PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   uICE 2.34 ili Girder? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79080)

domy_os 04.09.2007. 01:18

uICE 2.34 ili Girder?

Znam da već ima tema vezanih za daljinske upravljače i IC receivere, ali mene konkretno zanimaju ova dva programa koji su jedni od najboljih za taj primjer upravljanja kompom. Probao sam ih još nekoliko i neki su ili siromašni opcijama ili uopće ne rade s IC receiverom iz Buga.

Budući da sam uICE koristio jako davno, prije sigurno dvije ili više godina, skoro sam u potpunosti zaboravio kako se konfigurira. Danas kad sam ga opet instalirao, malo po malo mi naviru sjećanja. U kratkom roku sam ga opet prokužio i za sada namjestio daljinac za kontroliranje MediaMonkeya i IrfanViewa te pomicanje miša. Kako su prolazili sati druženja s njim, počeo sam otkrivati neke bugove, a ne sjećam se uopće je li ih i prije bilo ili nije. Za sada me muči ovo:

- nestajanje task bara nakon neodređenog vremena pa se moram ponovo logirati
- isključivanje clear typea na dijelu ekrana gdje se pojavi OSD
- opcija Leave window fokus after keystroke baš i ne radi najbolje
- sporo primanje uzastopnih naredbi (moram pričekati sekundu-dvije prije stiskanja druge tipke)

OSD mogu isključiti, ali ovo ostalo je već malo veće sranje.

Girder sam probao (verziju 3 i 4), ali nikako ga ne mogu upogoniti. Jednostavno je prekompliciran, ima hrpu plug-inova i ne mogu se snaći više iako sam i to nekad znao... Uopće ne prepoznaje receiver, čak ni s onim Igor SFH56-device plug-inom.

TV mi uskoro leti van iz sobe i sve ću gledati na LCD-u pa mi nije baš zgodno ustajati se iz kreveta za svaku glupost. Ako netko ima kakav savjet u vezi gore navedenih problema ili preporuku za neki drugi, ali jednako funkcionalan program, volio bih ga čuti. :)

Unaprijed zahvaljujem.

Dr. Beast 04.09.2007. 15:07

Ja sam sa Terratec Cinergy 400 uvijek koristio Girder 3, a otkad je izašla nova verzija HomeCineme koristim onaj TerratecRemote Control. Kako ti ne radi Girder, šta nema plugina za tvoju TV karticu? Ja sam si napravio sam IR receiver i koristio onaj Igor SFH56 plugin i to je isto radilo kako treba (dok nisam imao TV karticu tako da mogu upravljati kompom i dnevnog boravka :))

EDIT: ako ćeš mogu ti poslati shemu moga uradi sam receivera ili ću ti njega poslati jer meni ionako samo stoji :)

domy_os 04.09.2007. 15:19

Čitaj pozornije, rekao sam da imam IC receiver iz Buga koji sam napravio kad je izašao taj broj časopisa. :D Uz TV karticu odnosno bolje rečeno grafu nisam dobio daljinski. O tome je bilo priče prije cca 7-8 mjeseci. S Igor SFH56-device plug-inom jednostavno ne radi, kao da nisam ništa stisnuo na daljinskom.

Što se tiče slanja, hvala, ali meni ne treba jer imam ovaj svoj. Daj ga ili prodaj SniperWolfu jer sam njemu obećao IC recevier, a ne mogu više nabaviti dijelove jer Chipoteka nešto odugovlači s tim.

Dr. Beast 04.09.2007. 15:24

Sorry, malo sam preletio preko posta :) Da li ti uopće radi taj receiver koji si napravio? Meni je on s Girderom radio perfektno (uparen s pluginom Igor SFH56-device) i Girder je hvatao signale s bilo kojeg daljinskog.

EDIT: vidim da nisi uspio upogoniti Girder s tim pluginom pa pretpostavljam da nešto nisi dobro napravio kod receivera.

domy_os 04.09.2007. 15:35

Ma receiver radi s uICE-om, već sam ga isprogramirao za MediaMonkey, IrfanView, Media Player Classic i pomicanje miša (opet ne čitaš pozorno :p), ali s Girderom neće. :(

rendula 04.09.2007. 15:39

girder koristi jedan pin drugi, sad ne znam jel broj2 moras na 6 prelemiti ili tak nesto.

Dr. Beast 04.09.2007. 15:40

Jesi li ugasio uICE prije pokretanja Girdera? U Girderu odeš na settings, plugins i load plugin (staviš kvačicu kraj IgorPlug) i on bi trebao pozeleniti. Koju verziju Girdera si koristio, si probao s nekim drugim daljinskim? IgorPlug.dll si kopirao u plugin folder od Girdera? Pa hebemu ne znam šta bi moglo biti, da nema u blizini neka skrivena vojna baza pa ti radi interferenciju :)

Dr. Beast 04.09.2007. 15:50

Citiraj:

Autor rendula (Post 805297)
girder koristi jedan pin drugi, sad ne znam jel broj2 moras na 6 prelemiti ili tak nesto.

Ma ne treba ništa, ako je radio receiver po onom uputsvu iz Buga mora mu sve raditi, evo po kojoj sam shemi ja radio:
http://img442.imageshack.us/img442/7...ivergg6.th.gif

Jesi li probao SlyControl ili WinLIRC?

rendula 04.09.2007. 15:55

a onda mora umjesto dcd u girderu staviti ono drugo. ili trece. ne sjecam se vise, odustao sam bio od homemade rjesenja i prebacio se na imon :)

Dr. Beast 04.09.2007. 15:57

Citiraj:

Autor rendula (Post 805309)
a onda mora umjesto dcd u girderu staviti ono drugo. ili trece. ne sjecam se vise, odustao sam bio od homemade rjesenja i prebacio se na imon :)

Nisam ja ništa dodatno mijenjao, ostavio sam sve na defaultu nakon aktivacije plugina. Zanimljivije je home made :)

domy_os 04.09.2007. 16:22

Citiraj:

Autor Dr. Beast (Post 805299)
Jesi li ugasio uICE prije pokretanja Girdera?

Jesam.

Citiraj:

U Girderu odeš na settings, plugins i load plugin (staviš kvačicu kraj IgorPlug) i on bi trebao pozeleniti.

Ne piše IgorPlug nego Igor SFH-56 device, to je valjda to. Uključio ga i pozelenio je. Međutim, nakon par sekundi se cijeli Girder sruši s ovom porukom:

http://www.imagesforme.com/thumbs/2956Clipboard01.jpg

Citiraj:

Koju verziju Girdera si koristio

Verziju 3.3.8.

Citiraj:

Si probao s nekim drugim daljinskim?

Jesam, isto je.

Citiraj:

IgorPlug.dll si kopirao u plugin folder od Girdera?

Tako je.

Citiraj:

Pa hebemu ne znam šta bi moglo biti, da nema u blizini neka skrivena vojna baza pa ti radi interferenciju :)

Hehe... :D

Citiraj:

a onda mora umjesto dcd u girderu staviti ono drugo. ili trece. ne sjecam se vise

Na CTS i DSR kaže ovo...

http://www.imagesforme.com/thumbs/5394Clipboard02.jpg

...a na DCD se ruši Girder, gore je slika.

Citiraj:

odustao sam bio od homemade rjesenja i prebacio se na imon :)

Kao prvo, home made je zanimljivije, a kao drugo, za Imon nemam love. :)

Dr. Beast 04.09.2007. 16:31

E vidiš, nisi spomenuo dotični error koji ima veze s okretanjem Marsa i Osjekom, na Rijeku nema utjecaja :) Jesi progooglao malo za taj error, da nisu Win krivi, to radiš na XP, a ne na Visti?

domy_os 04.09.2007. 16:33

Googlao jesam nešto malo jer sam sad okupiran uICE-om. :) Na XP-u sam...

Dr. Beast 04.09.2007. 16:36

Ah ne znam onda, jedino da vratiš Acronisom čistu XP instalaciju pa probaš onda (pretpostavljam da ju imaš :D).

domy_os 04.09.2007. 16:57

Citiraj:

Autor Dr. Beast (Post 805346)
Ah ne znam onda, jedino da vratiš Acronisom čistu XP instalaciju pa probaš onda (pretpostavljam da ju imaš :D).

Uvijek, ali ovaj puta Ghostom. :)

Perki 04.09.2007. 19:52

Pusti Girder na miru. U načelu dobar program, ali traži puno korisnikova truda i gnjavaže za stvari koje u Uice-u dolaze po defaultu (recimo, za posložiti da iste tipke na daljinskom imaju različite funkcije u različitim aplikacijama).
Ako već inzistiraš na Girderu, koristi ga isključivo sa Winlirc-om. Ovi Igorovi pluginovi su malo zbugirani, kao što si već primjetio. Winlirc je preporuka i za korištenje sa Uice-om.
Kaj se ovog tiče :
Citiraj:

- nestajanje task bara nakon neodređenog vremena pa se moram ponovo logirati
- isključivanje clear typea na dijelu ekrana gdje se pojavi OSD
- opcija Leave window fokus after keystroke baš i ne radi najbolje
- sporo primanje uzastopnih naredbi (moram pričekati sekundu-dvije prije stiskanja druge tipke)
S prve tri stvari nisam imao problema, dok četvrtu podesiš u Hardware setup-u smanjivanjem vrijednosti za AntiRepeat.

domy_os 05.09.2007. 23:02

Štanga, vratio image i ista stvar s Girderom. Sad ću probati uICE.

Perki 23.09.2007. 01:15

@domy_os

Sorry kaj davim, nego, jel radi Uice sa 64-bitnom Vistom? Nekak si mislim da to ne bude šljakalo na duplo bitnijem OS-u, al eto, vidim da imaš Vistu x64, koristiš i Uice, pa reko da pitam.

domy_os 23.09.2007. 05:21

Nažalost, ne radi... :( Izbaci ovu poruku:

http://www.imagesforme.com/thumbs/2852Untitled2.jpg

Ne pomaže ni compatibility. :(

kasko 23.09.2007. 14:51

ovo zadnje piše da nije startana aplikacija u servisima si pogledo to možda te to *ebe

Perki 23.09.2007. 17:55

Jok, ne vjerujem da to ima veze sa servisima kao takvim. Prije će bit da uICE pokušava loadat neki svoj interni driver (32-bitni) ili se pokušava zakačit na nešto, a OS mu neda. Fala, svejedno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:50.