|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Moddanje IBM mini towera :D
Dakle, htio bi modat "staro" IBM mini kučište. Trenutno nemam svojih slika kučišta, ali izgleda otprilike ovako: http://www.linda-cain.com/think/thinkcenter3.jpg http://www.bootsector.com/images/pro...-p8307-41u.jpg http://www.netsentricinc.com/images/..._m42_front.jpg Ne mogu nać ni jednu sliku unutrašnjosti, ali slikat ću ovih dana. Enivej, kučište je jako praktično. HDD se nalazi sa prenje strane u ladici, okomito stoji. Napajanje stoji sa strane i vadi se tako da samo pritisneš "dugme" i povučeš ga van ![]() Žao mi je da to kučište samo stoji sa strane pa bi ga htio iskoristit. ![]() Svjestan sam toga da bi moro rezat zadnji dio kučišta kako bi ga mogao pripasat za Atx matičnu, ali to nije problem. I sada meni trebaju vaše ideje. ![]() Sliku zadnje strane imate, pa pomagajte. ![]() Puno hvala! ![]()
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tu baš i nećeš ugurat ATX matičnu, a da to lijepo izgleda...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ko kaže da mora lijepo izgledat? ![]() ![]() Ideja je bila izrezat zadnji dio tako se svi kablovi mogu normalno upiknut u matičnu. I ako se matična dobro učvrsti za kučište, nebi smjelo biti problema... I nakon rezanja bi se sve polakiralo tako da čim bolje izgleda.
![]() |
#5 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Produlji kučište tako da ga nadoštukaš s limom da ti bude duže i poslije zakitaš da lijepo izgleda i eto atx kučišta. ![]()
![]() |
#6 |
Premium
|
lol, nema potrebe produživati ga. ![]() Samo bi trebao zadnji kraj izrezat tako da matična proviri van i da se mogu svi kaebli popikati. ![]() I još bi unutar kučišta trebo nekoliko limića odrezat jer inaće nebi stala matična. ![]()
![]() |
#7 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ne vidim sve, ali mislim da tu ima daleko previše posla da bi se "samo stavila ATX ploča", treba rezat dosta zadnjeg dijela, radit nanovo držače za kartice, a onda idemo na unutrašnjost kamo treba cijeli nosač matične preradit... kad sve to i napraviš, napajanje ti smeta da staviš neki veći cooler za proc... ja bi od toga si napravio neki HTPC/2nd PC za net i zafrkanciju.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, jeftinije je kupit mATX ploču nego se za*ebavat sa svim tim modanjem da bi samo stala ATX ploča... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Pripazi da ti se ne sudari optikaner i maticna. Prvo provjeri jel to uopce ide... I pogledaj jel ce ti se napajanje sudarati s karticama, cini mi se knap. Mislio sam to raditi na AT kucistu, kod kojeg je to daleko lakse jer vec imas gotove drzace za kartice, ali sam odustal. Fakat je zaguljeno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ali kako mi je žao tog kučišta : hitthewa Prvi komp mi je bio u njemu, savršeno kučište, mislim da mu ništa nebi bilo kad bi ga bacio sa balkona. : lol2 :
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|