Citiraj:
Autor mymoon
(Post 643637)
ali opet tu govorimo o 15-tak postotaka razlike cijene što nije malo, zar ne?
tako gledajući može se uzeti bilo koja komponenta 15% skuplja. pitanje je što kome treba.
koristim 731bf i zadovoljan sam njime. ne treba mi bolje. ali ne može se reći da je škart, daleko od toga. nekakva srednja klasa monitora.
|
Da, to je možda 15%, no u ovom konkretnom slučaju to ispada 300-tinjak kuna, što stvarno nije puno, ali pogotovo kad se uzme u obzir da je kvaliteta Philipsa 190P7ES u rangu monitora od 3500 i više kuna - kvalitetno je 190P7ES stvarno neusporediv s 931BF, i dobitak na kvaliteti je vrijedniji od tih 300-400kn IMHO. Već sam objasnio - zbog toliko male razlike u cijeni bilo bi glupo uzeti monitor koji je slabiji, i to ne malo već dosta, u svakom aspektu. Monitor je komponenta koju ne mijenjaš svaku godinu, već ti lako može potrajati nekoliko konfiguracija, odnosno i do preko 5 godina, tako da se IMHO stvarno isplati dodati tih par sto kuna. I ne, ne govorim da se "tako gledajući" uvijek može uzeti 15% skuplja komponenta - govorim o ovom konkretnom slučaju gdje je razlika u prikazu slike stvarno primjetna i neki puno skuplji monitori ne pružaju toliki kvalitativni skok.
Slažem se da svatko nema jednake potrebe i da ne trebaju svima ne znam kakvi monitori, ali za malu razliku u cijeni dobija se monitor koji je bolji u svakom aspektu od 931BF, tako da nije velika mudrost napraviti računicu. Govorim ovo zbog ljudi koji se još uvijek dvoume oko kupovine monitora u tom cjenovnom rangu i još jednom ponavljam - trenutno bi IMHO bio čisti promašaj kupiti 931BF kada se 190P7ES može dobiti po ovako povoljnoj cijeni. Ok, ti imaš taj model i sigurno ti nije drago čuti kako netko govori da je bolje uzeti neki drugi model, ali ja nisam rekao da je tvoj monitor škart, samo da je dotični Philips daleko bolji, te puno isplativija investicija. I da, taj Samsung monitor spada u lower end (viši lower end doduše) - cijela "B" linija Samsunga je njihova "low" linija. Ponavljam, ne pljujem po ničijem monitoru, samo sam reagirao na tvrdnju da je to "jaako dobar" monitor, što nikako nije (btw Codiac, ovo jaaako smo razjasnili, samo ponavljam zašto sam reagirao :) )
Na kraju krajeva, svatko će sam prosuditi imali mu smisla uložiti par sto kuna više u puno bolji monitor ili uzeti prosječan TN mmodel.
Btw slažem se da Philips ima ružan dizajn monitora, pogotovo te P7ES linije, ali to je stvarno apsolutno zadnja stavka koju bih gledao kod monitora. Stvarno ne znam što briju ti ljudi u Philipsu - proizvedu nekoliko sasvim pristojnih monitora i onda idu odbijati kupce dizajnom.
|