![]() |
AM2 X2 4200+ ??????
Radi se o X2 4200+ am2 procu. Točnije, s njim se "družim" već 2 - 3 tjedna i čini mi se da je to isti klinac kao što mi je bio A64 3000+ s754. Ne vidim apsolutno nikakvo poboljšanje u radu koje bi ga značajno opravdale.
Naime, u Super PI 1MB riješava za 32s, kod kodiranja filmova, točnije prebacivanje 2 divixa u DVD format traje podjednako kao i prije, cca 90min. Da li je moguće da je nešto krivo napravljeno kod instalacije...driveri su instalirani, bios ga konta, windowsi ga kontaju, cpu-z ga konta.... je... svi ga kontaju osim mene!: stoopid Ima li netko sličan problem ili isti? Konfa je u sigu. |
e?
Pa šta si ti mislio? :D Sve ti je to mačak u vreći. ;) Možda DC optimizer,dravjeri nešto slično? : stoopid |
pa al prije nisi mogao kodirat video i radit nešto drugo, a sad možeš, pravi pomak ćeš vidit kod aplikacija koje koriste DC, a ovak, ovaj proc ti je kao 2x3500+
|
Super pi ti sigurno neće koristiti kod Dual core proca. Probaj sa wprime računati sa 1 jezgrom i sa 2 pa će š vidjeti razliku ;)
Nadalje, programi koje koristiš za video obradu mora imati podršku za DC, inače, ništa od toga. Npr. za prebacivanje DVD-a ili MPEG2 u Divx koristi AutoGK. A garant na starom procu nisi mogao kodirati video i raditi još nešto, tipa obrada slike ili snimanje na tuneru ili raditi ikoje 2 malo zahtjevnije stvari simultano. Igre su isto kvrgave, većina ih ne podržava DC, ali bude se to pomalo već promjenilo... |
E moj sale, sto si mislio da ces dobiti duplo vece ubrzanje sa dual core? U teroriji, kao što su kolege napisale, samo kod aplikacija koje znaju koristiti vise jezgri. Ipak Win puno bolje disu, mozes npr. pokrenuti kodiranje i igru i sve ce raditi, u svakom slučaju pokušaj sa AGK, koristi dvije jezgre ne bas na 100% ali koristi.
Ja sam primijetio u svakodnevnom radu da mogu nesmetano pokretati gomilu programa a da uvijek sistem ostane odzivan. Usko grlo je su hradovi ali to je opet neka druga prica. |
Još jedan ne baš pametan/isplativ prijelaz..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A pitanje isplativosti - to nek on odgovori :D |
Citiraj:
|
Shema g6plan h11c
a da instaliraš recimo 64 bitne windowse! to je 64 bitni procesor i puno bolje će raditi sa 64 bitnim windowsima nego sa 32 bitnim! Ista stvar je kao i kod automobila koji imaju turbo punjač ako ne radi auto radi kao i svaki atmosferski motor!
|
Lagano za podršku od 64-bita kod procesora, što sa ostalim driverima? Pogotovo ako ima dosta periferije.
Neznam kako je danas, ali znam da prije podrška baš i nije bila nešto... |
Citiraj:
I te kako se osjeti prijelaz.:beer: |
..e ovo je i mene zanimalo,x2 ce pricekati malo...duze ;)
|
Nisam baš mislio da će biti duplo brži, to je tak jasno ali opet... Istina je da kad se pokrene npr. Super PI proc radi ni na 50%. A izgleda da je mačak u vreći, barem trenutno gledajući, možda u Visti dođe do boljeg izražaja, a 64bit Windowsi nemaju neš previše smisla pored 32bit(zbog drivera).
Nadalje istina je, za one koji se dvoume, u isto vrijeme možeš igrati Carbon, snimati film, downloadati (što me prije dosta kočilo)... ali npr. kad jednom Neru 7 pokreneš, možeš imati Boga u kućištu, neće ti puno pomoći kak zna štekati. Sve u svemu, koliko sam zadovoljan toliko i ne, ali ipak malo više da.:D |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Lacy pa ti imaš 2 gige, za razliku od saleta, a taj nero pije taj RAM kao ja cedevitu, nije ni čudo što saletu šteka
|
Ma nije zbog toga, sjecam se da je znao kod snimanja ili mozda provjere CD-a povremeno blokirati komp.
|
Ma nije do RAM-a jer imam 2 x 1024MB Kingmax DDR800, manje više kao i kod LAcy-a, izuzev grafe.
LAcy,ako ti je i kućište ono klasično Chieftec, onda smo tu. |
Citiraj:
|
ni meni ne kolje komp kada pržim,štoviše igrao sam NFS:MW i pržio dvd na 8x i sve normalno radilo(usporenje je postojalo,ali ništa strašno)
|
Dal je netko probao pržit dva DVDa odjednom?
Nije OT pošto ciljam na ljude sa dvoglavim procevima. :) |
jel probao tko igrat igru i kodirat u xvid/divx
|
Citiraj:
Još je malo ostalo: http://img370.imageshack.us/img370/4...agerhn4.th.jpg |
tak i meni,jako slično,btw kaj su ti ove crvene linije,ja to nikada nemam?
|
Citiraj:
Danas je dobro iskoristen DC vec satima kodira u xvid, pisem nesto, surfam, snimam dvd, sad bas jedan cd, malo sam se igrao, snimao TV, izrezao snimak, malo i gledao i sve to vrijeme su jezgre skoro na 100%... Edit: Evo bas sam sad snimio jedan AudioCD i nije bilo nikakvih usporenja, zastajkivanja ili sl. |
Citiraj:
Ako ne radi ničeg onda mi se DC isplatija zbog ovog:D |
Citiraj:
|
Evo kako to izgleda kad radi AGK (xvid) i UT2004 u isto vrijeme.
http://img403.imageshack.us/img403/1...agerzb3.th.jpg |
Za usporedbu AGK (2.40) potpuno isti materijal, prvi put sam mu dao samo drugu jezgru a drugi put obje.
Prvi put: Job finished. Total time: 55 minutes 57 Drugi put: Job finished. Total time: 33 minutes 0 seconds |
planiram si za jedno 2-3 tjedna kad sjedne placa kupit taj proc (u sklopu novog kompa) pa mi je ovo doslo ko naručeno (dobre reakcije)
inace, jeste skuzili da u Info-Gami dodje soma kuna? ja sam se šokiro kad sam to vidio |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:20. |