|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() Radi se o X2 4200+ am2 procu. Točnije, s njim se "družim" već 2 - 3 tjedna i čini mi se da je to isti klinac kao što mi je bio A64 3000+ s754. Ne vidim apsolutno nikakvo poboljšanje u radu koje bi ga značajno opravdale. Naime, u Super PI 1MB riješava za 32s, kod kodiranja filmova, točnije prebacivanje 2 divixa u DVD format traje podjednako kao i prije, cca 90min. Da li je moguće da je nešto krivo napravljeno kod instalacije...driveri su instalirani, bios ga konta, windowsi ga kontaju, cpu-z ga konta.... je... svi ga kontaju osim mene!: stoopid Ima li netko sličan problem ili isti? Konfa je u sigu.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
e? Pa šta si ti mislio? ![]() Sve ti je to mačak u vreći. ![]() Možda DC optimizer,dravjeri nešto slično? : stoopid
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Super pi ti sigurno neće koristiti kod Dual core proca. Probaj sa wprime računati sa 1 jezgrom i sa 2 pa će š vidjeti razliku ![]() Nadalje, programi koje koristiš za video obradu mora imati podršku za DC, inače, ništa od toga. Npr. za prebacivanje DVD-a ili MPEG2 u Divx koristi AutoGK. A garant na starom procu nisi mogao kodirati video i raditi još nešto, tipa obrada slike ili snimanje na tuneru ili raditi ikoje 2 malo zahtjevnije stvari simultano. Igre su isto kvrgave, većina ih ne podržava DC, ali bude se to pomalo već promjenilo...
![]() |
#5 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
E moj sale, sto si mislio da ces dobiti duplo vece ubrzanje sa dual core? U teroriji, kao što su kolege napisale, samo kod aplikacija koje znaju koristiti vise jezgri. Ipak Win puno bolje disu, mozes npr. pokrenuti kodiranje i igru i sve ce raditi, u svakom slučaju pokušaj sa AGK, koristi dvije jezgre ne bas na 100% ali koristi. Ja sam primijetio u svakodnevnom radu da mogu nesmetano pokretati gomilu programa a da uvijek sistem ostane odzivan. Usko grlo je su hradovi ali to je opet neka druga prica.
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]() |
#9 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#10 |
N6 Brušeno- N12 Turpijano
Datum registracije: Oct 2006
|
Shema g6plan h11c
a da instaliraš recimo 64 bitne windowse! to je 64 bitni procesor i puno bolje će raditi sa 64 bitnim windowsima nego sa 32 bitnim! Ista stvar je kao i kod automobila koji imaju turbo punjač ako ne radi auto radi kao i svaki atmosferski motor! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
Lagano za podršku od 64-bita kod procesora, što sa ostalim driverima? Pogotovo ako ima dosta periferije. Neznam kako je danas, ali znam da prije podrška baš i nije bila nešto...
![]() |
#12 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#13 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..e ovo je i mene zanimalo,x2 ce pricekati malo...duze ![]()
![]() |
#14 |
Premium
|
Nisam baš mislio da će biti duplo brži, to je tak jasno ali opet... Istina je da kad se pokrene npr. Super PI proc radi ni na 50%. A izgleda da je mačak u vreći, barem trenutno gledajući, možda u Visti dođe do boljeg izražaja, a 64bit Windowsi nemaju neš previše smisla pored 32bit(zbog drivera). Nadalje istina je, za one koji se dvoume, u isto vrijeme možeš igrati Carbon, snimati film, downloadati (što me prije dosta kočilo)... ali npr. kad jednom Neru 7 pokreneš, možeš imati Boga u kućištu, neće ti puno pomoći kak zna štekati. Sve u svemu, koliko sam zadovoljan toliko i ne, ali ipak malo više da. ![]()
![]() |
#15 | ||
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Citiraj:
Eto vidis, bitno da si zadovoljan ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Ma nije do RAM-a jer imam 2 x 1024MB Kingmax DDR800, manje više kao i kod LAcy-a, izuzev grafe. LAcy,ako ti je i kućište ono klasično Chieftec, onda smo tu.
![]() |
#19 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#23 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#25 |
Pink Floyd fan
|
EKG ![]() Danas je dobro iskoristen DC vec satima kodira u xvid, pisem nesto, surfam, snimam dvd, sad bas jedan cd, malo sam se igrao, snimao TV, izrezao snimak, malo i gledao i sve to vrijeme su jezgre skoro na 100%... Edit: Evo bas sam sad snimio jedan AudioCD i nije bilo nikakvih usporenja, zastajkivanja ili sl.
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 17.12.2006. u 15:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#29 |
Pink Floyd fan
|
Za usporedbu AGK (2.40) potpuno isti materijal, prvi put sam mu dao samo drugu jezgru a drugi put obje. Prvi put: Job finished. Total time: 55 minutes 57 Drugi put: Job finished. Total time: 33 minutes 0 seconds
![]() |
#30 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
planiram si za jedno 2-3 tjedna kad sjedne placa kupit taj proc (u sklopu novog kompa) pa mi je ovo doslo ko naručeno (dobre reakcije) inace, jeste skuzili da u Info-Gami dodje soma kuna? ja sam se šokiro kad sam to vidio |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|