|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
hp 9420...sjene na zaslonu
Odnedavno sam postao vlasnik jednoga "primjerka" hp nx9420 prijenosnika,no već pri prvome sam otvaranju primjetio stanovita tamnija područja na zaslonu.Zaslon je "visoko definicijski" WSXGA(1680×1050).Ne radi se o tzv. " light leaking efektu" koji je čini mi se prisutan kod gotovo svih laptop lcd-a,već o dvije eliptične sjene(veličine i oblikom otiska prsta) na oba donja kuta ekrana.Provjerio sam na stranim forumima i našao slične primjedbe a isto ina nekim screenshotovima.Kopajući po netu zaključio sam da se to pojavljuje večinom na WSXGA(pa i WUXGA) Samsungovim matricama dotičnih hp modela. Također sam dojma da je ovo boljka svih ili barem jedne velike serije,no pošto je sama pojava teže primjetlljiva,a posebno ako imate podignut windows taskbar ljudi se ne žale i vjerojatno nisu tako sitničavi kao ja. U servisu uglavnom kažu da je to normalno,ali u tome se ne slažem jer ovu boljku nisam primjetio niti na jednom drugome pa tako niti na svom starom R50e koji bi svime pa tako i displayom trebao biti par klasa niže. Zamolio bih vlasnike(ili one koji imaju priliku raditi sa ovim modelima) ovih primjeraka ili nekih drugih sa sličnom matricom npr. 8430 ili 9440 da provjere pa jave jesu li primijetili štogod sličnoga....Unaprijed zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
HP nx9240
Vlasnik sam istog lap-a ali s slabijom rezoluciom 1400x900 i zbilja si me zatekao s svojim zapažanjem.Moram priznati da nemam tog problema (ili ga ne vidim) , ali imam drugi problem. Kad prikopčam eksternu tipkovnicu (bilo koju) ,probao sam s tri različite,ne prepoznaje ih lap ("not recognize). Sve tipkovnice inače rade super na stolnim računalima. Probao sam sve moguće,pa te molim da probaš s jednom eksternom tipkovnicom da vidiš jel tebi radi.
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Također na kompu radim preko eksterne tipkovnice,doduše neke "šrot" geniusove ali ju je prepoznao od prve(također sam očekivao probleme).Pošto sam uvjeren da si druge portove isprobao,pokušaj sa driverima za istu,ako uspiješ naći.Nažalost ove druge nemaju usb out pa ne mogu provjeriti."Najseljačkije" rješenje je da nabaviš neku jeftinu geniusovu pa bi nekvom analogijom trebala možda raditi. Ako ne upali pitaj servis,preporučujum ti ekipu iz Compinga(Slavonska) ili Recra(Holjevčeva) jer su se barem meni učinili najkorektniji. Imao sam prilike vidjeti neke modele sa "tvojom rezolucijom" te isto tako nisam primijetio zasjenjena.Također sam primijetio da panel sa 1440×900 ima ravnomjernije osvjetljenje i generalno se čini kao kvaliteniji???.Ovaj moja reza mi se učinila boljom za CAD/CAM što bi trebala biti prvotna namjena.Pročitao sam neka strana svjedočenja da su ljudi čak i zamjenom dobili ekran sa identičnim manjkavostima, pa sam nekako uvjeren da zamjenom ne bi postigao ništa. Da te zagnjavim do kraja molim te provjeri mi temperaturu(idle,C2D 1.8),moja je od npr. 52-57 što mi se činilo visokom,ali netko je stručniji ovdje rekao da je to O.K...pozdrav,hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo slike mojih temp nakon prestanka igranja GOST RECONA. Inače temperature na lapu su puno više nego na desk računalima. Kod mene mi se jedino hard čini malo više zagrijan,inače igre,photoshop i ostala multimedia ide odlično. Općenito full sam zadovoljan s lapom
![]() |
#5 |
Registered User
|
Da slično je,međutim za vrijeme igre je kod mene znatno više,dok možda pola minute ili minutu nakon izgleda ovako. Oprosti ,tek sam kasnije pročitao tvoj post u kojem kažeš da si ustvari i koristio geniusovu tastaturu itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Isti problem se valja i kod mog nx9420 ista reza ... jos sta je bolje , mislim pomiro sam se stime jer vecinu vremena uopce niti ne primjetim. Ali npr. igram WoW i bacim ga u taskbar dignem nazad i da vidis light show sa desne i sa doljnje strane imam neku vrstu prelijevanja boja ko nekakvi spectri boja ...to se maknem jedino kada izadem iz igre i ponovno udem . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
na mom NW9440 nema takvih problema, ne pregrijava se previse (malo zna zakuriti i grijati noge ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|