Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.08.2007., 22:59   #1
kony
bacc. ing. comp.

Datum registracije: Nov 2003
ovo je Danska, standardni net

kony je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2007., 23:14   #2
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
daj link na nekog provajdera koji ima takvu ponudu

btw. inače sviđa mi se što je upload veći od downloada
svebee je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.08.2007., 23:15   #3
tomifish2002
Honda Prelude 2.0i driver

tomifish2002's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
nije baš standardni. frendov nećak u švedskoj ima 20 mbit dl i 2 mbit ul i to je max tamo. plača oko 400 kruna (oko 400 kn)

tomifish2002 je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2007., 23:48   #4
WichitaQ
Soul Eater

WichitaQ's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
a baš mislio da mogu trpjeti ove brzine od t-coma, i onda ti dođeš s ovakvim postom
WichitaQ je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 00:02   #5
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Ovo za Svedsku nije tocno, tj. mozda je to dostupno osobi o kojoj je rijec, ali maksimalne brzine su sigurno vise (Dovoljno je pogledati www.speedtest.net). I do 100/100 i to cijene nisu previsoke pogotovo kad se uzmu u obzir njihovi prihodi.
http://www.bahnhof.se/stad/Sthlmsvebocity

Vec sam stavljao linkove na ponudu slovenskih Isp-ova koji jos uvijek imaju povoljniju ponudu (pogotovo optika gdje je dostupna i kad se uzmu u obzir njihovi prihodi)
http://www.t-2.net/?AUID=000B6576C0519132A1001
http://www.t-2.net/?AUID=000B6676C051913320D01

Samo se javlja pitanje iskoristivosti takvih brzina i dodatnih troskova koji idu uz iskoristavanje takvih linija. Tako da na kraju jos najmanji trosak budu cijene koje se placaju ISP-u.
morph je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 01:09   #6
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
imam 2mbita dl i 0.3mbita upl i ja stvarno nevidim nikakvog razloga za vecu brzinu...

max download u danu mi je 18GB bez uploada.

ping je svuda super. nepostoji igra koja moze pocuclati toliki download jedino upload da je 512 bilo bi perfektno.

Tako da stvarno neznam zasto bi nekome trebalo vise od evo 5mbita dl upl moze li mi tko pojasniti ?

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 01:19   #7
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova

Tako da stvarno neznam zasto bi nekome trebalo vise od evo 5mbita dl upl moze li mi tko pojasniti ?
Netko zeli napraviti kolekciju HD materijala i spreman je investirati u prostor, 2 sata videa = 20-30 gb...skupi se
Staro 24.08.2007., 02:28   #8
Veki-os
Premium
Moj komp

Veki-os's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
imam 2mbita dl i 0.3mbita upl i ja stvarno nevidim nikakvog razloga za vecu brzinu...

ping je svuda super. nepostoji igra koja moze pocuclati toliki download jedino upload da je 512 bilo bi perfektno.

Zato što tehnologija mora iči naprijed a ne se zaustaviti kad ti kažeš da ti je dosta 18Gb p0rna na dan
Veki-os je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 03:57   #9
MAHER
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2005
ali fakat da mi je 5mbit down i 1mbit up(flat offcourse) ne bi više uopće povećavao brzinu,samo bi gledao kak da prođem što jeftinije
MAHER je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 04:45   #10
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Ovo za Svedsku nije tocno, tj. mozda je to dostupno osobi o kojoj je rijec, ali maksimalne brzine su sigurno vise (Dovoljno je pogledati www.speedtest.net). I do 100/100 i to cijene nisu previsoke pogotovo kad se uzmu u obzir njihovi prihodi.
http://www.bahnhof.se/stad/Sthlmsvebocity

Vec sam stavljao linkove na ponudu slovenskih Isp-ova koji jos uvijek imaju povoljniju ponudu (pogotovo optika gdje je dostupna i kad se uzmu u obzir njihovi prihodi)
http://www.t-2.net/?AUID=000B6576C0519132A1001
http://www.t-2.net/?AUID=000B6676C051913320D01

Samo se javlja pitanje iskoristivosti takvih brzina i dodatnih troskova koji idu uz iskoristavanje takvih linija. Tako da na kraju jos najmanji trosak budu cijene koje se placaju ISP-u.

cudno kako im je *DSL skuplji od optike ...

a kad pogledas ADSL imaju cijene vise nego mi (kad gledas ono sto se kod nas nudi odnosno da je kod nas i tel. pretplata u tome a ovdje mislim da nije)..VDSL im je puuno jeftiniji doduse

inace imam frenda koji zivi u centru Ljubljane i namucio se da dobije ISPa (kablovski ili dsl provider)..na kraju mislim da placa 20 tak eura samo za 2mbitni flat (ne sinhroni)

a ako vec ides putem optike pogledaj cijene vodatela.. super cijena i dostupni su u 3 zgrade (koje su k tome valjda jedna preko puta druge).. izmotavaju ljude po zapadnome dijelu grada i ljudi ih financiraju po 6 mjeseci unaprijed a njih nema i nemaaaaa...

tako da se ne slazem bas sa time da nam je kod susjeda uvijek zelenija trava
msvrtan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.08.2007., 08:12   #11
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
Zato što tehnologija mora iči naprijed a ne se zaustaviti kad ti kažeš da ti je dosta 18Gb p0rna na dan
Nevjerojatno ali istinito.

Pa da, zasto da skidam sa 3mbita nesto pola sata, ako sa 10mbita mogu za manje od 10minuta... I zasto bih imao upload od samo 512kb, ako npr hocu igrati igru ugodno, a u pozadini podizati nesto na FTP?
Da, 1/2/3 mbita su cesto premalo.
atha je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 08:18   #12
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Pa meni je bezveze uzimati vecu brzinu kada znam da neskinam 0-24, pa bi onda ja uzeo najjeftiniju ili onu malo vecu brzu ako je razlika mala. A to je onda u slucaju tekoma sporo.

A kada bi brzine narasle na sada da ga lupim najbrza 20mbit, druga 10 i najslabija 5 kuzis? Porastom maksimalne se povecava minimalna koju ima 90+% populacije s DSLom. A to je onda neka ok brzina.
raf je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 09:15   #13
Warcraft1980
Premium
Moj komp

Warcraft1980's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:

Pa umjesto tih 18gb, da može i više skinuti

A zašto kad kupiš C2D ideš nabrijavati, naravno jer smo svi pohlepni i želimo više.

Wii entertainment

KLIKNI
Warcraft1980 je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 10:05   #14
Red_Dragon
Lost soul still wondering

Red_Dragon's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Jedva čekam da počne taj big brother možda ćemo onda vidjeti neko povećanje brzina i(li) pad cijena.
Staro 24.08.2007., 10:29   #15
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
jedan provider mi je još prije 2 godine ponudio 34Mbps link u okolici zagreba ako postavimo njihovu antenu na svoju zgradu koja bi pokrivala cijelu okolicu

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 11:32   #16
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor horza Pregled postova
jedan provider mi je još prije 2 godine ponudio 34Mbps link u okolici zagreba ako postavimo njihovu antenu na svoju zgradu koja bi pokrivala cijelu okolicu

i rekao si ne pretpostavljam?

IMHO više od 3mbita down mi ne treba
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 12:39   #17
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
Autor msvrtan Pregled postova
cudno kako im je *DSL skuplji od optike ...

a kad pogledas ADSL imaju cijene vise nego mi (kad gledas ono sto se kod nas nudi odnosno da je kod nas i tel. pretplata u tome a ovdje mislim da nije)..VDSL im je puuno jeftiniji doduse

inace imam frenda koji zivi u centru Ljubljane i namucio se da dobije ISPa (kablovski ili dsl provider)..na kraju mislim da placa 20 tak eura samo za 2mbitni flat (ne sinhroni)

a ako vec ides putem optike pogledaj cijene vodatela.. super cijena i dostupni su u 3 zgrade (koje su k tome valjda jedna preko puta druge).. izmotavaju ljude po zapadnome dijelu grada i ljudi ih financiraju po 6 mjeseci unaprijed a njih nema i nemaaaaa...

tako da se ne slazem bas sa time da nam je kod susjeda uvijek zelenija trava
Mislim da su ovo cijene, na koje jos moras platiti pretplatu
http://www.t-2.net/?AUID=000B6576C051913113701
Recimo 5/5 je kod njih 260kn, kod nas 5/0.5 300kn, 10/10 440kn, kod nas 10/0.5 500 kn, 20/1 je kod njih 330 kn. S tim da su kod njih place za trecinu vece nego kod nas.
Tako da trava jos uvijek je zelenija kod susjeda (doduse ne toliko zelenija kao prije godinu dana).
Jos kad se uzme u obzir da je kod njih taj T2 dostupniji nego nasi "alternativni" operateri (jer je i duze na trzistu) i da tocno pise na njihovim stranicama gdje grade centrale i gdje postavljaju optiku...

Edit: Evo gledam njihov Amis 10/0.7 = 230 kn
Staro 24.08.2007., 23:09   #18
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
kujo ti to mene spijuniras

nego neka ide tehnologija naprijed al ono nekuzim tugu i cemer sto nemamo 100mb net... za normalne potrebe preko 2mbita jednostavno je neiskoristivo...

jedino sto stoji je ono da se nesto brze skine. neznam evo ja tu vidim plakanja za netom a nema potrebe. bar ne za one koji mogu dofurati nekoga a da nije t com.

Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Staro 24.08.2007., 23:38   #19
tomifish2002
Honda Prelude 2.0i driver

tomifish2002's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
da slažem se , 2 mbit downloada je dovoljno ali je problem mali upload
jednostavno torrenti traže upload. no baš me briga. amis je jednostavno tako povoljan i pingovi odlični da me baš briga - od danas sam na 4/768

tomifish2002 je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 23:52   #20
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
ma daj Codiac zabrojo si se,šta fali da imamo brže brzine,mislim ko bi se tu ljutio.Je da je dost korisniku koji samo surfa i skida mailove i tak to 1mbit uvrh glave,al šta je s nama kao što morph kaže koji skidamo HD filmove velike kvalitete,treba vremena da se skine sva sreća pa ima private trackera s kojih možeš uvijek vući full vezu.Oću reći da nam treba brže i da jedva čekam preći na optimu na 4mbit kontam da će mi to biti dost,jer iskreno 1mbit mi je stvarno nekak malo s obzirom da utorrent stalno radi
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2007., 23:54   #21
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Glavno da ti seedaš
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2007., 11:05   #22
Pecarosh
Premium
Moj komp

Pecarosh's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Lihto Pregled postova
ma daj Codiac zabrojo si se,šta fali da imamo brže brzine,mislim ko bi se tu ljutio.Je da je dost korisniku koji samo surfa i skida mailove i tak to 1mbit uvrh glave,al šta je s nama kao što morph kaže koji skidamo HD filmove velike kvalitete,treba vremena da se skine sva sreća pa ima private trackera s kojih možeš uvijek vući full vezu.Oću reći da nam treba brže i da jedva čekam preći na optimu na 4mbit kontam da će mi to biti dost,jer iskreno 1mbit mi je stvarno nekak malo s obzirom da utorrent stalno radi
Nikad nije dosta....pogotovo za utorrent.
Jedino nas simetricna veza moze spasiti
Pecarosh je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2007., 11:55   #23
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
kujo ti to mene spijuniras

nego neka ide tehnologija naprijed al ono nekuzim tugu i cemer sto nemamo 100mb net... za normalne potrebe preko 2mbita jednostavno je neiskoristivo...

jedino sto stoji je ono da se nesto brze skine. neznam evo ja tu vidim plakanja za netom a nema potrebe. bar ne za one koji mogu dofurati nekoga a da nije t com.
stvar je u tome sto se sa vecom brzinom normalne potrebe mjenjaju... isto tako je nekada 56k bio cisto dovoljan i nikom nije trebala veca brzina...

recimo da imam vezu 4-5 mbita vjerojatno bi pola stvari sa harda obrisao iz jednostavnog razloga sto cu isto to moci skinuti za zanemarivo malo vremena

naravno, uTorrent bi se mogao stalno vrtit u pozadini, recimo njemu dam 2-3 mbita i ostalo za surfanje...

a da ne govorim uopce o streamingu... gledao sam izvlacenje za UEFA Cup i Champions League i slika stalno trza i prekida, sto zna dosta nazivcirat covjeka... evo neki dan mi frend dao link na stranicu koja nudi za 80% utakmica u Europi besplatni streaming...

a i dobra stvar je recimo kad ocemo i buraz i ja igrat nes na netu, neće morat ispast 512kbit za svakoga, nego 2, 2.5 mbit-a svakom

inace, ujak veli da polako praksa postaje u Njemackoj da neki nude jedino paket tipa brzina kolko god ti parica moze podnest i naravno flat za nekih 20€... nisam siguran za cijenu, budem jos provjerio

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2007., 15:29   #24
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

sto se tice uploada tu se slazem sa vecinom da bar bude pla brzine downloada. nema nista lose u tome da svi imamo 100mbita al gledajuci realno.... tesko da to 99%ljudi treba. inace hd filmovi su oko 8gb 720p a sa 2mbita skines u danu 18gb... znaci mos dnevno skidati 2 HD filma i jos surfati and stuff.

ja da imam vezu 1Gbit nebi brisao stvari sa harda jer treba vremena da se nadje, evo konkretno ja imam 2mjeseca 2mbita i nemam vise sto skidati.... Neda mi se skidati HD filmove jer nemam doma lcd od bar 32" da mogu gledati kak Bog zapovijeda... Vecinu serija sam pogledao i gotovo sve nove filmove.. Zato kazem da imho 2mbita je za 99% ljudi super.

Sjecam se kada je isdn kod nas bio ono bauk a u svabiji su vec peglali dsl na veliko, ja sam trenutacno super zadovoljan imam flat imam brzinu placam malo, neka stvari idu na brze al imho glupo je da placemo buhuhuhu oni imaju brzi net... u Japanu je standard 10mbita up/down i sta bi sada trebali ?
Mi smo svjetlosnim godinama od japana, a isto tako ima puno gorih stvari oko kojih se treba nervirati nego oko neta jer on se bar pokrece...

.i.

Razer Blade 15
Staro 25.08.2007., 17:27   #25
Fatal
kenova?
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Ova rasprava je besmislena.Codiacu je ocito dovoljno brzine koliko ima, iako sumnjam da bi mu jos 98 mbit-a lose doslo?

Sve je stvar individualne potrebe, no ipak, sto se ovoga tice moje misljenje je definitivno: brze=bolje

BTW,

Kad su pitali John C. Dvoraka zasto ima 100 mbit/s rekao je zato sto mogu i zato sto je bolje

@Codiac:
Fatal je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2007., 19:04   #26
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Meni treba flat, a ne brzina. Paket od 5gb potrosim za cas. I jos kad krenem igrat online igre.... uff pukne paket do 15. u jesecu i onda zjapim ostatak mjeseca sa 300mb i samo surfam i gledam sta ima po forumu....
Prijetelj mi kaze (zivi u Njemackoj u Darmstadtu) da su nedavno narucili od nekog providera telefon neograniceno pricanje prema fiksnim mrezema, nesto slicno kao maxtv i flat rate sa 16mb dl, neznam koji mu je je upload za 30eura.... ..
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2007., 19:44   #27
Mad_Duke
Guest

Zasto nam trebaju puno vece brzine. Lagan odgovor.

Da povecamo kvalitetu zivota i bacimo sve isprde kao sto su mp3, divx i ostali izrodi. Da kupimo hddvd ili bluray i imamo oko ugodne, uhu zahvalne multimedijalne sadrzaje
Kad dodje taj dan, napit cu se.
  Reply With Quote
Staro 25.08.2007., 22:06   #28
Pecarosh
Premium
Moj komp

Pecarosh's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Zasto nam trebaju puno vece brzine. Lagan odgovor.

Da povecamo kvalitetu zivota i bacimo sve isprde kao sto su mp3, divx i ostali izrodi. Da kupimo hddvd ili bluray i imamo oko ugodne, uhu zahvalne multimedijalne sadrzaje
Kad dodje taj dan, napit cu se.

A ovo za isprde mi se posebno svidja
Pecarosh je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2007., 22:54   #29
Big Guy
RPG player
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
ja sam bio u studentskom domu na 100Mbit vezi

brzina je super, ali nakon 2 mjeseca mi je već skidanje ispod 1Mbyte/sec bilo sporo ako je file bio veći od 20 MB

a osim toga nekih 10Mbit je maximalno što nekom čovjeku (privatno) treba

s tom brzinom se skine nekih 3 TB mjesečno što je vjerojatno svakome na forumu previše za skinuti
jedino ako baš želite pržiti 24 dvd-a dnevno
što bi bilo 720 dvd-a mjesečno,
a to bi vas stajalo == 720 dvd-a po 2 kn komad + kutije za svakih 50 dvd-a 4 kn po komadu
= 1440 + 60 = 1500 kn mjesečno samo za dvd-e
recimo da se jedan dvd prži 8 minuta => 720 dvd-a = 5760 minuta = 96 sati = 4 dana prženja dvd-a mjesečno

iz ove računice se vidi da veća brzina od 10Mbita nikome ne treba

a što se tiće uploada više od 10Mbit-a ne treba
Staro 26.08.2007., 23:21   #30
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Mislim da su ovo cijene, na koje jos moras platiti pretplatu
http://www.t-2.net/?AUID=000B6576C051913113701
Recimo 5/5 je kod njih 260kn, kod nas 5/0.5 300kn, 10/10 440kn, kod nas 10/0.5 500 kn, 20/1 je kod njih 330 kn. S tim da su kod njih place za trecinu vece nego kod nas.
Tako da trava jos uvijek je zelenija kod susjeda (doduse ne toliko zelenija kao prije godinu dana).
Jos kad se uzme u obzir da je kod njih taj T2 dostupniji nego nasi "alternativni" operateri (jer je i duze na trzistu) i da tocno pise na njihovim stranicama gdje grade centrale i gdje postavljaju optiku...

Edit: Evo gledam njihov Amis 10/0.7 = 230 kn
govorio sam za veze koje se i kod nas nude.

inace mogao si procitati i sto tocno pise ispod tih 10mbita... inace 4mbita su 230kn a tih 10 .... ah nebih htio reci patka ali..inace je 10mbita od 33 eura do 42 (ovisno da li si na njihovoj ili telekomovoj zici)

a sto se tice t2 budem pitao frenda da pogleda dostupnost... ona njihova karta su medjulinkovi
msvrtan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno