![]() |
Icy Box, Sata, pitanja + sugestije
Ovako, situacija je slijedeća. Kupujem novu pilu sredinom slijedećeg tjedna, a ovaj komp će mi služiti kao net / torrent box, a budući da je pun do vrha, htio bih imati eksterni hard za s jedne strane ga puniti filmovima i muzikom, a s druge strane backupom nove pile.
Frend mi je dao njegov Icy Box (basic model, s USB-om), i sad sam u dilemi na koji način složiti optimalni setup. Stari komp naravno ima samo ATA, a malo mi je glupo kupovati ata disk sada kada polako odlaze u povijest. Nova matična mi ima eSATA port, pa razmišljam da li mi je možda najbolje zahebati ovaj Icy Box koji sam dobio i kupiti model sa SATA konekcijom. Zanima me da li u tom slučaju mogu nekako upogonit i stari komp na takav način (znači neka PCI kartica s eSATA konekcijom)? I btw. kakve brzine ostvarujem putem eSATA konekcije? Ako imate nekakav prijedlog, pucajte... Thanks |
Još nešto - nije obavezno da i na starom kompu mora biti eSATA konekcija. Dakle zanima me da li mogu ubost neki Icy Box model u kojeg mogu staviti SATA disk, i zatim ga na jedno računalo spajati preko eSATA konekcije, a na drugo preko USB 2.0, s tim da drugi komp ima ploču bez podrške za SATA diskove (ako takvo kućište postoji)?
|
Pa je li ne možeš nekakvu (W)LAN mrežu napravit, a ne zezat se s diskovima?
Citiraj:
Citiraj:
|
ima u linksu ICY BOX eksternih kucista koji imaju i sata i usb konektore
|
Ma mrežu ću imati ionako, nije problem u dijeljenju datoteka između ta dva kompa, nego sam mislio imati jedan eksterni disk s backupom najvažnijih poslovnih projekata, plus kolekciju filmova i muzike (tako da mogu nositi sa sobom posao + zabavu).
|
Citiraj:
Što se tiče novog kompa i eSATA konekcije, jasno mi je da mi treba samo ICY Box sa sata izlazom i SATA disk, to i nije dvojba ovdje. |
Citiraj:
|
Thanks.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:01. |