|
![]() |
#1 |
Datum registracije: Dec 2006
|
Divx tocke (crvene i plave)
Danas sam kupio MSI Neo Platinum maticnu, AMD Sempron 3000+, ATI X850 XT Platinum i 2x512 mb ram twinmos Samo sam nove win stavio i sve codece sto sam imao prije + bsplayer. Kad stavim neki divx film, pojavljuju se neke tocke crvene i plave. Uglavnom kad se netko krece. Onako male, jedno 5-10 mm. i to stalno, tijekom cijelog filma. Skinuo sam najnovije drivere za graficku, ali ostalo je isto. U cemu je problem? Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
To se i meni događalo zato što sam memoriju previše clocka. Ako ti je overclockan procesor smanji frekvencije memorije na tvorničke ili povećaj napon. Uglavnom tu je problem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako nisi siguran da je sve na defaultu, napravi clear CMOS pa će sigurno biti - ili izvadi bateriju koju imaš na matičnoj i vrati nazad za 10 ili više min ili kratko spoji jumper koji se nalazi negdje blizu te baterije. Za njegovu točnu poziciju baci oko na manual.
![]() |
#5 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
čekaj to je samo u filmovima? igre rade normalno? najvjerovatnije je onda stvar u codecima. sve makneš i staviš samo šta treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Neznam, meni se to uvijek javljalo kad bi memoriju potjera malo više nego šta može, identičan problem a sve ostalo u redu... Približavanjem tvorničkom taktu memorije problem bi nestao... Ali meni bi bilo na svakom videu, a ne samo na divx-u... Da ti nisu u dućanu prodali sporiju memoriju pa je oni clockali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
@coconut probat cu clear cmos. znaci isto mi spojio jumpere ili izvadio bateriju? Kad se vadi bat. ili spajaju jumperi, komp mora biti iskljucen, a struja? jel da istekam iz uticnice ili...? @renesis nebi rekao da je u codecima, jel su ti isti codeci radili na starom komp. nista novo nisam skidao. Cak i u NFS carbon se isto pojavljuje tamo gdje su neki filmici. @roso kupio sam polovno, od poznanika. budem pitao jel to clockano (po biosu se ne vidi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
definitivno je stvar u codecima, meni se isto desavalo na starim windowsima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ja bi rekao da ti je grafa u banani ako ju nisi clockao
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
a jesi slucajno probao ipak maknuti sve codece, maknuti bs player, skinuti npr gom player i tada pokrenuti film? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
od LemilicE
|
A možda jednostavnije je da probaš odnest grafu kod frenda i tamo ju probat
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
sad sam ti pogledao slike i ponavljam još jedan put: Imao sam potpuno identičan problem kad bi klokao memoriju Ne želim sad ić u dublje diskusije ali su moje točkice, ne da su bile slične, nego potpuno identične. Pa ti dalje kako znaš, gotovo ti 100% nije do codeca. Ali isto provaj prijedlog pa provjeri grafičku kod nekoga drugog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
a kak sam ja imao identican problem zbog codeca a ti kazes da nije do toga 100%? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Da li bi ti radio uvodni film za NFS Carbon da nisi niti jedan dodatni codec instalirao osim onoga sta dobiješ sa windowsima? Ja mislim da bi. Ako ne bi, priznajem grešku. Malo pročitaj šta čovik piše... Vidim da si sve prova, i ne radi, pa ti je zadnja solucija da provaš promijenit memoriju. Moja ti je preporuka da provaš dignit windowse sa svakim od te dvije memorije posebno, znači svaki put da imaš u kompjuteru samo 512 MB rama, pusti kompjuter par minuti da vrti neki film i vidi je li bude problema. Mislim da ti memorija nije u redu, a na taj način možeš bar izolirat koji komad ne valja. Ako na oba bude problema zamoli nekoga da ti posudi pa onda provaj. Uglavnom znaš proceduru ![]() Zadnje izmijenjeno od: Roso. 07.05.2007. u 23:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam gotovo siguran da je grafa riknula, RAMDAC ili GDDR RAM su u banani... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
evo izgleda da je u ram-u problem. Maknuo sam jednu plocicu i sve radi OK. sad, zasto ne radi sa obadvije? kad stavim bilo koju (samo jednu) sve je u redu evo i prikaz sto radi a sto ne radi po slotovima 1 - 1x512 - plavi ekran i nece dici win 2 - 1x512 - sve OK 3 - 1x512 - sve ok 1i2 - ove tocke na divx 2i3 - isto tocke |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
Semproni i svi noviji procesori (mislim) imaju integriran memorijski kontroler na sebi, a ne na matičnoj ploči. Vidi šta meni u manualu za moju Gigabyte ploču piše (vridi za sve procesore istog tipa, ne ovisi o matičnoj i chipsetu): "Because of CPU limitations, if you want to install DDR400 memory modules in your system, please install either one double-sided or two single-sided DDR400 memory modules. The DDR400 speed eill drop down to DDR333 if you install two double-sided or three single-sided DDR400 memory modules." Jesu li ti pločice double-sided? Ako jesu provaj im namistit 333MHz brzinu pa vidi onda... Ako bude onda valjalo jednostavno ostani na tome ili ako ne budeš zadovoljan brzinom prodaš ih za 1GB pločicu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
da, double sided je ram ![]() kako da namjestim na 333 Mhz? U biosu ima samo nesto 200 Mhz EDIT: i danas mi je i jednom se ugasio komp i zapisato jednoliko: pisti - tisina - pisti -tisina - pisti.... i tako stalno. Po bios kodovima izgleda da je to ram |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
U biosu bi trebao namjestit cpu/ddr clock ratio, npr. sad bi ti trebao bit 2/2 (procesor/memorija), za dobit 333 treba biti 2/1.66, uglavnom ako neznaš što radiš pošalji post na overclocking forum ili zamoli kojeg prijatelja da to podesi. O performansama u asinkronom radu ne bi debatirao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
od LemilicE
|
Sa grafičke na ddr Zanimljiva je ova tema ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
Inače, definitivna preporuka: 1GB ram!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
gdje u windowsima i koji benchmark je najbolji? tamo na desni klim na My compuer pise 1.81 Ghz EDIT: kolika je cijena 1 GB ovako preko oglasnika ili na crno? Znam da su ova moja dva oko 400 kn. i sad, hoce li ove moje 2 memorije raditi na nekom drugom komp? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Memorije su ti definitivno ispravne, na onome koji ih kupi je da zna pod kakvim uvjetima ih mora koristit, ti mu ne moraš ništa spominjat. Imaš i na ovom forumu oglasnik pa provjeri ali mislim da bi ti razlika na kraju izašla kad prodaš/kupiš oko 50-100 kn. Najbolji benchmark ti je tvoje oko, pusti gluposti i bacanje para radi nekog score-a, ako tebi izgleda da igre i sve ostalo ide jednakom brzinom, onda ti stvarno nema razloga za promjenu. Procesor ti radi na svom default-nom taktu. Inače, znam iz iskustva da ti takt toga procesora ide u nebesa, ovisi koliko ti matična dopušta. Ukratko, meni stabilno radi na 2.41 GHz, sa stock hlađenjem, dalje matična ne može. Znači dižeš clock procesora (za 2.41 GHz ti treba bit na 270 MHz) i smanjivaš cpu/ddr ratio da ti clock memorije (koji se diže kako dižeš clock procesora) ne prelazi previše preko 333 MHz (166 MHz), može nešto sitno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
|
nisam mislio nesto clockati procesor, jel imam taj obicni cooler. A ne kuzim se bas u to pa ne zelim nesto spaliti. Ipak sam nekidan to dobio pa da mi odmah ode. Jedino ako netko bas napise neko komplatno uputstvo ![]() ma nisam ja ni stigao igrati bas igre da sad znam usporediti sad i prije. dobio sam te komponente prije 2-3 dana (a u to vrijeme sam se patio s ovim problemom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
A ništa, stari, glavno da smo riješili problem. Ti to kroz par dana još malo usporedi kako sve to skupa radi na starim i na ovim novim postavkama, pa javi kakvi su problemi ![]() Živija ti meni! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|