|
![]() |
#1 |
bacc. ing. comp.
Datum registracije: Nov 2003
|
ovo je Danska, standardni net
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
daj link na nekog provajdera koji ima takvu ponudu ![]() btw. inače sviđa mi se što je upload veći od downloada ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
nije baš standardni. frendov nećak u švedskoj ima 20 mbit dl i 2 mbit ul i to je max tamo. plača oko 400 kruna (oko 400 kn)
![]() |
#4 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
a baš mislio da mogu trpjeti ove brzine od t-coma, i onda ti dođeš s ovakvim postom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Ovo za Svedsku nije tocno, tj. mozda je to dostupno osobi o kojoj je rijec, ali maksimalne brzine su sigurno vise (Dovoljno je pogledati www.speedtest.net). I do 100/100 i to cijene nisu previsoke pogotovo kad se uzmu u obzir njihovi prihodi. http://www.bahnhof.se/stad/Sthlmsvebocity Vec sam stavljao linkove na ponudu slovenskih Isp-ova koji jos uvijek imaju povoljniju ponudu (pogotovo optika gdje je dostupna i kad se uzmu u obzir njihovi prihodi) http://www.t-2.net/?AUID=000B6576C0519132A1001 http://www.t-2.net/?AUID=000B6676C051913320D01 Samo se javlja pitanje iskoristivosti takvih brzina i dodatnih troskova koji idu uz iskoristavanje takvih linija. Tako da na kraju jos najmanji trosak budu cijene koje se placaju ISP-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
imam 2mbita dl i 0.3mbita upl i ja stvarno nevidim nikakvog razloga za vecu brzinu... max download u danu mi je 18GB bez uploada. ping je svuda super. nepostoji igra koja moze pocuclati toliki download jedino upload da je 512 bilo bi perfektno. Tako da stvarno neznam zasto bi nekome trebalo vise od evo 5mbita dl upl moze li mi tko pojasniti ?
![]() |
#7 |
*
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
cudno kako im je *DSL skuplji od optike ... a kad pogledas ADSL imaju cijene vise nego mi (kad gledas ono sto se kod nas nudi odnosno da je kod nas i tel. pretplata u tome a ovdje mislim da nije)..VDSL im je puuno jeftiniji doduse inace imam frenda koji zivi u centru Ljubljane i namucio se da dobije ISPa (kablovski ili dsl provider)..na kraju mislim da placa 20 tak eura samo za 2mbitni flat (ne sinhroni) a ako vec ides putem optike pogledaj cijene vodatela.. super cijena i dostupni su u 3 zgrade (koje su k tome valjda jedna preko puta druge).. izmotavaju ljude po zapadnome dijelu grada i ljudi ih financiraju po 6 mjeseci unaprijed a njih nema i nemaaaaa... tako da se ne slazem bas sa time da nam je kod susjeda uvijek zelenija trava |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() Pa da, zasto da skidam sa 3mbita nesto pola sata, ako sa 10mbita mogu za manje od 10minuta... I zasto bih imao upload od samo 512kb, ako npr hocu igrati igru ugodno, a u pozadini podizati nesto na FTP? Da, 1/2/3 mbita su cesto premalo.
![]() |
![]() |
#12 | |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
A kada bi brzine narasle na sada da ga lupim najbrza 20mbit, druga 10 i najslabija 5 kuzis? Porastom maksimalne se povecava minimalna koju ima 90+% populacije s DSLom. A to je onda neka ok brzina. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Pa umjesto tih 18gb, da može i više skinuti ![]() A zašto kad kupiš C2D ideš nabrijavati, naravno jer smo svi pohlepni i želimo više. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Jedva čekam da počne taj big brother ![]()
![]() |
#16 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
*
|
Citiraj:
http://www.t-2.net/?AUID=000B6576C051913113701 Recimo 5/5 je kod njih 260kn, kod nas 5/0.5 300kn, 10/10 440kn, kod nas 10/0.5 500 kn, 20/1 je kod njih 330 kn. S tim da su kod njih place za trecinu vece nego kod nas. Tako da trava jos uvijek je zelenija kod susjeda (doduse ne toliko zelenija kao prije godinu dana). Jos kad se uzme u obzir da je kod njih taj T2 dostupniji nego nasi "alternativni" operateri (jer je i duze na trzistu) i da tocno pise na njihovim stranicama gdje grade centrale i gdje postavljaju optiku... ![]() Edit: Evo gledam njihov Amis 10/0.7 = 230 kn |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
bycod
|
Citiraj:
![]() nego neka ide tehnologija naprijed al ono nekuzim tugu i cemer sto nemamo 100mb net... za normalne potrebe preko 2mbita jednostavno je neiskoristivo... jedino sto stoji je ono da se nesto brze skine. neznam evo ja tu vidim plakanja za netom a nema potrebe. bar ne za one koji mogu dofurati nekoga a da nije t com.
![]() |
![]() |
#19 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
da slažem se , 2 mbit downloada je dovoljno ali je problem mali upload jednostavno torrenti traže upload. no baš me briga. amis je jednostavno tako povoljan i pingovi odlični da me baš briga - od danas sam na 4/768
![]() |
#20 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
ma daj Codiac zabrojo si se,šta fali da imamo brže brzine,mislim ko bi se tu ljutio ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Jedino nas simetricna veza moze spasiti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
recimo da imam vezu 4-5 mbita vjerojatno bi pola stvari sa harda obrisao iz jednostavnog razloga sto cu isto to moci skinuti za zanemarivo malo vremena naravno, uTorrent bi se mogao stalno vrtit u pozadini, recimo njemu dam 2-3 mbita i ostalo za surfanje... a da ne govorim uopce o streamingu... gledao sam izvlacenje za UEFA Cup i Champions League i slika stalno trza i prekida, sto zna dosta nazivcirat covjeka... evo neki dan mi frend dao link na stranicu koja nudi za 80% utakmica u Europi besplatni streaming... a i dobra stvar je recimo kad ocemo i buraz i ja igrat nes na netu, neće morat ispast 512kbit za svakoga, nego 2, 2.5 mbit-a svakom inace, ujak veli da polako praksa postaje u Njemackoj da neki nude jedino paket tipa brzina kolko god ti parica moze podnest i naravno flat za nekih 20€... nisam siguran za cijenu, budem jos provjerio
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
bycod
|
sto se tice uploada tu se slazem sa vecinom da bar bude pla brzine downloada. nema nista lose u tome da svi imamo 100mbita al gledajuci realno.... tesko da to 99%ljudi treba. inace hd filmovi su oko 8gb 720p a sa 2mbita skines u danu 18gb... znaci mos dnevno skidati 2 HD filma i jos surfati and stuff. ja da imam vezu 1Gbit nebi brisao stvari sa harda jer treba vremena da se nadje, evo konkretno ja imam 2mjeseca 2mbita i nemam vise sto skidati.... Neda mi se skidati HD filmove jer nemam doma lcd od bar 32" da mogu gledati kak Bog zapovijeda... Vecinu serija sam pogledao i gotovo sve nove filmove.. Zato kazem da imho 2mbita je za 99% ljudi super. Sjecam se kada je isdn kod nas bio ono bauk a u svabiji su vec peglali dsl na veliko, ja sam trenutacno super zadovoljan imam flat imam brzinu placam malo, neka stvari idu na brze al imho glupo je da placemo buhuhuhu oni imaju brzi net... u Japanu je standard 10mbita up/down i sta bi sada trebali ? Mi smo svjetlosnim godinama od japana, a isto tako ima puno gorih stvari oko kojih se treba nervirati nego oko neta jer on se bar pokrece...
![]() |
#25 |
kenova?
Datum registracije: Aug 2007
|
Ova rasprava je besmislena.Codiacu je ocito dovoljno brzine koliko ima, iako sumnjam da bi mu jos 98 mbit-a lose doslo ![]() Sve je stvar individualne potrebe, no ipak, sto se ovoga tice moje misljenje je definitivno: brze=bolje BTW, Kad su pitali John C. Dvoraka zasto ima 100 mbit/s rekao je zato sto mogu i zato sto je bolje ![]() @Codiac: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Vocna iglica u mudante
|
Meni treba flat, a ne brzina. Paket od 5gb potrosim za cas. I jos kad krenem igrat online igre.... uff pukne paket do 15. u jesecu i onda zjapim ostatak mjeseca sa 300mb i samo surfam i gledam sta ima po forumu.... Prijetelj mi kaze (zivi u Njemackoj u Darmstadtu) da su nedavno narucili od nekog providera telefon neograniceno pricanje prema fiksnim mrezema, nesto slicno kao maxtv i flat rate sa 16mb dl, neznam koji mu je je upload za 30eura.... .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
Zasto nam trebaju puno vece brzine. Lagan odgovor. Da povecamo kvalitetu zivota i bacimo sve isprde kao sto su mp3, divx i ostali izrodi. Da kupimo hddvd ili bluray i imamo oko ugodne, uhu zahvalne multimedijalne sadrzaje ![]() Kad dodje taj dan, napit cu se. |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() A ovo za isprde mi se posebno svidja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
ja sam bio u studentskom domu na 100Mbit vezi brzina je super, ali nakon 2 mjeseca mi je već skidanje ispod 1Mbyte/sec bilo sporo ako je file bio veći od 20 MB a osim toga nekih 10Mbit je maximalno što nekom čovjeku (privatno) treba s tom brzinom se skine nekih 3 TB mjesečno što je vjerojatno svakome na forumu previše za skinuti jedino ako baš želite pržiti 24 dvd-a dnevno što bi bilo 720 dvd-a mjesečno, a to bi vas stajalo == 720 dvd-a po 2 kn komad + kutije za svakih 50 dvd-a 4 kn po komadu = 1440 + 60 = 1500 kn mjesečno samo za dvd-e recimo da se jedan dvd prži 8 minuta => 720 dvd-a = 5760 minuta = 96 sati = 4 dana prženja dvd-a mjesečno iz ove računice se vidi da veća brzina od 10Mbita nikome ne treba a što se tiće uploada više od 10Mbit-a ne treba
![]() |
#30 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
inace mogao si procitati i sto tocno pise ispod tih 10mbita... inace 4mbita su 230kn a tih 10 .... ah nebih htio reci patka ali..inace je 10mbita od 33 eura do 42 (ovisno da li si na njihovoj ili telekomovoj zici) a sto se tice t2 budem pitao frenda da pogleda dostupnost... ona njihova karta su medjulinkovi |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|