|
![]() |
#1 |
Guest
|
Zvuk i slika nesinhronizirani..
..sto ucinit kad suu filmu DiVX formata, zvuk i slika nesinhronizirani, moze li se to nekako ispraviti, hvala i pozz ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
s kojim playerom gledaš? probaj s VLC media playerom... meni je isto tako nekad s nekim filmovima pa kad gledam s VLC bude sve normalno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nažalost, neće ići PVAStrumentom jer on prihvaća samo MPEG i srodne formate...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
C/P sa interneta PVAStrumento is a small tool for converting DigiTV's PVA streams (MPEG-TS) into MPEG-2 stream without a quality loss. Tool also allows remuxing MPEG-2 program stream files in order to "fix" the possible header errors in MPEG-2 files. Kako bi PVAStrumento mogao pomoći yaya-i u desinhronizaciji slike i zvuka U DIVX (AVI) FAJLU ????? Oni crveni kartoni u reputaciji nisu slučajnost : bonker : @yaya: prave pomoći AFAIK ima samo ako je vremenski konstantna. Moraš geldati u usta glumcima i nekako procijeniti/izmjeriti koliko zvuk prethodi/kasni za slikom. Kada utvrdiš tu vrijednost otvori fajl u VDubu, video i audio postavi na "Direct Stream Copy" (kakvo hebeno prekodiranje), e sad idi na izbornik Audio pa na "Interleaving". Check box "Enable...." mora bit TRUE, a dole u prozoru "Audio Skew correction" je ono što tebe zanima. KAd uneseš vrijednost u milisekundama (+ ili -) netreba nikakvo prekodiravanje, VDub će samo pomaknuti zvuk u odnosu na sliku. Ajde probaj pa javi.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Mislim da je problem u Windozama. Meni se to zna dogoditi kada ne gasim komp više od 4 dana. Zato sam primoran napraviti restart u pravilu svakih 4 do 5 dana.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Neznam.., ja takve filmove bacim u AutoGK i on riješi problem. Reencodiram ga i mir... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Da, ali se sigurno radilo o MPEG-u, tko je još vidio pretvarat DivX u MPEG i onda opet u DivX... Gubljenje vremena i kvalitete.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Jesi li barem probao pročitati odgovor od domy_os i mene? A što se VIDIja tiče... bah vjerojatno ni to nisi pročitao cijeli tekst. Mpeg2 TS (Transport Stream) nije pogodan za autorizaciju u DVD-Video, jer GOP može biti duži, može biti raznih grešaka koje programi tipa PVA ili VideoReDo ispravljaju i može snimiti u PS (Program Stream). Eto tome između ostalog služe takvi programi. Uostalom probaj sa PVA otvoriti neki .avi kontejner. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
skuzila sam da do desinhronizacije dolazi nakon ljepljenja titla na film..prije toga je sve ok...ako sprzim titl sa filmom , bez ljepljenja , nece ga citat, u Virtual Dubu pojma nemam di postelat audio komponente..hmm..bas mi ovo ide na zivce |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
|
Jesi li probala radit to preko VirtualDubModa, VobSuba i TMPGEnca? Malo će duže trajat jer ide prvo u MPEG-2 pa onda natrag u DivX. Pretpostavljam da si sad radila prema Costinom vodiču...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
da radila sam prema njegovom vodicu..daj molim te ako imas neki nacin da se to ispravi...nema veze sta ce duze trajat..ovo stvarno nervira i film se ne moze gledat normalno..samo mi objasni proceduru ako ti se da i koje programe trebam..onako ko laiku donekle..jer stvarno ovo podrucje mi je enigma hmm, hvala: hitthewa |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
|
Evo u par točaka što trebaš napraviti: 1. skini i instaliraj TMPGEnc - više se ne razvija jer ga je naslijedio drugi program, ali nema veze2. instaliraj handler - u VirtualDubovom folderu pronađi i pokreni auxsetup.exe3. dodaj prijevod kako je Costa opisao, ali se zaustavi na trećem koraku, od četvrtog nemoj više radit 4. napravi VirtualDub Frame Server datoteku - u VirtualDubu odi na File > Start Frame Server i pojavit će se Frame Server Setup prozor5. učitaj Frame Server datotku i kodiraj u MPEG - otvori TMPGEnc i pored Video Source klikni na Browse pa otvori tu datoteku6. pretvori MPEG datoteku opet u DivX/XviD (ovdje možeš nastaviti po Costinom vodiču od 4. koraka, a možeš i preko AutoGK-a) - otvori dobivenu MPEG datoteku u AutoGK-uNije baš praktično jer ćeš izgubit na vremenu i malo na kvaliteti zbog dvostruke konverzije, ali bi trebalo šljakat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
ovo je sporo do boli hehe.al ako ispadne dobro , onda se isplati cekat, hvala jos jednom.. ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Guest
|
ispalo je dobro al sam se fakat namucila 2 dana..hvala jos jednom ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
EMP moderator
|
Hehe, rekao sam ti da ćeš puno vremena izgubit... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
Đizs, nemrem vjerovat, konverzija u xvid, pa u mpg, pa u xvid. ovo je grozno šta se sve može pročitati. ako je desinkronizacija konstantna, koristi se interleaving u vdubu i nema rekodiranja. ako nije, otvoriš xvid u vegasu, premiere ili bilo kojem NLE, izeditiraš zvuk da bude sinkroniziran i izbaciš samo njega i onda ga priljepiš na originalni audio i ne moraš rekodirati film, a da ne spominjemo koliko je kraći postupak. svi bi samo rekodirali : bonker : : bonker : : bonker : : quake :
![]() |
#24 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#25 |
all you need is freeware
|
ne kažem da je jednostavnije, ali sigurno je kraće i nema trostrukog kodiranja videa već samo jedno. av sinkronizacija u NLE je jedan od najlakših postupaka i sigurno ti neće biti teško.
![]() |
#26 |
Guest
|
ajd onda objasni kako se radi sa SOny Vegasom..meni se cini to jako komplicirano... |
![]() |
![]() |
#27 |
all you need is freeware
|
ovisi ti najviše o tome što zapravo ne valja s audiom. može biti svašta - da jednako rani ili kasni, da se ranjenje/kašnjenje povećava... svašta može biti. al ipak, opet sam pročito cijeli topic i kažeš da je kašnjenje konstantno - zašto nisi probala delay u virtual dubu i sve gotovo za par minuta bez rekodiranja?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|