|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
E2160 vs X2 4200+
pozdrav evo radim neku konfu i imam nedoumicu oko procesora.... isprva sam bio siguran da cu uzeti intela jer su mi ga svi preporucali, no malo gledam testove na tomshardware.com, i koliko vidim navedeni amd je u dosta testova bolji.. npr. http://www23.tomshardware.com/cpu_20...=883&chart=422 cak sam negdje nasao i usporedni test di su ta dva proca OC-ana i opet je amd bolji.... e sad, di je kvaka, zasto svi preporucaju taj intel, a po testovima je amd u laganoj prednosti? hvala pozdav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
uzmi cpu koji ti misliš da ti je bolji i isplativiji ovako head to head nema smisla uspoređivat 4200+ sa E2160 kada je razlika u taktu 400MHz usporedi ga sa 3600+ pa ćeš dobit ipak malo realniju sliku
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
znaci amd je bolja solucija.. hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KozajeZakon.
Datum registracije: Apr 2007
|
moj glas definitivno za intel ako ti overklokanje nije premrzak pojam.mislim da veliku vecinu e2160 (pazi na stepping)mozes dogurat preko 3ghz uz stock hladjenje i voltaze,sto nikako ne stoji za amd.From anandTech: "There's no simpler way of putting it: if you take overclocking into account, there's just no way to even consider the AMD CPUs. With the Pentium E2140 and 2160 boasting 65%+ overclocks, their performance reaches levels greater than the Athlon 64 X2 5000+ (and some of the faster Athlon X2 CPUs as well)." "With 65%+ overclocks - with little effort and using stock cooling - the Pentium E2140 and E2160 are easily the best buys on the market today. If you're absolutely opposed to overclocking, then the AMD/Intel question is a tossup, but if you've got no problems pushing clocks then Intel is the clear choice at all price points." ps.a ja sam trenutno amdejac da ne bi bilo hvali svoje ... ![]() ps2.usporedba iz prakse Hwbota:http://www.hwbot.org/hardware.compar...42_1&id=1387_1 Zadnje izmijenjeno od: Ovca. 25.11.2007. u 13:30. Razlog: zaboravih navest izvor citata |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Svi preporucuju Intel jer je jednostavno u ovo vrijeme bolji izbor. I sto se tice performansi i sto se tice potrosnje.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Svi preporučuju Intel zato jer se clocka ko mutavi. Najčešće ga pod svaku cijenu i bez obzira na namjenu preporučuju samoprozvani clockeri (kojima je Core ujedno i prvi susret s računalom), koji tak i tak svoje procesore drže na defaultu, a clockaju smo kad vide da Razer, Wolverine i ini postaju novi rezultat, pa reko da i oni probaju. Probaju, ali brzo skuže da nemaju pojma, pa traže utjehu na nekoj "voltaže i frekvencije" temi. Njih ne zanima kolko Intelovi procesori koštaju, kolko troše, kolko se griju, itd. Svaka druga im je "kad se naclocka" i bez toga lagano gube dah. Intel je bolji, Core je bolja arhitektura, ali onome koji zna za kaj mu treba novi procesor i koji gleda dalje od bijesnih taktova u svrhu prepucavanja u moru istih tema, je čisto svejedno čiji procesor bu kupil. Zadnje izmijenjeno od: McG. 25.11.2007. u 15:01. Razlog: Posvađali se samoglasnici.:) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Ma uzmi onaj koji ti vise odgovara i to je to,uprvao kako je McG rekao ![]() I ja sam tako neki dan isoa kupovat novi proc(nakon sto sma prodao 8800GTS,X2 3800+ i Zalmana) i dvoumio sam se dal da prijedjem na s775 il da uzmem neki X2,i sta sad...Uzeo sam AMD-a,jer sam na netu vidio,da u 45% testova,je bio bolji od E6300 i E6600..(Naravno,svi na stocku bili ![]()
![]() |
#9 |
KozajeZakon.
Datum registracije: Apr 2007
|
ja sam uzimao x2 prije svega jer prelazeci sa athlona3200 orleans, bilo mi je bitno da dobijem dvojezgreni proc, a imao sam nabavku x2 4000+ u "nekoj kombinaciji g6" pa me nije doslo onoliko koliko bi se placalo redovnim putem(citaj +pdv) ali svejedno, jos mislim da je dobar izbor bilo da li ga netko misli drzat npr. 2.1@1.0v ili 3.0@1.35v,ali nije najbolji(!) izbor ako se uzme u obzir potencijalne performanse overklokanih e21xx. @ McG:da je oc`ing neka znanost,bas i nije...ne mislim da prosjecni rezultati sint.testov sa hwbota mogu bit tako nedostizni prosjecnom clanu pce foruma kakvim se i sam smatram...a to tko ga(21/6/80 sve preporucuje ukljucuje i neke nesamoprozvane overklokere.Na kraju je svakom na vlastitoj savjesti njegov vlastiti izbor trosenja love i nek se pomiri s tim,pa ne misle se ljudi (valjda ?) doci zalit na threadove pce foruma ako im dopadne saka neki losiji primjerak(a tu im kao neko garantirao da ce ic 3.0+ a ne ide) ili pak jer su nesposobni iskoristit ono sto su platili... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
-------
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium moderator
|
Dvojezgren je i bazira se na najnovijoj Intelovoj Core arhitekturi...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
AMD ima još jednu malu prednost nad Intelom...ploče...za cca 500kn ti dobiješ ploču kao Gigabyte M56S-S3 ili MA69G-S3H Koje imaju doslovce sve na sebi,žilave su ko s to vragova a i raspored po njima je OK.Ekvivalentna ploča za intel je cca 900kn.Tako da-ako misliš "klackati" ko idiot-Intel.Ako misliš koristiti komp za nešto korisno-AMD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#17 |
Premium moderator
|
Da, Core2. Ali ionako to ljudima ne igra neku preveliku ulogu ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
900kn? yea right ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Khm...a di je firewire? http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010051 http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010074 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
50-100kn je IEEE1394 PCI kartica s kojom dobijes i kabel i koja je bolja od onboard shrotexa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|