|
![]() |
#1 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Koji je jači procesor?
Možda malo blesavo pitanje, ali eto, malo se blesavo osjećam... ![]() Dakle koji je po vama jači procesor, Sempron 2800+ socket 754 clockan na 2.4 Ghz ili pentium 4 2.4 Ghz, Northwood 512 cache/800fsb ? Zanima me jer ću uskoro dobiti tog pentiuma pa da uzmem sebi onoga koji bolje vuče u igrama i windowsima općenito. Sva daljnja obrazlaganja razlika su također dobrodošla... ![]()
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Northwooda jer ćeš ha moč kloknut barem na 3gh. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Vrlo zanimljivo pitanje... vrlo lako vjerojatno da je cak i Sempron jaci... a testiraj pa vidi ![]()
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Iskreno, mislim da je Sempron jači. Northwood ima HT jelda? To bi mu bila jedina prednost, barem sa radom u windowsima. U igrama mislim da nema šta tražiti u usporedbi sa sempronom, IMO... Velim, bilo bi zanimljivo vidjeti par testova... EDIT: Nađoh nešta... Uglavnom igre, ali ima Semprona 3100+ za soc. 754 koji je na 1.8Ghz (a kažeš da će ovaj raditi na 2.4Ghz pa onda računaj ![]() Uglavnom, da ne duljim: Anandtech - pogledajte zadnja 2 grafa X-bit labs - pogledajte sve testove Mislim da sempron owna u igrama, ali ostalo baš i ne...
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 17.01.2007. u 00:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
In the lab...
|
Hm, po ovim testovima koje si postao, ispada, da bi moj clockani sempron na 2.45 Ghz oprao gotovo sve tamo navedene procove. Hm, pa to i nije onda tako loše ![]()
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja bih si ipak ostavio Northy-a, ali samo ako imas neku dobru plocu za njega pa roknut OC. Ti 2.4C idu ko blesavi, nije ih problem dic za citav gigaherc ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ovako ionako ćeš uzeti tog Northija zar ne? ![]() Moj prijedlog: izbenčaj obje konfe i obavezno nakloukaj Northija, kao što kaže Super može se dosta sa njim potegnuti. Visok takt i HT će te razmaziti ![]() Onda vidiš kako ti se sviđa i ponaša te odlučiš kojeg ćeš si ostaviti.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
In the lab...
|
Je, northi dolazi danas zajedno sa matičnom, pa ću malo istestirati, samo jedno pitanje, s kojim aplikacijama da testiram?? Ha čuj, a što se tiče matične, nisam baš previše upućen u socket 478 matične, je li MSI 865PE NEO2 valja šta?
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture Zadnje izmijenjeno od: Babaloo. 17.01.2007. u 15:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium moderator
|
Ploča je vjerojatno o.k., no kad ti stigne i kad budeš vidio kakve opcije ima u BIOS-u onda ćeš moći znati je li dobra ili ne ![]() Testiraj sa nekom igrom i uključenim FRAPS-om da vidiš koliko FPS imaš sa Sempronom i Northijem. I radi ono što inače radiš na kompu. Recimo ako dosta kodiraš video ili mp3-ce, provrti to na obje konfe, usporedi rezultate i ostavi ono što ti je bolje ![]() A možeš i sa nekim drugim programom za sintetičko benchanje kao dodatak "real life testiranju".
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium moderator
|
Kod AMD-a cache ne igra veliku ulogu tako da nije ni čudno što Sempron ima solidne performanse...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
In the lab...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
Citiraj:
Razlika ima, ali su toliko zanemarive da je to šokantno ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Premium moderator
|
Sad bi bilo blesavo da kažemo kako San Diego sa svojih 1 Mb i Sempron sa 256 kb imaju iste performanse jel da ![]() Ima razlika ali kad se usporedi K8 i NetBurst te količina cachea koji igra ulogu u performansama je zaista ogromna. K8 ima veći IPC te drugčije hmm građen i iskorišten cache (Write-back a NetBurst ima Write-through, itd.) pa mu manje cachea neće baš smetati, dok NetBurstu nije baš tako.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium moderator
|
I još sad kad su Semproni i Athloni na istom socketu (AM2) uopće ne bih kupovao jednojezgrene Athlone već Semprone ![]() Također bi za recimo Athlon X2 3600+ mogli reći da je Sempron X2 ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
Po cache-u je Sempron X2, ali po familiji i podršci za DDR2 800 spada u Athlon grupu ![]() Mislim, San Diego sa 1MB i Sempron sa 256kb uspoređivati je normalno, ali onda uvrstite cijenu kada su bili na tržištu? San Diego je prije koštao preko 2000kn ako se dobro sjećam, a Sempron nikada preko 500kn (valjda ![]() Ali bolji na istom taktu je, ali da će netko primjetiti tu razliku bilo gdje osim u sintetici, to je pitanje?
![]() |
#23 |
Premium moderator
|
Običan every day juzer, pa vjerojatno niti PC eksperti neće primjetiti razliku između novih Semprona i Athlona ![]() EDIT: samo bi trebalo onda napraviti clock per clock usporedbu proceva? Ili barem da su koliko-toliko sličnih taktova
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 18.01.2007. u 13:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Evo moj sempron64 s754 2.8+ klokan na 2.4ghz, 4.0+, jede athlona64 3200+ s939 u dual channalu sam nako... I to vidno i u testovima. Toliko sam se zaprepastio da sam odmah odlučio preći na c2d... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium moderator
|
Citiraj:
![]() Samo bi trebalo biti na AM2 matičnoj i memi, recimo Sempron 3200 & 3400 vs. Athlon 64 3000 ![]() Hmmm...sad kako razmišljam o tome, to bi bio poprilično zanimljiv test ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ljudi opcenito podcjenjuju Semprone, to su zapravo puno jaci procesori nego sto se misli. Ja sam idiot presao sa Semprona 2800+ (s754) na A64 3000+ (s939) samo zato jer sam htio PCI-E i tu sam pogrijesio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
In the lab...
|
Onda mi je sljedeća investicija 1 giga dobre memorije da još podignem malo ovom čudu takt ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|