|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
virtualna memorija
pošto prvi put imam 2 harda neznam jel trebam razmjestit virtualnu memoriju i na drugi hard il je bolje da ostane na prvom na kojem su windowsi il je bolje da je sam na drugom il nije bolje:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Najbolje ti je da na 2. hardu (dakle na onom na kojemu nisu windowsi) napravis posebnu Primary particiju od 1.5 ili 2gb i na nju stavis page file od 1 ili 1.5gb, a iskljucis na c disku... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Partition Magic, trial na http://www.soft32.com/download_151.html
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Pazljivo sa PMagicom, cuo sam za masu slucajeva gubljenja podataka uslijed koristenja istog. Preporucam ga samo u slucaju kreiranja particija na friskom disku, a bilo kakve egzibicije s particijama dok je disk nafilan toplo preporucam izbjegavati, a pogotovo u kombinaciji sa Partition Magicom ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
__________________ |
![]() |
#7 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Ovako sam ja napravio, particionirao sam iz win kad je hard bio nov. Razliku u odnosu na nekad bas nisam primijetio.
![]() |
#8 |
Guest
|
Primjeti se dosta u nekim programima koji dosta koriste virtualnu memoriju, kao photoshop i sl. Ma komp lakse dise tako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Nema bas smisla jer je to isti hard, glava mora sarati do page file i nazada na podatke, na pocetku je hard najbrzi a ta druga particija je kasnije... Najbolje bi bilo imati onaj RAM disk ili slicno pa na njega staviti page file, ali sve ovisi sto radis i koliko RAM-a imas.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
Pitao sam opcenito ali me prvenstveno zanima za racunalo koje nemam u sigu a služi mi kao klanski COD2 server. Naime na njemu je 768 RAM-a i ima HDD podjeljen u dvije particije pa me zanimalo bi li pomoglo kad bi mu digi virtualnu memoriju.... Zadnje izmijenjeno od: Foxman. 05.10.2006. u 11:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
ma 1-1.5gb virtualne meorije ti je dosta...preko ne trebas ici... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Evo mene zanima pošto imam hard od 160gb i podijeljen na 2 particije c i d koliko da stavim virt.mem. za svaku?imam 2x512mb rama.Initial size?Maximum size?
![]() |
#14 |
Guest
|
Stavi na c particiju 1536 oba dvije vrijednosti...na d iskljuci... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|