|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() pozdrav, kupujem novi laptop pa me zanima zna li itko išta o autronicovim Flyerima. naime, konfe mi se čine prilično dobre, ali me cijena buni -> kvaliteta?! npr. Flyer F53C2D7200 Procesor: - Intel® Core™2 Duo T7200, 4MB L2, 2.0 GHz, 667 MHz FSB Chipset: - Intel 945PM chipset, 400/533MHz FSB Grafički podsustav: - ATi Mobility Radeon X1600 256MB Memorija: - 2 GB DDR2 Tvrdi disk (HDD): - 120 GB, 2.5" HDD, SATA, 5400 RPM Optički uređaj: - DVD+/-RW Dual-Layer Povezivanje: - Gigabit LAN, Wireless LAN IEEE802.11a/b/g, IEEE-1394 (Fire Wire), 56 K modem, Bluetooth, USB 2.0 Posebne pogodnosti: - 3-in-1 card reader, - Web-Camera Jamstvo: 2 godine ---------- 10 000 kn --------- na konfiguratoru http://www.autronic.hr/konfigurator/notebook_konfigurator.asp sam složio barebone: Flyer F50 s nvidiom 256 mb proc. T7200 supertalent 1gb ------------ 10175,00 kn --------- ne kužim u čemu je caka da su tako jeftini - kućište, ekran ili što?! i ako imate kakvu preporuku do 11000 kn, radim grafiku, cad i 3d thx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
riječ je o barebone noteboocima (Clevo, Asus,...) u koje se onda slažu komponente koje želiš i lijepi se etiketa sa imenom koje tvrtka želi. Kod nas: Forcebook, Avenio, Smartbox, Quadro, Končar. Jedino zajedničko što sa čuo za sve njih je loša kvaliteta plastike i ergonomija, komponente obično budu jače nego kod odgovarajućeg brand name računala. Što ti preporučujem je da odeš u Autronic i uživo isprobaš laptop. Ako se možeš pomiriti sa kompromisima onda ga uzmi. No ja osobno, po onome što sam čuo, nebi uzeo takav slaganac bez da ima minimum 2 godine garancije! U stvari osobno ga nikad nebi uzeo, ali eto ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
MSI s amd proc?
thx. Lesa našao sam na u feniksu ( http://www.feniks-kompjutori.hr/ ) MSI MSI Megabook L715-B Procesor: AMD Turion 64 ML40 (2.2GHz) • Chipset: ATI RX480M • Zaslon: 17.4" WSXGA @ 1680x1050 • Grafička kartica: ATIX700sa 256MB memorije • Memorija: 1GB DDR • Tvrdi disk: 120 GB ------9,898 kn------ prijateljica mi ima desktop s abitovom matičnom i amd-om, i stalno joj se nešto ruši, update je ugl. prek biosa itd. zbig toga ugl. više volim intel, imam desktop Matična: Intel 975XBX proc: intel pentium d930 graf: wildcat realizm 500 i nikad nikakvih problema, lijepo se update-a, i za sad se ni windowsi ne bune ima li kakvih savjeta u vezi s amd-om, obzirom da se nisam dovoljno susretao s njim da bih mogao procijeniti |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
E sad, ako kupuješ kešom, onda bi ti preporučio da kontaktiraš vranogu sa foruma koji ima dobru ponudu i dobre cijene za ove jače modele. Donedavno je nudio odličan Dell modela za nešto iznad 10000 kuna. Ako nemaš keša, onda eventualno pogledaj HP Nx9420 modele; u tvoj budžet se uklapa model sa Core 2 Duo 1,83, 1Gb DDR2, 17" WSXGA+, 100Gb HDD te X1600 256Mb grafika.. RH442 model točnije. Ovaj MSI mi se čini preskup za ono što nudi..
![]() |
#5 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Slazem se s Lesinom preporukom. Odlican i kvalitetan lap. Sto se AMD-a tice-daleko od toga da su to losi procevi/losa platforma, ali je trenutno Intel c2d jednostavno-bolji. Ova nestabilnost koju ti spominjes je samo zbog lose poslozenog sustava. Pogle u sig, 4 AMD-a, i svima sam zadovoljan. Nisu nestabilni i rade mi dovoljno brzo i dobro. ![]() EDIT: pazi, ljudi su na tom HP-u imali problema s ekranom... kolko mi se po opisu cini-nista prestrasno. Gledam i na svoj NX6125 i jesu kutovi tamniji... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=57331 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|