|
![]() |
#1 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Opteron ili x2 za coket 939?
Zanima me (u slučaju da naletim nekog povoljnog na tržnici) koji od ova dva procesora bi bilo isplativije za kupiti za moju konfiguraciju (malo igara, nešto audio obrade i divx kodiranje) i koje su uopće razlike između tih procesora?
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture Zadnje izmijenjeno od: Babaloo. 27.09.2007. u 14:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
x2,naravski...zakaj?pa bolji je po svemu,da ne nabrajam.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
S.939 X2 i Opteroni su praktično isti procesori samo što je kontrola Opterona bila strožija i u principu se nešto bolje klokaju od X2. Vodi računa da nisu svi Opteroni dvojezgreni (serija 14x je jednojezgrena).
![]() |
#4 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
pozdrav
Zavisi na kakav primjerak naiđeš ja sam imao 4200X2 i nije htjeo dalje od 2.6GHz.Ako naletiš ciljaj na Opterona 165.Serija 144-6-8 su isto odlični jedino što su jednojezgreni ali odlični clockeri.Ali svakako ciljaj Opty-ja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Neki Opti 165 su mogli i preko 3GHz. Svoga nisam klokao, ali sam našao na netu informaciju da sam sa tim steppingom mogao do 2.6GHz.
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Fino idu dvojezgreni Opteroni-samo zahtjevaju dobar cooler jer se znaju svinjski grijat ![]()
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Ove sprehe da je x2 tvoj jedini moguci izbor ostavi po strani, ja recimo od xnesto procesora nemam ama bas nikakvu korist jer vecina programa kojima se ja sluzim treba samo poveci disk ili diskove te dosta rama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
In the lab...
|
Citiraj:
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Istina je da neki progremi manje profitiraju od x2 ali uglavnom se ljepše radi na dual coreu, ni ja nisam vjerojvao dok nisam prešao ali stvarno je tako... Quad Core recimo stvarno nema smisla ako ga nemožeš iskoristiti sa točno određenm programima koje rabiš ali dual core ima i za generalnu uporabu... Neznam koje programe koristiš ali sumnjam da i s njima nebi imao bolji feeling u radu na dual core procesoru ali dopuštam da nebi u njima samima iao bolje rezultate, to je moguće, a što se isplativosti tiče po tome se onda DDR se trenutno IMHO isplati još manje kupovati nego dual core jer je isto dvostruko skuplji a već je osjetno lošiji od DDR2 po max protoku i ostalom dok npr s939 x2 je par posto lošiji od AM2 i to samo uneoptimiziranim aplikacijama jer nema virtualizaciju pa zato... Ako čovjek oće još koristii svoj s939 (ja ga još mislim imati) svakako tvoja preporuka stoji oko rama - minimalno još 1GB mu treba, ja mislim da je (za XPe) dosta čak i 2GB a za Vistu x64 3GB rama za bar 1-1.5g - tako da na to cilja (naravno govorim o zahtjevima za igranje i jake aplikacije za word je dosta i anje) a procesor, tja teško su nabavljivi ali ako mu se ne žuri da se ubosti za 500ak kn sa garancijom...
![]() |
#13 |
In the lab...
|
Pa rame sam svakako mislio ubosti, samo moram odrediti prioritete što se tiče raspodjele love. Istina, ne mislim prelaziti na novu platformu još dulje vrijeme jer ionako ne radim neke turbozahtjevne poslove na kompjuteru da bi mi trebao C2D ili neki iz te serije jakih procesora. Mislim da ću čekati svoju priliku da se netko bude riješavao svog polovnog x2 za neku sitnu lovu pa ću ga probati ubosti.
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Beskorisna bitanga...
|
Bolje si uzmi Opterona sa malo klokanja on je životinja, samo znaj da će ti trebati i životinjski hladnjak ako ga misliš ganjati na OC jer IIRC on ima 2x1mb cachea a na 90nm to je puuuno topline...
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
da ljepo si stavis jos 1GB rama i x2 procesor i komp ce ti puno ljepse radit. to sam i ja napravio. nisam tio prelazit na neku novu platformu. sad sam si ljepo stavio x2 i jos 1GB rama a sad bi ubrzo trebo i novu grafu uzet. i ljepa zvijer od kompa ![]() samo sto treba prvo jedinice u skoli isparavit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
|
Da istina zaboravio sam da ima i običnih Toleda u opticaju, u svakom slučaju Opteroni obično idu bolje, 3GHz bi trebao potegnuti ali kako rekoh sa životinjskim coolerom...
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
A bumo vidli kaj sonic tower može ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|