|
![]() |
#1 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Icy Box, Sata, pitanja + sugestije
Ovako, situacija je slijedeća. Kupujem novu pilu sredinom slijedećeg tjedna, a ovaj komp će mi služiti kao net / torrent box, a budući da je pun do vrha, htio bih imati eksterni hard za s jedne strane ga puniti filmovima i muzikom, a s druge strane backupom nove pile. Frend mi je dao njegov Icy Box (basic model, s USB-om), i sad sam u dilemi na koji način složiti optimalni setup. Stari komp naravno ima samo ATA, a malo mi je glupo kupovati ata disk sada kada polako odlaze u povijest. Nova matična mi ima eSATA port, pa razmišljam da li mi je možda najbolje zahebati ovaj Icy Box koji sam dobio i kupiti model sa SATA konekcijom. Zanima me da li u tom slučaju mogu nekako upogonit i stari komp na takav način (znači neka PCI kartica s eSATA konekcijom)? I btw. kakve brzine ostvarujem putem eSATA konekcije? Ako imate nekakav prijedlog, pucajte... Thanks |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Čovjek
|
Još nešto - nije obavezno da i na starom kompu mora biti eSATA konekcija. Dakle zanima me da li mogu ubost neki Icy Box model u kojeg mogu staviti SATA disk, i zatim ga na jedno računalo spajati preko eSATA konekcije, a na drugo preko USB 2.0, s tim da drugi komp ima ploču bez podrške za SATA diskove (ako takvo kućište postoji)? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa je li ne možeš nekakvu (W)LAN mrežu napravit, a ne zezat se s diskovima? Citiraj:
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Čovjek
|
Ma mrežu ću imati ionako, nije problem u dijeljenju datoteka između ta dva kompa, nego sam mislio imati jedan eksterni disk s backupom najvažnijih poslovnih projekata, plus kolekciju filmova i muzike (tako da mogu nositi sa sobom posao + zabavu). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Čovjek
|
To znam, zato sam i otvorio topic. Pitanje je da li mogu kućište u kojem je SATA disk spojiti preko USB 2.0 na računalo čija matična ploča nema podršku za SATA diskove, odnosno da li će onda npr. disk biti prepoznan kao ATA ili uopće neće funkcionirati? Što se tiče novog kompa i eSATA konekcije, jasno mi je da mi treba samo ICY Box sa sata izlazom i SATA disk, to i nije dvojba ovdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Možeš. Disk će biti prepoznat kao Removable Drive (USB stick) i ne igra ulogu je li disk u kutiji ATA ili SATA.
![]() |
#8 |
Čovjek
|
Thanks. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|