|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Mar 2005
|
Deklasirani BIOS
Ako ste citali moju prijašnju temu "Maticna sama snizava napon" na links forumu, onda ste vidjeli da su se kod mene na AN8 32x dešavale vrlo čudne stvari. Naime, desavalo se da se napon CPUa "sam od sebe" vrati na defaultne vrijednosti koje nisu dovoljne za OC nakon par puta paljenja gašenja kompa. Nakon par dana proucavanja i za***ancije došao sam do zapanjujućeg zaključka koji glasi: "Najnoviji bios V1.3 za ABIT AN8 32X je namjerno deklasiran i programiran tako da resetira podignute napone, s time da se to dešava bez volje i dozvole samog korisnika". Ovo je postalo toliko očito kad sam vidio da je sa nekih Abitovih stranica uklonjena verzija biosa V1.2 za istu maticnu plocu. I dok su nevaljave verzije 1.0 i 1.1 i dalje na stranicama, v1.2 je netragom nesto. Onda sam otišo na ruske stranice Abita i tamo pronašo verziju V1.2 koju sam flešo i gle čuda nikakvog resetiranja napona više nije bilo. Čak sam prije flešanja verzije v1.2 pokušo sa editorom kojeg mi je dao kolega Wolverine prilagodit bios v1.3, ali su sve opcije za prilagodbu biosa ostale nedostupne pa u tom smjeru nisam ništa napravio. E, sada jedno pitanje: Zašto je prizvođač matičnih ploča Abit izbacio deklasiranu verziju v1.3, a povuko verziju 1.2 koja se pokazala najboljom za OC? Nisam siguran, ali moguće je da je AMD ABITU zaprijetio tužbom, te je ovaj moro napravit kompromis koji zvući ovako: "Imate stabilan OC, ali ga u stvarnosti nemate":clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Bas je AMD Abitu zaprijetio tuzbom! : suicide Po toj logici bi DFI davno ostao bez posla! Vjerojatnije je da su u Abitu otkrili neke probleme vezano uz pregrijavanjem mosfeta ili trajnoscu kondezatora pod dugotrajnim visokim OCem i odlucili si u najmanjoj mjeri smanjiti broj reklamacija. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Moram se prikloniti Jerryevom mišljenju, dragina teorija mi ne drži vodu ni najmanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Dakle nista cudno da se i danas ponovi ista stvar koju ''elegantno'' zele pokrpati. To sto si ti (ne)sretni vlasnik date ploce vjerojatno ces izabrati teoriju zavjere AMDa protiv, u konacnici, njegovih najvecih poklonika kroz proteklih par godina - OCera! ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Ja sam samo digo napon sa 1.35 na 1.4V i sad proc radi stabilno na 3GHz sa def 2.4GHz, dakle to me ni najmanje nebi trebalo zabrinjavat, a još imam garanciju 10 mjeseci, dakle, ja sam vrlo sretan vlasnik te maticne. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Reci, drago, što je to teorija i zašto tvoj "odgovor na jednostavno pitanje" nije teorija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
Citiraj:
Držimo se mi teme, kako je Buljo reko. Nebi htio da mi zakljucaju ovaj thread. Ako bilo što nije jasno, a nije direktno vezano za temu pitaj me preko privatne poruke, ne želim da mi ovdje spamaju. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Stvarno ti nije palo na pamet da se radi o greškama u BIOS-u i njegovom povlačenju? Cijela teorija, da - to tvoje je teorija, drži vodu nikad pa ni onda. "Mogući odgovori" su smješteni daleko bliže površini zemlje od tvojih teorija o konspiraciji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Administrator
|
Citiraj:
Dobro sam ja pročitao i opet te pitam: nije ti palo na pamet da je greška u BIOS-u pa da su ga zato povukli? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
|
Citiraj:
Obrati pozornost na V1.2 1. Ruske abit suzbene stranice: http://www.abit.com.tw/page/ru/downl...E=Socket%20939 2.USA abit sluzbene stranice na kojima nema v1.2 http://www.abit-usa.com/downloads/bi...t_name=AN8+32X 3. Njemacke abit stranice http://www.abit.com.tw/page/de/downl...E=Socket%20939 Dakle, na nekim službenim stranicama postoji, a na nekima nepostoji, e sad, pitanjje je zašto. I čudi me to kako mi sad sve radi bez greške, a prije je stalno z.... sa V1.3. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Administrator
|
Sory, ali to nije ništa čudno za ABIT. I prije se dešavalo da na nekim stranicama ima a na nekima ne pojeidne verziuje biosa za ploče. Imao sam dosta abit ploča pa znam, jer sam pratio. Nekada se znalo desiti da onaj abitov utility za flesh BIOS-a ne registrira novu verziju dok je ti ručno možeš pronači na stranici od abita. I to n svugdje. Sjećam se još AN7. prar puta sam ručno skinuo BIOS s npr. USA ABIT dok ga na ostalima nije bilo po još par tjedana. A potpuno isti BIOS, nema veze za koje je tržište. Tako da opet ponavljam, za ABIT apsloutno ništa čudnoga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
aka: N.W.S.K. b_buha
Datum registracije: Jan 2006
|
pa ako te toliko zanima zasto se to desava bas tebi mailaj abitovu sluzbu za korisnike, jer svako od nas moze imati svoje misljenje oko tvog problema. ja recimo mislim da je problem u tvojoj grafi koja povuce previse struje........ ![]()
![]() |
#19 | |
Guest
|
Citiraj:
Probo sam stavit i najslabiju grafu 6200TC koja nema niti dodatnog prikljucka za napajanje i opet se napon resetira sa biosom V1.3 dok sa biosom v1.2 nema nikakvih problema, dakle grafa nije u pitanju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Vjerojatno im se javio netko poput tebe i rekao da ima problema te ih dobro opisao. Onda su i oni probali i skontali da su za**ali pa su ga povukli. Očigledno da BIOS nije dobro napisan od strane programera.
![]() |
#21 | |
Guest
|
Citiraj:
Ja sam maticnu dobio sa V1.3, koji je kod mene pravio probleme u vidu resetiranja napona, a sad sa V1.2 nema nikakvih problema |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
da zajvera ![]()
![]() |
#24 |
Guest
|
Kakve bi koristi imo bil gejts od uništavanja svih uspijesnih biosa za AMD ploce : goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
pa evo i sam si dao dokaz. na ruskoj stranici jos uvijek ima taj supersonicni bios jer se rusi nedaju. evo upravo mi teo valich salje informaciju da se u rusiji organizira underground grupa koja ce se svim silama boriti protiv americkih procesora, jer su amd osnovali bivsi stasijevci i time su rusima naravno simpaticniji. na celu grupe je bivsi uspijesni tenisac jevgenij kafeljnikov i cujem da ce se osnovati i hrvatski ogranak za ucuvanje biosa, cak mi se cini da si ti osnivac: roller : : cheers2
![]() |
#26 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Nakon par dana pod Bios v1.2 opet su se naponi restartali maloprije, sad definitivno odustajem od overclockinga, jer je ta ABIT AN8 32x šrot barem što se ocinga tiće, dakle one moje priće o deklasiranom biosu padaju u vodu, definitivno. Zadnje izmijenjeno od: drago7. 20.12.2006. u 17:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Premium
|
Jucer..... Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
nismo ustanovili ništa. 1. Drago ima problema sa samovoljnom pločom koja mijenja napon 2. Drago nije linkao niti potražio službeno objašnjenje ili neki slučaj da se to nekome desilo. Suma = mi i dalje ništa ne znamo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Guest
|
Citiraj:
"System is in safe mode, press del to setup or F1 to Continue" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
pa ok, bios je u banani. pričekaj da izađe novi. nije ni prvi ni zadnji put da proizvođači ploča zabrljaju
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|