|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
(riješeno) Zamrzavanje računala u igrama
Ovako prije svega pozz svima! Ovak imao isti prob sam pc-em prije par tjedana znaci udem u neku igru i igram neko vrijeme i jednostavno se zamrzne i samo preostaje rucni restart probao sam sve zivo mem test i te sve programe i sve je ok ali fora je u tome sto on eto radio je par tjedana i sad opet bez razloga i tak cijelo vrijeme uvijek nekako proradi i onda nakon 2-3 tjedna ili mj pocne zamrzavati ako ima tko da zna mozda sta bi moglo biti hvala mu unaprijed! Konfa je: L7S7A2 Asrock AMD Duron 1.4 768 mb Kingmax Seagate Barracuda 40 gb & Wd 80 gb Ati Radeon 9550 Zadnje izmijenjeno od: sprajo. 17.06.2007. u 22:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Da gle stavljao sam prije najnovije stalno skidao prek neta kad su dolazili i kad je pocelo stekati onda sam poceo stavljati original s cd.a i prestalo je ali sad opet zamrzava I recimo kad instaliram 3D Mark kad on izvrti testove a da ne zamrzne onda znam 100% da nece rikavati ali kad pocnu igre zmarzavati i on pocne na prvom testu zamrzne Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.07.2007. u 14:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
caos vukovarac ugl. najnoviji driveri ne moraju uvek bit i najbolji driveri(ak naletiš na betu neku),al mi se u tvom slučaju čini da nisu driveri u pitanju. si vidio jel ti vrti vent od grafe,možda ti se proc na grafi pregrije pa zamrzne Savjet:koristi edit post, dupli postovi su zabranjeni na forumu. pa da nemaš problema kod moderatora |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Najvjerojatnije je do pregrijavanja, jer je sad u zadnje vrijeme fkt vruće i to može puno utjecat na grafu... Moja 9800PRO do prošlog tjedna(a poćelo je to prije nekih 2tjedna) se smrzavala nakon 2min igranja... stavio ventilator i to baš pravi ventilator za kućnu upotrebu od kojih 40cm promjera da piri po otvorenom kučištu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
ne bi verovo koliko može bit vruće trenutna temperatura proca mi je 51 celzija s tim da mi je kućište otvoreno i da mi sobni ventilator piči konstantno u kuć. još ko uz ku.... mi rikne napajanje nedavno i ja ,ajd šta ću, kupim neko socijalno po 100 kn da jel kinte neam dok ne legne plaća, a ono ima vent na gornjem limu (koji uvlači zrak) i vent na pozadini (koji izvlači) a napajanje se kod mene postavlja bočno tako da ovaj vent na gornjem limu taman dođe na pola venta od proca i odvuče mu zrak.... nego da se mi vratimo problemu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Gle imam ja vent od hdd.a dva ali sam to stavio na kuciste ali nekoristim posto buci jako A meni se to pocelo dogadati otkad sam se s frednovimam mrezio do neki 6-7 ujutro i odjednom je nestalo struje i tad je to pocelo a bila je zima tak da sumljam da se grije ali imam socijalno napajanje jos otkad sam kupio komp neznam ni marku ni nist |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
jesam grafu sam mjenjao i isto a kuzis to ce se popraviti mozda danas mozda sutra raditi ce neko vrijeme i onda isto kao da mi kompjuter ima memorirano kad da se pocne zamrzavati evo spojio sam ove ventice izvlace zrak van pa cemo vidjeti, |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bill Gates
|
EEEj Uvkovarac, mogu ti ja doć pomoć oko toga... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Evo sad sam instlalirao HDDLIFE da vidim hard i temp je 48 c jel to lose jako ili? i da moja grafa je Gygabayte ATI radeon 9550 i nema ventilator ali ni negrije se uopce niti proc samo mi je hard malo topliji! EDIT ![]() Zadnje izmijenjeno od: sprajo. 18.06.2007. u 14:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
48 c je malo povišena temperatura, ali nije za paniku. Malo hlađenja bi mu dobro došlo.
![]() |
#13 |
Premium
|
Da ali je bila 48 prije sat vremena onda se podigla na 58 onda sam spojio vent na kucistu i otvorio jednu str kucista i sad je 52 EDIT:gle fore instaliram najnovije drivere za grafu i restartiram komp udem u win radi 1-2 min i zamrzne u winu i ponovo restartiram i isti vrag i nekako uspijem obrisati te nove drivere i stavim original sa cd.a i radi normalno jedino nisam probavao igre bojim se da nebi opet zamrznio ![]() Zadnje izmijenjeno od: sprajo. 18.06.2007. u 15:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Vidim tebe nešto driveri zezaju, obriši sve lijepo sa Driver Cleanerom i instaliraj najnovije Xtreme-G Warcats drivere... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Probaj, ništa te ne košta, s driverima ništa ne možeš ''potrgati'' ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
E ljudi gledajte ovo imam dva keksa rama Kingmax od 256 i Twinmos od 512 i izvadio sam ove od 512 i radi komp normalno znaci nezamrzne.I sad sam probao sa ovih 512 same sam stavio i isti rezultat radi sve normalno jel moguce da zato sto su razlicite marke rami da to radi probleme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
veoma ponzata stvar da se rami kolju al neznam šo baš ta dva tipa, ja sam imao sličnu kombinaciju ( 512 kinga ddr i 256 twina ddr ) i nikad ništ. ak se ne varam tvoja matična podržava i ddr i sdr ( dva crna i dva plava modula ) koju ti memu koristiš? možda stvara prob kod sdr-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Ne nemam za sdr imam samo 3 utora za ddr evo izgleda da sam skuzio sta je igrao sam s ovih 512 i zamrznio je nakon par min a sami 256 rade normalno sad izgleda da su osli ovih 512 ali nekuzim zast samo u igrama a u winu moze raditi cijeli dan bez prob.I da stalno ih provjeravam i dosta su vruci a tek hard mi ima temp 55c sad neznam jel to prog u banani ili stvarno je tako zagrijan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Ej ljudi opet se pocelo dogadati ovo zamrzavanje ali sada u windowsu instaliram nove windowse zamrzne u po rada i onda restartiramm komp 10 puta i svih 10 puta pred welcom screen monitor se ne upali i onda sam izvadio i vratio grafu i upalio je noramlno sad dokle ce tako raditi jel ima tko kakav savjet?
![]() |
#24 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
ja imam slican problem...al mi se ne smrzne u win nego u igrama samo...i od kada sam stavio sobni vent da duva po komponentama sve je ok..cim ga iskljucim u igru ne moze radit ni 5 min..probaj stavit vent pa vidi...a ja kontam da je do hdd-ova jer imam dva i ovaj od wd se grije ko lud dok ovaj od maxtora je ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Do diska nije 99%, po opisu problema bih prije rekao da je do grafe jer se ona najviše zagrije kad upališ igru, a iza nje procesor pa na kraju disk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
pa ne znam...grafa ima aktivni vent...i gledao sam duva hladan zrak...jel mi mozete preporucit neki prog da se ocita temp na gpu...btw grafa je 9600 radeon ...i stara mozda dva meseca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
al meni samo smrzne igra..ali ne i komp...sa orginalim ati driverima tj najnovijim..dobijem poruku kao da je gpu prestao reagovat...znaci komp ne smrzne...samo igra...jel to moguce?:..mislim da ako elimisem da je hdd da mogu kupit vent za grafu i napravit to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Ej ljudi mozete lockati topic rijesio sam prob napajanje je bilo. Prvo prije neg sam kupio novo istestirao sam staro rastavio sam ga i ona jedna ploca u njemu mislim daje hladnjak ili tak nest se grijao a drugi je hladan bio stavio sam vent od kucista na one resetke gdje izlazi zrak i radio je normalno drugi dan sam kupio novo napajanje i radiii thx svima na pomoci PS:I sad imam prob s tim napajanjem ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|