|
![]() |
#1 |
BMW ///MPower
Datum registracije: Mar 2007
|
Preporuka za vodeno hladenje
dakle planiram kupiti vodeno hladenje i zanima me vasa preporuka i naravno ducan di ga ima za kupit! pogleda san u linksa vemila procesora i nista nemaju hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Cool-pc, ako ti cijena dostave ne smeta, ili odeš kod EKw-a, imaš na foumu jaako zadovoljnih usera koji potvrđuju kvalitetu. Il blokove nabaviš u Formelu, il nekoj sličnoj firmi, i cijevi kupiš kod njih il di ti više odgovara. Iako bi ti najisplativije bilo otić do EK-a i na licu mjesta kupiti sve šta ti treba. Što bi s obzirom na to koju matičnu imaš bila najbolja solucija ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
eto, Juggernaut ti sve rekao ![]() moj dodatak bi jos samo bio da je bolje da odmah kupis nesto bolje(skuplje), nego da kasnije mijenjas ili trpis nesto sto te nece zadovoljiti ![]() pri tome poglavito mislim na pumpu... ona je odlucujuci faktor u tisini kompa.
![]() |
#4 |
BMW ///MPower
|
posto sam laik i nisam bas sve svatija moze li malo detaljnije sta da kupim dakle koliko kuzim ide pumpa - koju da kupim hladnjak - koji da kupim blokovi - koje da kupim crijeva - koja da kupim tekucina - koju da kupim da li to sve ima u formela za kupit i sta je to EKw |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
EKw ti je firma pod nazovim: EK waterblocks, po meni najbolji blokovi za vodeno koje u ovim krajevima možeš nabaviti, Tom ti ih ima osobno i vjerujem da je jako zadovoljan, ne ? ![]() U formelu možeš kupiti Zalmanove blokove za grafičke kertice, northbridge i cpu, ali je malo banana pošto ti imaš ploču koja se hladi heatpipe sistemom i nemožeš staviti blok na nortbridge ako ne kupiš blokove za ostale dijelove, ( southbridge, te 2 kompleta FETova ) Naravno moraš imati kojih 2soma u žepu ( kn ) ako to misliš raditi ( kompletni pc na vodenjaču ) Tom će ti sastaviti dobar komplet, meni je sad prekasno i izmučen sam od posla danas, tak da je meni malo overkill sad slagat konfu za vodeno. Uglavnom uzmeš blokove za grafu od Zalmana u Formelu, kao i blok za CPU, a ako misliš i ploču hladiti vodom, onda jednostavno ti ne preostaje ništa drugo nego EK, jer su oni jedini koji imaju takvu bogatu ponudu kvalitetne robe. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BMW ///MPower
|
ja mislim da cu ipak samo hladit vodom graficku i procesor jer mi temperature maticne skroz niske e sad cekan da mi tom napise sta da kupim u formela jer mi je to najblize a ovi ekw su predpostavljam van hrvatske i triba placat postarinu i ostalo |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Ma evo iz Formela ti ja preporučim, Toma sam mislio za EKw. Blok za grafulju : Link Blok za CPU: Link Za pumpu uzmi neku protočnu, il potpnu svejedno, ja sam svoju nabavio iz nekog petshopa, i za te novce je fakat bestbuy, znači traži samo pumpu ( bez filtera itd.. ) protočnu za akvarij, ako nema protočne onda potpnu, al to moraš sve improvizirat. U Linksu su nekad bili i radijatori i pumpe Eheimice, ( probaj nać nekoga tko ima viška, Renesis-a pitaj, itd... ) Za ventilatore uzmi Sharkoonove 12cmne, radijator isto je bio u Linksu, najbolje ti se isplati uzet nki kapaciteta 3 12cmna venta, jer bolje kupit više u startu nego se kasnije zezat nadogradnjama, itd... cijevi uzimaj one koje ti najviše odgovaraju uvodnicama na svemu tome. Reci, imaš kakvih DIY iskustava? Jesi sklon "Sam svoj majstor" pothvatima, il pak tražiš nešto gotovo spremno samo za sastavljanje? Do kolko love misliš dat za vodeno? Javit će se sigurno još PCEovaca... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
ovako, prije nego ista kupis... razmisli hoces li kroz kojih mjesec-dva-tri kupiti novu grafu... jer vidim da ti je ostatak konfe OK, novijeg datuma...a grafa jedina stara... pa da se ne zaletis sa blokom koji ti kasnije nece koristiti.... za novije grafe postoje full-cover blokovi koji su daleko bolje rjesenje od onoga samo za GPU, posto onako memorija i ostala ekipa ostane 'na suhome', tj vrucini.. posto nema vise venta od zracnog hladnjaka da ih hladi... znam da ga ti mozes staviti dodatno, ali cemu onda voda, ne? ![]() a ako bi uzeo neku 8800 grafu, ( ili ATI konkurenciju, da se netko ne naljuti ![]() evo kako bih ti preporucio setup, cca 300€. radi provjereno ![]() termalna pasta neka oko 50ak kn, jos 3-4 ova venta(link), ti je oko 300kn i to je manje vise to. (ako mislis uzeti blokove i za maticnu, to ti je jos dodatno oko 120 €) a to je onda posteno slozeno ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 01.09.2007. u 00:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BMW ///MPower
|
nemislim se bas preseravat sa novcima ali ne zelim ni kupit nesto sta nevalja neznam koliko se krecu cijene tako da nisam odredio kolicinu koliko zelim potrosit u glavnom potrisit cu koliko bude tribalo hvala na savjetima i jos jedno pitanje kako ide kupnja preko EKW-a ima li ko iskustva da mi malo pojasni |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
pa nije ono 'prese....' nema EK ponudu blokova: normal, power i 'pre....' ![]() vec samo jednu vrstu. ja ti samo velim da je full cover bolji od onog samo za gpu, i da je bolje da kupis odmah pumpu koja je dobra. pa kasnije mozes dodavati blokova koliko zelis, a onda ce i dalje raditi bez zvuka a i protok nece trpiti. dobio si savjet koji je meni trebao pred 8 mjeseci. a naucio sam na tezi nacin, pa tebi zelim pomoci. ti naravno napravi kako ti zelis i sto tebe veseli ![]() EK salje u hr. a mozes i otici tamo... ima na vise mjesta objasnjeno di je to i slicno. gledaj malo po podforumu.
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 01.09.2007. u 10:21. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
jao, ova tema se u tjedan dana triputa ponovila. imaš tu dosta toga, tom ti je rekao sve šta treba za dobro vodeno. a na tebi je samo da skupiš novce i kupiš... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
eye catching vodeno i da ti se frendovi dive bolje ces temp imat sa thermalrightom ultra120 nego stim i za manje pare . Jos1, NE zalman komplet,ne Termaltake komplet , NE i NE,sad ti meni objasni u cemu je problem ,je li ti Tom_ri sve objasnio ,JE,je su ti drugi dali svoje savjete posto ti ocito nemas iskustva o vodenom jesu,i zasto onda vadis svoje prijedloge da ti se nudi to. Onda ne pitaj za savjet nego kupi sto ti zelis ,ovo sve zvuci grubo ali me smeta kad ti se ljudi trude dati savjet i sve ti objasne i onda ti glavom kroz zid na nesto trece. ![]()
Zadnje izmijenjeno od: DoDo. 02.09.2007. u 12:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
|
Dobro DoDo veli ![]() a pazite ovaj pm koji mi stigao danas... ![]() ja ne razumijem di ovo vodi... (u mladez i droge topic?) a mozda je problem u meni. ne u drugima. necu imenovati, bez brige. Citiraj:
''negdje'' ...zvuci kao da je ovaj forum radio emisija pa je 'nacuo' nesto o vodi dok je bio u prolazu i sada ga zanima više....a emisija je prosla.... no ako je negdje vidio na forumu, onda je to jos tamo, i sve je opisano, sto treba, di toga ima i slicno... isplati li se? pa ako netko hoce hladan proc. onda da. ali proc sasvim uredno radi i sa stock coolerom koji se dobije u kutiji s procom. zahebancija? poprilicna dok sve poslozis. ali je definitvno manja ako imas sve sto paše (moras ici 'van' po to) a ako slazes od onoga sto ima u Hr, onda mora biti kemijanja(bilo oko pumpe i spojeva ili oko rezervoara) kasnije samo pali/gasi pc ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 02.09.2007. u 15:04. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|