|
![]() |
#1 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
uICE 2.34 ili Girder?
Znam da već ima tema vezanih za daljinske upravljače i IC receivere, ali mene konkretno zanimaju ova dva programa koji su jedni od najboljih za taj primjer upravljanja kompom. Probao sam ih još nekoliko i neki su ili siromašni opcijama ili uopće ne rade s IC receiverom iz Buga. Budući da sam uICE koristio jako davno, prije sigurno dvije ili više godina, skoro sam u potpunosti zaboravio kako se konfigurira. Danas kad sam ga opet instalirao, malo po malo mi naviru sjećanja. U kratkom roku sam ga opet prokužio i za sada namjestio daljinac za kontroliranje MediaMonkeya i IrfanViewa te pomicanje miša. Kako su prolazili sati druženja s njim, počeo sam otkrivati neke bugove, a ne sjećam se uopće je li ih i prije bilo ili nije. Za sada me muči ovo: - nestajanje task bara nakon neodređenog vremena pa se moram ponovo logirati - isključivanje clear typea na dijelu ekrana gdje se pojavi OSD - opcija Leave window fokus after keystroke baš i ne radi najbolje - sporo primanje uzastopnih naredbi (moram pričekati sekundu-dvije prije stiskanja druge tipke) OSD mogu isključiti, ali ovo ostalo je već malo veće sranje. Girder sam probao (verziju 3 i 4), ali nikako ga ne mogu upogoniti. Jednostavno je prekompliciran, ima hrpu plug-inova i ne mogu se snaći više iako sam i to nekad znao... Uopće ne prepoznaje receiver, čak ni s onim Igor SFH56-device plug-inom. TV mi uskoro leti van iz sobe i sve ću gledati na LCD-u pa mi nije baš zgodno ustajati se iz kreveta za svaku glupost. Ako netko ima kakav savjet u vezi gore navedenih problema ili preporuku za neki drugi, ali jednako funkcionalan program, volio bih ga čuti. ![]() Unaprijed zahvaljujem.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ja sam sa Terratec Cinergy 400 uvijek koristio Girder 3, a otkad je izašla nova verzija HomeCineme koristim onaj TerratecRemote Control. Kako ti ne radi Girder, šta nema plugina za tvoju TV karticu? Ja sam si napravio sam IR receiver i koristio onaj Igor SFH56 plugin i to je isto radilo kako treba (dok nisam imao TV karticu tako da mogu upravljati kompom i dnevnog boravka ![]() EDIT: ako ćeš mogu ti poslati shemu moga uradi sam receivera ili ću ti njega poslati jer meni ionako samo stoji ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
|
Čitaj pozornije, rekao sam da imam IC receiver iz Buga koji sam napravio kad je izašao taj broj časopisa. ![]() Što se tiče slanja, hvala, ali meni ne treba jer imam ovaj svoj. Daj ga ili prodaj SniperWolfu jer sam njemu obećao IC recevier, a ne mogu više nabaviti dijelove jer Chipoteka nešto odugovlači s tim.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Sorry, malo sam preletio preko posta ![]() EDIT: vidim da nisi uspio upogoniti Girder s tim pluginom pa pretpostavljam da nešto nisi dobro napravio kod receivera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Ma receiver radi s uICE-om, već sam ga isprogramirao za MediaMonkey, IrfanView, Media Player Classic i pomicanje miša (opet ne čitaš pozorno ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
girder koristi jedan pin drugi, sad ne znam jel broj2 moras na 6 prelemiti ili tak nesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Jesi li ugasio uICE prije pokretanja Girdera? U Girderu odeš na settings, plugins i load plugin (staviš kvačicu kraj IgorPlug) i on bi trebao pozeleniti. Koju verziju Girdera si koristio, si probao s nekim drugim daljinskim? IgorPlug.dll si kopirao u plugin folder od Girdera? Pa hebemu ne znam šta bi moglo biti, da nema u blizini neka skrivena vojna baza pa ti radi interferenciju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Jesi li probao SlyControl ili WinLIRC? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
a onda mora umjesto dcd u girderu staviti ono drugo. ili trece. ne sjecam se vise, odustao sam bio od homemade rjesenja i prebacio se na imon ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |||
EMP moderator
|
Jesam. Citiraj:
![]() Verziju 3.3.8. Jesam, isto je. Tako je. Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ...a na DCD se ruši Girder, gore je slika. Kao prvo, home made je zanimljivije, a kao drugo, za Imon nemam love. ![]()
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
E vidiš, nisi spomenuo dotični error koji ima veze s okretanjem Marsa i Osjekom, na Rijeku nema utjecaja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
Googlao jesam nešto malo jer sam sad okupiran uICE-om. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Ah ne znam onda, jedino da vratiš Acronisom čistu XP instalaciju pa probaš onda (pretpostavljam da ju imaš ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Pusti Girder na miru. U načelu dobar program, ali traži puno korisnikova truda i gnjavaže za stvari koje u Uice-u dolaze po defaultu (recimo, za posložiti da iste tipke na daljinskom imaju različite funkcije u različitim aplikacijama). Ako već inzistiraš na Girderu, koristi ga isključivo sa Winlirc-om. Ovi Igorovi pluginovi su malo zbugirani, kao što si već primjetio. Winlirc je preporuka i za korištenje sa Uice-om. Kaj se ovog tiče : Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
|
Štanga, vratio image i ista stvar s Girderom. Sad ću probati uICE.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
@domy_os Sorry kaj davim, nego, jel radi Uice sa 64-bitnom Vistom? Nekak si mislim da to ne bude šljakalo na duplo bitnijem OS-u, al eto, vidim da imaš Vistu x64, koristiš i Uice, pa reko da pitam.
![]() |
#19 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Jok, ne vjerujem da to ima veze sa servisima kao takvim. Prije će bit da uICE pokušava loadat neki svoj interni driver (32-bitni) ili se pokušava zakačit na nešto, a OS mu neda. Fala, svejedno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|