|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() Ima jedno računalo kojem želim pristupiti ali nekad zna biti ugašeno. Pa ga treba probuditi iz spavanja. Matična ima suport za paljenje preko LAN-a i računalo ima UVIJEK istu IP adresu. Znam da treba znati i MAC adresu i to znam. Ako neko zna plz HELP. Pozdrav.
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
uff, a kavu to vezu imas, ak imas staticku IP adresu ?, imas li neki router il nes ? imao sam slucaj kad je u BIOS.u bio upaljen Wake-up-on-LAN.., i osoba je koristila modem 56k .., ukoliko je telefon zazvonio.. komp se isto upalio.. U svakom slucaju , reci malo vise detalja o tome, kakvu to mrezu imas
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
daj malo opiši (ili još bolje nacrtaj) mrežu: - ugašeni komp je direktno na internetu ili iza NAT-a? - u kakvoj je mreži tvoj komp doma (odakle trebaš pristupiti)? Uglavnom, da skratim stvar, direktno preko interneta ne možeš to napraviti. Mogao bi eventualno ako su ti oba kompa na istom fizičkom segmentu istog providera - dakle oba moraju biti ukopčana u isti switch i bez konfiguriranih VLAN-ova (ili da su oba u istom), što čisto sumnjam da je slučaj. No, postoji "okolni" način. Ako ti tvoj firewall na strani kompa kojeg pokušavaš upaliti ima mogućnost WOL-a, onda je to lagano (M0n0wall/pfsense npr to mogu), spojiš se preko web-a na firewall, postaviš MAC na koji se šalje WOL paket i stisneš send, to je to. Ili, ako imaš već komp koji je upaljen na udaljenoj mreži i do kojeg možeš doći RDP-om ili VNC-om (ili bilo kojim drugim remote desktop protokolom), onda ima programa koji znaju poslati WOL paket. baci oko na: http://www.annoyances.org/exec/show/article04-101 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
kako još uvijek nema odgovora kakva je mreža, ako imaš kakav linksys router ili nešto slično, možeš se logirati na njega, pa preko njega poslati WOL... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
.:legenda:.
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
slozio sam dyndns, logirao se u router i ta opcija nije bila vidjiva, morao sam utipkati "wakeOnLan.htm" - mislim da je tako bilo... onda bi ga upalio, pricekao bi minutu da podigne windowse i poceo bi raditi VNC-om |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Oprostite na kašnjenu malo sam zaboravil na svoje pitanje. Računalo ima statičku adresu koja je direktno na internetu. znači ugašeni komp je direktno na internetu EDIT: to je barebone pc ovaj http://www.asus.com/products4.aspx?m...=1&l3=381&l4=0 Problem je kaj bios nema opciju da se preobudi računalo u određeno vrijeme. Kad bi to imalo sve bi bilo ok Također sam u postavkama bios-a složil pod WOL - Enable. Da još malo pomognem. PC je na faksu, na mojem zavodu i kak nas ima više studenata zna se desiti na neko ugasi računalnik, a hteli bi da ono radi. (Nebum opisival zakaj bi htel da ja upaljen). Probal sam dosta toga ali nikaj nije uspjelo upaliti pc ako niko nije pored njega. Fala dečki. EDIT 2: zapravo ima još jedna mogućnost . to je da stavim tomo onaj uređaj kaj u određeno vrijeme pali ili gasi nekaj. Zatim u biosu namjestim da nakon kaj ploča izgubi napajanje da se automatski pali (sad je stavljeno Power off). Ali to baš nije praktično i mogel bi ostati bez tog uređaja ako ga ostavim na faksu
PCE 100+kg demolition squad Zadnje izmijenjeno od: NJUNJO_HR. 17.04.2007. u 16:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
a taj uređaj kupiš u bauhausu za 30-ak kn |
![]() |
![]() |
|
|