u pitanju Pa stoga ga nije preporučljivo držati blizu ekrana ... a sad neznam dali bi mogel smetati kojoj komponenti u kučištu ... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
1. sa Audigyem ili nečim sličnim ćeš dobit kvalitetniji i čišći zvuk. 2. Sub kao i ostali zvučnici ima magnet. ali čisto sumnjam da ćeš držat sub kraj monitora dovoljno blizu da smeta... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Govorite o CRT ekranima...a da je blizu LCDa onda nebi bilo nekih problema? Ne govorim da bude blizu mojega nego toliko da znam...tko zna, mozda nekad dospije do monitora :P heh...
Intel Pentium D 930 / Thermaltake BIG Typhon ASUS P5LD2 - i945P KINGMAX 1024 DDR2 667Mhz x 2 ASUS Extreme N7900GT/2DHT 256MB DDR3 Levicom X-Alien Black 500W Seagate Barracuda 7200.7 80 Gb sata THERMALTAKE Matrix VD2000BNS |
![]() |
![]() |
#9 |
Ex-Gastarbajter
|
meni je sub 1m od monitora trenutačno ispod stola. čeka selidbu ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Zašto bi sub imao pokraj monitora uopče? Pa kad ga staviš na pod i još k tome u kut sobe (poželjno tako) dobiješ X puta bolji bass. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
To sve spada u one psihoakustik fenomene,tako da nisi iskoristio iznošenu čarapu več novu čarapa opranu pervolom vjervatno bi ti bas bio mekši.... možda čak i premekan ali mislim da ormar u ulozi bandpass kutije to kompenzirao. ![]()
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Buljo probaj port (ispuh) okrenuti prema kutu. |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Znam, zato mi i nije u kutu. Ali pitam da znam kak bi se bolje čulo, doma ne mogu isprobat jer je komplicirano... Nemam ja sub u kutu, nit ga želim imat... znači ti kažeš ispuh prema kutu ![]()
#20 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo kako kod mene stoji sub. Iza vrata se nalazi hrpa nekih casopisa udaljenih bar 10cm od rupe suba. I ormar nema zadnje stranice tako da mogu kablove pospajat, a i zbog hladjenja. Nisam ga stavljao u ormar zbog boljeg zvuka, nego jednostavno nisam imao gdje, pa je tu zavrsio. ![]() PS. nemojte gledat ostatak na slici, ovdje je bitan samo sub. ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ex-Gastarbajter
|
ja bi rekao strašno... al dobro... |
![]() |
![]() |
#24 |
undercover
|
Basrefleks? jel to ona rupa? Moja stručna preporuka bi bila okrenut rupu prema sjeveru... Krivo. Sigurno neče ako ga ne uključiš....
#25 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() Ako se ja dobro sjećam raznih savjeta i preporuka, rupa treba biti slobodna od zidova i namještaja kao i membrana (barem 30ak cm slobode).
#26 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kad smo kod Z-5500, kupil sam si ga prekjučer, i evo, danas spojil s optikom. U Zvučnoj imam za podesiti sampling rate 44.1, 48 i 96kHz, šta da stavim. Primjetih da s povećavanjem samping ratea, zvuk postaje nešto kao "echo" - "saraund" ![]() Kak da stavim...?
#28 |
undercover
|
Može se kazat da testiram / pokušavam vidjet razinu zahebancije koja ti je potrebna da je primjetiš jer.... u prošlom tekstu to nisi primjetio pa si zafrkanciju krenuo zaustavit s tim da si kao pokušao nešto krenit objasnit ... "kutija ima rupu jer tako mora radit / tako je proračunata" s namjerom ostavljanja utiska da znaš o čemu govoriš a ako je stvarno tako onda zaista ne vidim kako ti moje 'kojeg reda' nije reklo da je to nekako nepotrebno. Drugo , kad koristiš tu riječ 'podhebavanje' to zvuči ružno i nekako me čini zlim a takvim se ne osječam.... ![]()
#29 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ok, još čekam odgovor vezano za sampling rate...
#30 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
pa stavi onaj sampling rate koji ti najviše odgovara uhu, jednostavno. a što se tiče suba, malo prostora oko njega moa biti, inače bas zna biti prenapumpan i boomy (hehe, koja hifi fraza ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|