|
![]() |
#2 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
ja ga poliram i poliram i ispadne ful dobro, al ne kuzim kak ovi na nekim stranicama dobiju da izgleda ko spigl. (ilte ogledalo) :confused: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
nakon smirglanja na suho ide na mokro (tzv. vodeni odnosno vodobrusni smirgl) , a u biti na fini smirgl (marka 600) dodas malo vode i peri.... druga faza polir pasta i filc (profici i sretnici imaju polirku). BTW za "dremel" i slicne uredjaje imas polir kitove (bauhaus i sl. )
![]() |
#4 | |
...
|
Citiraj:
![]() polir pastu imam neku dobru za aute, nemam filc i polirku, kak da to izvedem? bu dobro ak ju samo nanesem i dobro trljam? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
ja sam vodeni blok smirglao sa 2000 moze se ogledati ali nije kao sa slika stranih sajtova. Ali nisam imao polir paste. Cuo sam od jednog lakirera da se moze polir pasta nanostiti i krpom samo treba dobro trljati
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
polirati mozes (grubo receno) s bilo cim, samo s obzirom da nemas svo vrijeme ovoga svijeta bitna je ucinkovitost.....bla, bla,.... polir paste su u biti "tekuci" brusni papir, a kao i kod brusnog papira brojevi su ti rezolucija (150,300,600,...) , kristala po jedinici povrsine, znaci veci broj finiji brus. daklem polir paste za tutace su paste za mekane materijale (auto lak) , dobijes rezultat ali puno (previse) znoja i vremena. moja preporuka 300(samo ako se mora), 600, 2000 ili pasta za metale. moze se upotrijebiti krpica, ali bolje je (manje zamorno) busilica ili jos bolje spec. alat tipa "dremel" , "proxxon" ,...
![]() |
#8 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Kad ćete počet polirati procesore ![]() Been there done that ![]() Od celyća 300A pa sve do Socket A Athlona, Barton je još "djevac" ![]()
![]() |
#9 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Ak slučajno neznaš kak se točno dela sa vodenim fataj lokalnog auto-lakirera pa ga pitaj ![]() Jer svaki bedak može dobiti visoki sjaj sa polir-pastom, ti valjda želiš dobiti jakooooo ravnu/i sjajnu/ površinu, a to ćeš dobiti samo tako. Mislim-mogu i ja stavit komad filca na staklo, malo paste i pet minuta vremena. Samo kaj bu onda polir-pasta popunila one mikroskopske rupice i dala sjaj. Bolje je sa vodenim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
...
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Kad je to gotovo, onda uzmem polir pastu, krpicu i trljam trljam jedno 15-20 min. ![]() Ovo sam radio na starom hladnjaku, volcano 9, radi probe i ful dobro izgleda, samo jos trebam finiji papir. Skoro je ko spigl sjajan. ![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Master Of Disaster
|
ja sam smirglao sa 300, 600, pa 1200..bez polir paste..i ispalo mi je super..a da se trebam vidjeti u njemu..to mi ne treba, ja sam zagovornik onih koji smatraju da mora biti malih mikroskopskih rupica u koje kasnije udje pasta ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
...
|
Citiraj:
![]() ![]() al jebu me hladnjaci za graficku, cim pocnem brusit odma vidim da se ne brusi pravilno i ne ispadne ravno. Jel to zato kaj su mali i lagani? brusni papir je na staklu i ucvrscen je tak da nije to.
![]() |
![]() |
#16 |
Master Of Disaster
|
ne..nego su oni opcenito jako neravni.. prvi put sam probavao bas na hladnjaku od graficke i neravnine su bile ogromne..ono..ismirglam cijeli okolni dio a u sredini jos ni ne taknem.. ali na kraju je ispalo uber..samo sto je bio aluminijski, a ne bakreni ![]()
![]() |
#17 | |
...
|
Citiraj:
![]() no sad su dosta dobri kad sam ih sredio ![]() bas se fino veselim da cu ih nakeljit sa zalman termalnim ljepilom iz linksa kad ono, nestalo iz cjenika a nedam 100kn za a. silver. uuuf nista, ici ce opet 3m traka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
e, al ima jedna mala tajna: polirajte hladnjake u osmicu (znaci umjesto gore-dolje i slicno ruku pomicite kao da crtate veliku osmicu). tako je defintli najravnije i najbolje. probajte, bute vidli ![]()
![]() |
#19 | |
...
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Bolje ikad nego nikad! ![]()
![]() |
#21 |
...
|
jebo konj isus picku materinu, iso sam cistit komp nakon smirglanja ovog thermalright slk800. fino sve slozim natrag i normalno mora me nes jebat. jedan vent se vrti ko krava, odn mos mu brojat rpm a neznam zakaj upalim komp a tempa proca je 40, sad je u idle 50c a hladnjak je hladan ko led stavio sam na njega as cheramique, mozda sam nesto sjebo jer sam stavio jako malo paste pa su dijelovi nepokriveni? hladnjak sam smirglo samo sa 2000 grit papirom i nema sanse da je neravan ma nek ide sve u pizdu materinu
![]() |
#22 |
Premium
|
Kad ste već kod poliranja meni bi trebala neka dobra polir pasta za poliranje mp3 playera. Ima tko kakvu preporuku?
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Donja strana mu je metalna i na njoj se vidi svaki prst pa sam mislio to malo ispolirati
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Kolege ovako. Jasam bas nedavo ljepo isao polirati coldplate i dosao sam do zanimljivih reultata. Brusio sam vodobrusnim papirom granulacije 300 pa 600 pa 1200. Jedna stvar kaj sam zamjetio je ova definitivno netreba brusiti sa 600!. sad sam ubo i 260 za poliranje WB i rekao sam da ljepo poravnati sve rupe sa 260 i zatim glanc sa 1200. jos sam kupil polir pastu za 12 kn (neka univerzalan, zanimljivo je da je sve na cerilici, pitam se odakle je to doslo:confused: ) i kad sam sa njom zaglancal coldplate ispaj je ljepse neg onaj kaj su napravili u Bugu. Dakle savjet je taj da ljepo poravnate sa 260 ili 300 ili 340 vec kaj nadjete pa onda glanc sa 1200 i polir sa pastom koja stvarno nije skupa. A rezultati su takvi da posle mores koristit WB ko spiglo! ![]()
![]() |
#29 |
Ex-Gastarbajter
|
Ja sam polirao volcano 6+ cu sa 600 i 1200(voda) i mogu reć da je to dovoljno, sad poliram hladnjak za nb na isti način ( kako li je samo neravan ovaj hladnjak). |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
...
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |