|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
EDITIRANJE ORIGINALNOG DVD TITLA
Upozorenje dial-up korisnicima: ovo je prilično velik thread evo kako u 7 koraka mozete srediti sami svoje titlove na originalnim DVD filmovima : koristimo program DVDSUBEDIT otvorili smo ga i idemo se upoznati sa osnovama sucelja idemo na "file - open VOBfile i otvorimo film.. ![]() redom : 1. ovdje odabirete jezik podtitla 2. ovdje se igrate sa bojom,transparencijom i raznim igricama sa izgledom slova,tj. titla. 3. ovdje mozete BRISATI (!) titl i ako zelite staviti svoj.OCR funkcija sluzi automatskom prepoznavanju slova u titlu koje mozete sami mijenjati.Takodjer DVD titl (.sup format) mozete spremiti kao .srt titl za DIVX (dobro za ripanje) 4. ovdje se igrate pozicijom titla...a ima i dosta zgodnih funkcija (kao format slike, npr.) odaberimo gore desno jezik titla koji zelimo "preurediti " ![]() gledajte kursor misa ! s njim mozete direktno vuci DVD titl gdje god vam je volja..po cijelom filmu ako treba... ![]() ...a ovdje se mozete igrati umjetnika podesavajuci boju svog titla, pa transparenciju...itd,itd... ![]() ukoliko pak zelite malkice preurediti titl...ili mozda samo pokazati vasu literarnu nadarenost...ovdje dolje u desnom kutu imate RUN OCR tipku koja ce unesti zeljeni dio titla u automatsko prepoznavanje i dati vam mogucnost editiranja ili brisanja titla sa original DVD-ja... ![]() poslije sve spremite kao .sup fajl u folder s original filmom i gotovo...i eto..."cudesna " magija je razbijena ! ![]() samo po sebi je razumljivo da titlove mozete i stavljati...brisati...pisati...crtati...(mala sala).. ![]() ![]() Programcic od nekoliko kb nudi jos i "strasne" mogucnosti kao sto su,recimo, kompletno brisanje odredjenih titlova,automatsko vadjenje titlova,konverziju...itd...no,to ovaj put prepustam vasoj masti i istrazivanju... Zadnje izmijenjeno od: tin.. 09.04.2007. u 13:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
e to se trazi ![]() konacno jean cool program s kojim cu (nadam se) moci povecat titl i promjeniti font, jer cesto na original dvd-ima bude mali font.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Je li mogu pomoću njega ubaciti prijevod ukoliko ga nema na DVD-u? Tražim neki program koji ne traži reauthoring... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
hmmmmm... jel to fora da radi samo na kompu ili će raditi i na stacionarnom playeru? koliko ja znam, titlovi su muxani u strim i ne vidim kako bi linijski čitao .sup fajl. pojasni mi to malo. @Domy - kaj tebe muči, reauthoring zbog menija i problema snjima i količine posla?kaj ne može ifoedit ubacit titlove?
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
@Domy extra titlove možeš ubacivati s DVDLab Pro...možeš staviti do 30 titlova i jezika a onda na glavnom DVD meniju samo staviš linkove na njih.
![]() |
![]() |
#6 |
all you need is freeware
|
![]() |
#7 | ||
EMP moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
all you need is freeware
|
Citiraj:
inače, kako ja radim: s dvdshrinkom izbacim dvd tako da mi ne splita u 1GB vobove, već sve u jednom velikom vobu. onda taj vob s evodemuxom demuxam, i s dvdlabom napravim dummy dvd bez menija koristeći demuxane audio i video i dodam titlove u labu, outputam i samo ubacim taj vob u originalni dvd
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
svaka intervencija na originalnom DVD-u se smatra reauthoringom,ne?..Nije potrebno dirati originalnu strukturu DVD materijala..jedino se doda link u originalni podmenu...(recimo..pod jezike na originalnom DVD-u dodamo još jedan po našoj želji).DVDLab Pro prima sve formate.
![]() |
#10 |
Premium
|
DVDSUBEDIT NE DIRA strukturu originalnog DVD-ja...nego ju samo malo "tweaka"...;-) SUP fajl je u stvari niz grafičkih sličica (titlovi),pa koliko titlova ima toliko ima i sličica..Svaki DVD ga prima normalno,jer da nema SUP fajla,onda nema ni titlova
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
A mpv, m2v, mp2,... ništa? Damn it... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
![]() |
#15 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
??.....SubRip je star koliko i egipatska civilizacija..o njemu se ovdje govorilo još 2004. godine..ili tu negdje...i to je Costa napravio izvrstan tutorijal....daj čitaj malo...otkad Subrip (samo ti ime govori) radi ovo gore?... napravi tutorijal da vidimo kako ti to radiš (a ne Google).....
![]() |
![]() |
#20 | |
---
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Molim pomoc! Imam predatora na dvd, al su tamno plavi titlovi. Nemos gledat! ![]() Radia sam sve po uputama od gore navedenog clana sa programom koji je naves. Sve napravim, prominim boju, spremim i onda upalim film i opet tamno modri. Zasto? Help!!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|