|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Samsung SM931bf
imam mali problema s navedenim monitorom. Ne radi mi gumb "auto" za auto adjustment slike... treba mozda neki prog stavit? Zadnje izmijenjeno od: Matija_Kr. 17.01.2007. u 15:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako ti je prikljucen preko DVI-ja onda ti je to onemoguceno jer ti odma prilagodi sliku optimalnom prikazu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
da, na dvi je. hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
inace ako zelis software koristiti ja sam imao gadnih problema sa onime kojeg dobijes na cdu tako da odma odes sa samsunga skinuti premium verziju magic tune-a.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
|
ja sam ih namjestao tako da mi onaj sredni kvadratic bude najslicniji ostatku .
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
I na koliko su ti red, green i blue, gamma mode, brightnes i contrast? ![]() edit: meni je red=39, green=43 i blue=48, gamma mode=mode2, brightnes=25 i contrast=60 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
bycod
|
monitor po meni je jaaako dobar jer je tamniji nego ostali npr iz philips ergele. preporucam ti da odes pogledati monitore jer ces tek onda znati sto ti odgovara. ja sam imao dva philipsa i dva samsunga za odabrati i odabrao sam ovoga je da je kut gledanja dosta los ali opet to nije crt tako da se sve da podesiti nije kao kod crta kako god da gledas sve je isto ![]() sto se tice podesavanja meni su sve boje na 50 gama na 1 iskljuceni magic color.
![]() |
#10 | |
Čovjek
|
Citiraj:
Koliko vidim, cijena tog monitora se uglavnom kreće oko 2300kn, a s obzirom da se sad Philips 190P7ES može dobiti već za 2500-2600kn mislim da bi jednostavno bila čista pogreška uzeti taj Samsung naspram tog Philipsa - 190P7ES je neusporedivo bolji monitor i kvalitetna razlika je puno veća od tih ~300-400kn. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ček, da li Philips koristi TN matricu? ili nešto drugo, ne da mi se sad tražiti... mišljenja sam da svi monitori koji koriste TN matricu su podjednakih karakteristika, i ne postoje velika odstupanja u kvaliteti prikaza... mene ubija ovaj očajno loš kut gledanja... ne mogu se odviknut od CRT-a.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Čovjek
|
Naravno da svi TN monitori nisu jednaki - variraju od škarta do recimo ok (no samo za nezahtjevne korisnike). Philips 190P7ES koristi P-MVA matricu i općenito je jako dobar monitor za svoj cjenovni razred, a s obzirom da ga se već može dobiti za ~2600kn predstavlja definitivni best buy 19" monitor (IMHO to je predstavljao dok je koštao i 3000kn). Taj Philips ima ok kuteve gledanja btw (pored kvalitetne slike). |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
bycod
|
Citiraj:
![]() ![]() Sto se tice ovoga philipsa da i on mi je bio u kategoriji ali nisam imao 3000kn sada je stvarno jako dobra prilika sa cijenom od 2600kn samo sto mene ubija dizajn tih philipsa tj nedostatak istoga SVI su mi ruzni jedini koji mi nije bio ruzan sam izabrao za konfu od strica... Tako da moj idealan monitor bi bio crni 971p ali sto je je kosta previse ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
ali opet tu govorimo o 15-tak postotaka razlike cijene što nije malo, zar ne? tako gledajući može se uzeti bilo koja komponenta 15% skuplja. pitanje je što kome treba. koristim 731bf i zadovoljan sam njime. ne treba mi bolje. ali ne može se reći da je škart, daleko od toga. nekakva srednja klasa monitora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
s-ips kutevi gledanja su ravni CRT-u. ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Čovjek
|
Citiraj:
Slažem se da svatko nema jednake potrebe i da ne trebaju svima ne znam kakvi monitori, ali za malu razliku u cijeni dobija se monitor koji je bolji u svakom aspektu od 931BF, tako da nije velika mudrost napraviti računicu. Govorim ovo zbog ljudi koji se još uvijek dvoume oko kupovine monitora u tom cjenovnom rangu i još jednom ponavljam - trenutno bi IMHO bio čisti promašaj kupiti 931BF kada se 190P7ES može dobiti po ovako povoljnoj cijeni. Ok, ti imaš taj model i sigurno ti nije drago čuti kako netko govori da je bolje uzeti neki drugi model, ali ja nisam rekao da je tvoj monitor škart, samo da je dotični Philips daleko bolji, te puno isplativija investicija. I da, taj Samsung monitor spada u lower end (viši lower end doduše) - cijela "B" linija Samsunga je njihova "low" linija. Ponavljam, ne pljujem po ničijem monitoru, samo sam reagirao na tvrdnju da je to "jaako dobar" monitor, što nikako nije (btw Codiac, ovo jaaako smo razjasnili, samo ponavljam zašto sam reagirao ![]() Na kraju krajeva, svatko će sam prosuditi imali mu smisla uložiti par sto kuna više u puno bolji monitor ili uzeti prosječan TN mmodel. Btw slažem se da Philips ima ružan dizajn monitora, pogotovo te P7ES linije, ali to je stvarno apsolutno zadnja stavka koju bih gledao kod monitora. Stvarno ne znam što briju ti ljudi u Philipsu - proizvedu nekoliko sasvim pristojnih monitora i onda idu odbijati kupce dizajnom. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|