|
![]() |
#1 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Završio je M*A*S*H
Nakon toliko epizoda, toliko vremena prikazivanja, danas je bila zadnja epizoda. Mogu reći da mi je jako teško pala, jednostavno vas nakon toliko vremena gledanja, ostavi praznim. Serija je imala potpuno drukčiji princip sitcoma, scenarij, režija, glumačka postava je vrhunska. Potpuno se povežete sa tim likovima na neki način,zaboravite da se radi o seriji, jednostavno se uvučete u taj život u koreji u ratu, sa tim ljudima. Ja bi tim ljudima dao svima Oscare koliko su vjerno to prikazali. A bome bih preporučio svakoj generaciji ljudi da odgleda seriju, jer mislim da se svi, ali makar malo izmijene i malo razmisle. Stvarno najbolja serija ever, nema tu puno riječi. Suza poteče gledajući ih kako se moraju rastati. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
so what?! bog te pita koliko je puta reprizirana do sada. humor odavno prevaziđen. pa nije to monty python koji je vječan.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
meni je ovo drugi put da sam odgledao do kraja ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
MASH je carska serija, koju sam gledao prvi puta kao klinac i ove godine opet. Usporedba sa Monty Python-om nikako ne paše. To su dvije potpuno različite stvari. MASH je jedna od najgledanijih serija u svijetu - 11 sezona ![]() http://www.mash4077.co.uk/index.php http://en.wikipedia.org/wiki/M*A*S*H_(TV_series) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Bila je već barem 4 puta kompletna na našoj televiziji koliko se sjećam... Dosta predvidljiv humor
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Does youer dewg byte?
|
Hmmm, mislim da je ova serija imala dublju priču, i poantu, za razliku od Montića. I ne mogu se uspoređivati. Ja sam isto Monty Python fan, ali to ne znači da mi MASH nije dobar, i koliko god humor bio predvidljiv (makar sumnjam u to, jer je ipak nepredvidljiv, za razliku od današnjih "humorističnih" serija), mislim da je isto vječna serija. Inače jedna od najgledanijih i najcjenjenijih serija na svijetu.
![]() |
#7 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Ma sve to stoji, ali nakon što je pogledaš dvatri puta malo se potroši... Mene od svega najviše fascinira činjenica da su od rata koji je trajao nepune 3 godine (1950-53) napravili 11 (!) godišnju trakavicu (1972-83) ![]()
![]() |
#9 |
Does youer dewg byte?
|
Da, po meni je kvalitetan. Uglavnom, lijepo sam rekao svoje mišljenje, vi ste rekli svoje, a slobodno si na imdb pogledate koju je ocjenu dobila i koliko nagrada pobrala.
![]() |
#10 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Ne moraš se ljutiti, većini je prvi put serija bila fenomenalna (a pogotovo zadnja epizoda koja je stvarno nabijena emocijama)... ali kao što sam već rekao nakon par puta serija se potroši tako da većina nas koji smo je gledali par puta ne dijeli tvoj entuzijazam ![]() ...za razliku od recimo Seinfelda koji bi se po meni mogao konstantno prikazivati ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
meni ja MASH stvarno odlična serija, s gušton gledan svaki put... puno njih me ne razumi, al eto, vidim nisam jedini... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
gle madman, ti si je izgleda prvi put sad gledao... i imaš očekivanu reakciju... pa prvi put sam ju gledao kroz rat (NAŠ), a nakon toga još nekoliko puta reprize... odlična serija. za razliku od današnjeg smeća što snimaju amerikanci. nekada su radiili odlične tv serije i tv program i kvalitetne filmove, a danas su zavladala komercijalna smeća... toliko su zavladale serije (govorim o komedijama) o PEDERIMA; LEZBAMA, i sličnim priglupim temama, i isticanju nekih glupih vrijednosti, a da ne govorim o priglupom humoru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
overpowered
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
http://imdb.com/title/tt0409767/ Inače ok serija ,ali starija od mene ,to sam gledao u zehrr mlađim danima a što se tiče monty phytona ,to je vječno ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
serija je prezakon a ovo sto se govori o predvidljivom humoru,,,,,, ono je ali sada kad je vec odavno istrosen no onda kad se ta serija snimala to je bilo nesto novo,,,,,, a i bez obzira na to sto je "predvidljiv" serija je funny |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
pa zadnjih par godina... više se ne sjećam kad sam pogledao dobar film. zapravo, ajmo reć d aje jedan od 20komada dobar. ostali su komercijalno smeće PREPUNO specijalnih efekata. strašno me nervira što su svi novi filmovi KOMPLETNO snimaju u studiju, snimanja na lokacijama praktički više ne postoj. sve se računalno ubacuje u sliku, i meni to ubija doživljaj filma... evo recimo primjer neki dan.. gledam na TV-u film, Otac moje nevjeste 2... ignorirajtr koji je film, nego.. lik je u hodniku, i izlazi van iz kuće, a skužiš u pozadini kako propuh povuče zavjesu... aj mi navedite koji film koji je izišao zadnjih godinu dana, a da ga vrijedi pogledati.. i da nakon filma ostaveš zamišljen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
*
|
Citiraj:
Sto se serija tice ako govorimo o americkoj produkciji meni se cini da ih ima sve vise dobrih. Od onih prije 90-ih jedva da ima nesto vrijedno gledanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
pa neznam meni su filmovi od Guy Ritchiea oke nisu klasicno americko smece,,,,,, i Francuzi znaju napraviti oke filmove,,,,, oke njima su to vecinom parodije i komedije ali su oke,,,,, no anyway malo je previse off topica ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Gabre, 101% se slazem s tobom. Pogotovo za ove novokomponirane ( ![]() A da pretjeruju s efektima, pretjeruju. Recimo, James Bond... neusporedivo su mi drazi nastavci prije goldeneye-a, znaci do 1989. Jednostavno ti efekti i pretjerivanja ubiju film - trcanje po nicemu, skakanje u vis do beskonacnosti i pad sa neogranicene visine uz posljedice potrgane majice i flastera na celu. Ono, fuj... Moram reci i da mi je apocalypto jedan od najvecih razocarenja koje sam dozivio od nekog filma. Uopce ne vidim svrhu gledanja tog filma, kad je zavrsio imao sam dojam da sam gledao malo duzu reklamu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
*
|
Od 2000. na ovamo među ostalim snimljeni/prikazuju se: Oz, Sopranos, Rome, Prison Break, Lost, Scrubs, 24, Jericho, Carnivale, That '70s Show, Futurama, My Name Is Earl, The Shield, Sex and the City, Battlestar Galactica, Gilmore Girls, CSI, Grey's Anatomy, Desperate Housewives, Malcolm in the Middle, Deadwood, Band of Brothers, South Park.....i vas dva bas ovu s pederima gledate...ne znam decki, ne znam... ![]() Isprika madmanu na offopicu, evo pustam suzu za Mashom (do sljedece reprize ![]() Zadnje izmijenjeno od: morph. 22.06.2007. u 19:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Does youer dewg byte?
|
Ovo mi je bilo čak treći put da sam gledao MASH, i PO MENI dojam kvalitete mi je odalo to što mi je serija uvijek ostala u lijepom sjećanju. E sada, vi offtopičari, stvarno ste prešli na neku temu kaj u principu veze nema, al ajde. Seinfeld je vječan, ali ne 4 reprize zaredom zadnjih godina ![]()
![]() |
#24 |
Guest
|
Filmovi i serije nisu prije bili nista bolji ili losiji. Jedina razlika je to kaj sada kada gledas u proslost vidis samo dobre filmove jer su se losi vecinom zaboravili. Tako ce biti i za 10 godina. Tko ce se sjecat nekog Mr i Mrs Smith recimo... |
![]() |
![]() |
#25 | |
*
|
Citiraj:
Dok sa druge strane imaju neke odlicne iz tog perioda koje su i danas fenomenalne: Black Adder, Only Fools and Horses, Red Dwarf, Fawlty Towers (najbolja, jos iz 70-ih), The New Statesman, Yes minister i kojima je zajednicko jedno - nisu americke nego britanske. Kod amerikanaca mi se cini da se dosta promijenilo sredinom 90-ih kada su krenuli Friends i X-files. Iznimka u cijeloj prici je Seinfeld koji je definitivno svevremenski. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Twin Peaks je najbolja serija svih vremena. U vezi filmova i serija današnjice se u potpunosti slažem s Gabreom. Danas se isključivo gleda komercijalna vrijednost filma, a jako pati sama umjetnička vrijednost filma koja je prije kojih 30 godina bila jedna od glavnih sastavnica filma. Što se humora tiče, čini se da ja imam vrlo visok kriterij, pa mi nijedna od serija koje ste naveli generalno nije smiješna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Rik Mayall-The New Statesman...zakaj to ne repriziraju ![]()
![]() |
#30 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
mislim da je bilo reprizirano na novoj prije godinu dvije. B'stard je car!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|