PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Zvuk i slika nesinhronizirani.. (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=60299)

yaya 13.02.2007. 14:55

Zvuk i slika nesinhronizirani..

..sto ucinit kad suu filmu DiVX formata, zvuk i slika nesinhronizirani, moze li se to nekako ispraviti, hvala i pozz:beer:

White 13.02.2007. 15:11

s kojim playerom gledaš? probaj s VLC media playerom... meni je isto tako nekad s nekim filmovima pa kad gledam s VLC bude sve normalno...

yaya 13.02.2007. 18:25

Citiraj:

Autor White (Post 644268)
s kojim playerom gledaš? probaj s VLC media playerom... meni je isto tako nekad s nekim filmovima pa kad gledam s VLC bude sve normalno...

ma sa svim playerima, wmp, bsplayer i na tvu..: bonker :

White 13.02.2007. 18:49

ne znam onda... znam da je i meni sa svim playerima neki film znao bit takav al sa VLC playerom nije. Ako ti i s njim radi probleme onda moraš čekat da ti pomogne netko ko više zna!
:)

pogi 13.02.2007. 21:13

Citiraj:

Autor yaya (Post 644242)
..sto ucinit kad suu filmu DiVX formata, zvuk i slika nesinhronizirani, moze li se to nekako ispraviti, hvala i pozz:beer:

Da li je ta desinhronizacija vremenski konstantna tijekom filma ili je što film ide dalje sve veća i veća?

yaya 13.02.2007. 21:44

Citiraj:

Autor pogi (Post 644673)
Da li je ta desinhronizacija vremenski konstantna tijekom filma ili je što film ide dalje sve veća i veća?

pa cini mi se da je vremenski konstantna a u nekim momentima se i ispravi tj uravnotezi..ja sam nalijepila titl na DIVX i tako ga gledam na TVu..e sad postoji li program kojim se moze ujednacit zvuk i slika mozda?hvala:beer:

Buger 13.02.2007. 22:19

ajd probaj s PVAStrumentom(make PS) i onda taj film preko virtual duba iskodirat ponovo u divx i vidi jel će ti radit

domy_os 13.02.2007. 22:23

Nažalost, neće ići PVAStrumentom jer on prihvaća samo MPEG i srodne formate...

pogi 13.02.2007. 22:32

Citiraj:

Autor blablu (Post 644737)
ajd probaj s PVAStrumentom(make PS) i onda taj film preko virtual duba iskodirat ponovo u divx i vidi jel će ti radit

???

C/P sa interneta

PVAStrumento is a small tool for converting DigiTV's PVA streams (MPEG-TS) into MPEG-2 stream without a quality loss.

Tool also allows remuxing MPEG-2 program stream files in order to "fix" the possible header errors in MPEG-2 files.

Kako bi PVAStrumento mogao pomoći yaya-i u desinhronizaciji slike i zvuka U DIVX (AVI) FAJLU ????? Oni crveni kartoni u reputaciji nisu slučajnost : bonker :

@yaya: prave pomoći AFAIK ima samo ako je vremenski konstantna. Moraš geldati u usta glumcima i nekako procijeniti/izmjeriti koliko zvuk prethodi/kasni za slikom. Kada utvrdiš tu vrijednost otvori fajl u VDubu, video i audio postavi na "Direct Stream Copy" (kakvo hebeno prekodiranje), e sad idi na izbornik Audio pa na "Interleaving". Check box "Enable...." mora bit TRUE, a dole u prozoru "Audio Skew correction" je ono što tebe zanima. KAd uneseš vrijednost u milisekundama (+ ili -) netreba nikakvo prekodiravanje, VDub će samo pomaknuti zvuk u odnosu na sliku.

Ajde probaj pa javi....

Amdejac 13.02.2007. 22:40

Mislim da je problem u Windozama.
Meni se to zna dogoditi kada ne gasim komp više od 4 dana.
Zato sam primoran napraviti restart u pravilu svakih 4 do 5 dana.

stuc 13.02.2007. 22:45

Neznam.., ja takve filmove bacim u AutoGK i on riješi problem. Reencodiram ga i mir...

yaya 14.02.2007. 00:00

Citiraj:

Autor pogi (Post 644757)
???

C/P sa interneta

PVAStrumento is a small tool for converting DigiTV's PVA streams (MPEG-TS) into MPEG-2 stream without a quality loss.

Tool also allows remuxing MPEG-2 program stream files in order to "fix" the possible header errors in MPEG-2 files.

Kako bi PVAStrumento mogao pomoći yaya-i u desinhronizaciji slike i zvuka U DIVX (AVI) FAJLU ????? Oni crveni kartoni u reputaciji nisu slučajnost : bonker :

@yaya: prave pomoći AFAIK ima samo ako je vremenski konstantna. Moraš geldati u usta glumcima i nekako procijeniti/izmjeriti koliko zvuk prethodi/kasni za slikom. Kada utvrdiš tu vrijednost otvori fajl u VDubu, video i audio postavi na "Direct Stream Copy" (kakvo hebeno prekodiranje), e sad idi na izbornik Audio pa na "Interleaving". Check box "Enable...." mora bit TRUE, a dole u prozoru "Audio Skew correction" je ono što tebe zanima. KAd uneseš vrijednost u milisekundama (+ ili -) netreba nikakvo prekodiravanje, VDub će samo pomaknuti zvuk u odnosu na sliku.

Ajde probaj pa javi....

ovo cu sutra probat al cini mi se komplicirano lele: bonker2 ..a i tesko je u milisekundama izmjerit razliku hmmm..baciste me u razmisljanja: lol2 :

Buger 14.02.2007. 08:55

Citiraj:

Autor pogi (Post 644757)
???

C/P sa interneta

Ajde probaj pa javi....

pisalo u VIDI-u prije dva mjeseca kad je bila obrada videa, da se uzme video koji se želi obraditi, u PVAStrumentu napravi PS, te onda kodira u divx kako bi zvuk i slika bili sinkronizirani

domy_os 14.02.2007. 09:07

Da, ali se sigurno radilo o MPEG-u, tko je još vidio pretvarat DivX u MPEG i onda opet u DivX... Gubljenje vremena i kvalitete.

pogi 14.02.2007. 10:10

Citiraj:

Autor blablu (Post 645023)
pisalo u VIDI-u prije dva mjeseca kad je bila obrada videa, da se uzme video koji se želi obraditi, u PVAStrumentu napravi PS, te onda kodira u divx kako bi zvuk i slika bili sinkronizirani

Što mene pogoni da replayam na ovakve tvrdnje .....: hitthewa

Jesi li barem probao pročitati odgovor od domy_os i mene?

A što se VIDIja tiče... bah vjerojatno ni to nisi pročitao cijeli tekst. Mpeg2 TS (Transport Stream) nije pogodan za autorizaciju u DVD-Video, jer GOP može biti duži, može biti raznih grešaka koje programi tipa PVA ili VideoReDo ispravljaju i može snimiti u PS (Program Stream). Eto tome između ostalog služe takvi programi.

Uostalom probaj sa PVA otvoriti neki .avi kontejner.

yaya 21.02.2007. 18:52

skuzila sam da do desinhronizacije dolazi nakon ljepljenja titla na film..prije toga je sve ok...ako sprzim titl sa filmom , bez ljepljenja , nece ga citat, u Virtual Dubu pojma nemam di postelat audio komponente..hmm..bas mi ovo ide na zivce

domy_os 21.02.2007. 19:20

Jesi li probala radit to preko VirtualDubModa, VobSuba i TMPGEnca? Malo će duže trajat jer ide prvo u MPEG-2 pa onda natrag u DivX. Pretpostavljam da si sad radila prema Costinom vodiču...

yaya 21.02.2007. 20:00

Citiraj:

Autor domy_os (Post 653293)
Jesi li probala radit to preko VirtualDubModa, VobSuba i TMPGEnca? Malo će duže trajat jer ide prvo u MPEG-2 pa onda natrag u DivX. Pretpostavljam da si sad radila prema Costinom vodiču...

da radila sam prema njegovom vodicu..daj molim te ako imas neki nacin da se to ispravi...nema veze sta ce duze trajat..ovo stvarno nervira i film se ne moze gledat normalno..samo mi objasni proceduru ako ti se da i koje programe trebam..onako ko laiku donekle..jer stvarno ovo podrucje mi je enigma hmm, hvala: hitthewa

domy_os 21.02.2007. 20:27

Evo u par točaka što trebaš napraviti:

1. skini i instaliraj TMPGEnc
- više se ne razvija jer ga je naslijedio drugi program, ali nema veze
http://www.tmpgenc.net/en/e_main.html
2. instaliraj handler
- u VirtualDubovom folderu pronađi i pokreni auxsetup.exe
- klikni na Install Handler
- potvrdi na OK
3. dodaj prijevod kako je Costa opisao, ali se zaustavi na trećem koraku, od četvrtog nemoj više radit

4. napravi VirtualDub Frame Server datoteku
- u VirtualDubu odi na File > Start Frame Server i pojavit će se Frame Server Setup prozor
- klikni na Start i tražit će te spremanje vdr datoteke (možeš puknut na desktop, stavit neko ime, ali ne zaboravi ostavit nastavak vdr)
- nemoj klikat na Stop serving
5. učitaj Frame Server datotku i kodiraj u MPEG
- otvori TMPGEnc i pored Video Source klikni na Browse pa otvori tu datoteku
- klikni Load i odaberi DVD (PAL)
- sad možeš na Start čime počinje konvertiranje
- kad završi, zatvori TMPGEnc i VirtualDub
6. pretvori MPEG datoteku opet u DivX/XviD

(ovdje možeš nastaviti po Costinom vodiču od 4. koraka, a možeš i preko AutoGK-a)
- otvori dobivenu MPEG datoteku u AutoGK-u
- odaberi željenu veličinu te po potrebi možeš promijeniti dodatne opcije u Advanced Settings
- klikni Add Job pa Start
- kad završi, možeš sve zatvoriti
Nije baš praktično jer ćeš izgubit na vremenu i malo na kvaliteti zbog dvostruke konverzije, ali bi trebalo šljakat.

yaya 21.02.2007. 21:11

ovo je sporo do boli hehe.al ako ispadne dobro , onda se isplati cekat, hvala jos jednom..:)pozz

yaya 23.02.2007. 01:03

ispalo je dobro al sam se fakat namucila 2 dana..hvala jos jednom :)pozz

domy_os 23.02.2007. 09:22

Hehe, rekao sam ti da ćeš puno vremena izgubit... :D

mrga 23.02.2007. 13:11

Đizs, nemrem vjerovat, konverzija u xvid, pa u mpg, pa u xvid. ovo je grozno šta se sve može pročitati. ako je desinkronizacija konstantna, koristi se interleaving u vdubu i nema rekodiranja. ako nije, otvoriš xvid u vegasu, premiere ili bilo kojem NLE, izeditiraš zvuk da bude sinkroniziran i izbaciš samo njega i onda ga priljepiš na originalni audio i ne moraš rekodirati film, a da ne spominjemo koliko je kraći postupak. svi bi samo rekodirali : bonker : : bonker : : bonker : : quake :

yaya 23.02.2007. 14:40

Citiraj:

Autor mrga (Post 655368)
Đizs, nemrem vjerovat, konverzija u xvid, pa u mpg, pa u xvid. ovo je grozno šta se sve može pročitati. ako je desinkronizacija konstantna, koristi se interleaving u vdubu i nema rekodiranja. ako nije, otvoriš xvid u vegasu, premiere ili bilo kojem NLE, izeditiraš zvuk da bude sinkroniziran i izbaciš samo njega i onda ga priljepiš na originalni audio i ne moraš rekodirati film, a da ne spominjemo koliko je kraći postupak. svi bi samo rekodirali : bonker : : bonker : : bonker : : quake :

a objasnio si ko da ja to sve znam..hmmm..a i cini mi se da je i to dosta dug i kompliciran postupak..ne cini mi se nista jednostavnije..: stoopid

mrga 23.02.2007. 15:01

ne kažem da je jednostavnije, ali sigurno je kraće i nema trostrukog kodiranja videa već samo jedno. av sinkronizacija u NLE je jedan od najlakših postupaka i sigurno ti neće biti teško.

yaya 26.02.2007. 10:38

ajd onda objasni kako se radi sa SOny Vegasom..meni se cini to jako komplicirano...

mrga 26.02.2007. 12:21

ovisi ti najviše o tome što zapravo ne valja s audiom. može biti svašta - da jednako rani ili kasni, da se ranjenje/kašnjenje povećava... svašta može biti.

al ipak, opet sam pročito cijeli topic i kažeš da je kašnjenje konstantno - zašto nisi probala delay u virtual dubu i sve gotovo za par minuta bez rekodiranja?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:05.