![]() |
E2160 vs X2 4200+
pozdrav
evo radim neku konfu i imam nedoumicu oko procesora.... isprva sam bio siguran da cu uzeti intela jer su mi ga svi preporucali, no malo gledam testove na tomshardware.com, i koliko vidim navedeni amd je u dosta testova bolji.. npr. http://www23.tomshardware.com/cpu_20...=883&chart=422 cak sam negdje nasao i usporedni test di su ta dva proca OC-ana i opet je amd bolji.... e sad, di je kvaka, zasto svi preporucaju taj intel, a po testovima je amd u laganoj prednosti? hvala pozdav |
uzmi cpu koji ti misliš da ti je bolji i isplativiji
ovako head to head nema smisla uspoređivat 4200+ sa E2160 kada je razlika u taktu 400MHz usporedi ga sa 3600+ pa ćeš dobit ipak malo realniju sliku |
Citiraj:
znaci amd je bolja solucija.. hvala |
moj glas definitivno za intel ako ti overklokanje nije premrzak pojam.mislim da veliku vecinu e2160 (pazi na stepping)mozes dogurat preko 3ghz uz stock hladjenje i voltaze,sto nikako ne stoji za amd.From anandTech:
"There's no simpler way of putting it: if you take overclocking into account, there's just no way to even consider the AMD CPUs. With the Pentium E2140 and 2160 boasting 65%+ overclocks, their performance reaches levels greater than the Athlon 64 X2 5000+ (and some of the faster Athlon X2 CPUs as well)." "With 65%+ overclocks - with little effort and using stock cooling - the Pentium E2140 and E2160 are easily the best buys on the market today. If you're absolutely opposed to overclocking, then the AMD/Intel question is a tossup, but if you've got no problems pushing clocks then Intel is the clear choice at all price points." ps.a ja sam trenutno amdejac da ne bi bilo hvali svoje ...:D ps2.usporedba iz prakse Hwbota:http://www.hwbot.org/hardware.compar...42_1&id=1387_1 |
toms hardvere izbjegavati jer im tvrtke placaju da vise hvala neke konponente od nekih drugih i zato ne ocjenjuju objektivno
mislim moze posluziti kao neki orjentir ali ne treba sljepo vjerovati |
Svi preporucuju Intel jer je jednostavno u ovo vrijeme bolji izbor. I sto se tice performansi i sto se tice potrosnje.
|
Svi preporučuju Intel zato jer se clocka ko mutavi. Najčešće ga pod svaku cijenu i bez obzira na namjenu preporučuju samoprozvani clockeri (kojima je Core ujedno i prvi susret s računalom), koji tak i tak svoje procesore drže na defaultu, a clockaju smo kad vide da Razer, Wolverine i ini postaju novi rezultat, pa reko da i oni probaju. Probaju, ali brzo skuže da nemaju pojma, pa traže utjehu na nekoj "voltaže i frekvencije" temi. Njih ne zanima kolko Intelovi procesori koštaju, kolko troše, kolko se griju, itd. Svaka druga im je "kad se naclocka" i bez toga lagano gube dah. Intel je bolji, Core je bolja arhitektura, ali onome koji zna za kaj mu treba novi procesor i koji gleda dalje od bijesnih taktova u svrhu prepucavanja u moru istih tema, je čisto svejedno čiji procesor bu kupil.
|
Ma uzmi onaj koji ti vise odgovara i to je to,uprvao kako je McG rekao ;)
I ja sam tako neki dan isoa kupovat novi proc(nakon sto sma prodao 8800GTS,X2 3800+ i Zalmana) i dvoumio sam se dal da prijedjem na s775 il da uzmem neki X2,i sta sad...Uzeo sam AMD-a,jer sam na netu vidio,da u 45% testova,je bio bolji od E6300 i E6600..(Naravno,svi na stocku bili:)) |
ja sam uzimao x2 prije svega jer prelazeci sa athlona3200 orleans,
bilo mi je bitno da dobijem dvojezgreni proc, a imao sam nabavku x2 4000+ u "nekoj kombinaciji g6" pa me nije doslo onoliko koliko bi se placalo redovnim putem(citaj +pdv) ali svejedno, jos mislim da je dobar izbor bilo da li ga netko misli drzat npr. 2.1@1.0v ili 3.0@1.35v,ali nije najbolji(!) izbor ako se uzme u obzir potencijalne performanse overklokanih e21xx. @ McG:da je oc`ing neka znanost,bas i nije...ne mislim da prosjecni rezultati sint.testov sa hwbota mogu bit tako nedostizni prosjecnom clanu pce foruma kakvim se i sam smatram...a to tko ga(21/6/80 sve preporucuje ukljucuje i neke nesamoprozvane overklokere.Na kraju je svakom na vlastitoj savjesti njegov vlastiti izbor trosenja love i nek se pomiri s tim,pa ne misle se ljudi (valjda ?) doci zalit na threadove pce foruma ako im dopadne saka neki losiji primjerak(a tu im kao neko garantirao da ce ic 3.0+ a ne ide) ili pak jer su nesposobni iskoristit ono sto su platili... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
dizem ovaj thread od nigdje....
pitanje... e2160 je baziran na core arhitekturi ali nije dvojezgreni procesor je tako ili se varam??? |
Dvojezgren je i bazira se na najnovijoj Intelovoj Core arhitekturi...
|
e hvala u meduvremenu sam iskopao taj podatak....
|
AMD ima još jednu malu prednost nad Intelom...ploče...za cca 500kn ti dobiješ ploču kao Gigabyte M56S-S3 ili MA69G-S3H Koje imaju doslovce sve na sebi,žilave su ko s to vragova a i raspored po njima je OK.Ekvivalentna ploča za intel je cca 900kn.Tako da-ako misliš "klackati" ko idiot-Intel.Ako misliš koristiti komp za nešto korisno-AMD.
|
Citiraj:
mislim da bi mogli i bez ovakvih proljeva pameti :kafa: |
Citiraj:
|
Da, Core2. Ali ionako to ljudima ne igra neku preveliku ulogu :)
|
savjet:
složi si obije konfiguracije i uzmi onu koja je jeftinija. vrlo jednostavno :) |
Citiraj:
900kn? yea right:kafa: |
Citiraj:
Khm...a di je firewire? http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010051 http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010074 |
50-100kn je IEEE1394 PCI kartica s kojom dobijes i kabel i koja je bolja od onboard shrotexa.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:51. |