![]() |
virtualna memorija
pošto prvi put imam 2 harda neznam jel trebam razmjestit virtualnu memoriju i na drugi hard il je bolje da ostane na prvom na kojem su windowsi il je bolje da je sam na drugom il nije bolje:confused:
|
Najbolje ti je da na 2. hardu (dakle na onom na kojemu nisu windowsi) napravis posebnu Primary particiju od 1.5 ili 2gb i na nju stavis page file od 1 ili 1.5gb, a iskljucis na c disku...
|
thanx
btw kak se zove onaj program za particije i dal se može skinut? |
Partition Magic, trial na http://www.soft32.com/download_151.html
|
Pazljivo sa PMagicom, cuo sam za masu slucajeva gubljenja podataka uslijed koristenja istog. Preporucam ga samo u slucaju kreiranja particija na friskom disku, a bilo kakve egzibicije s particijama dok je disk nafilan toplo preporucam izbjegavati, a pogotovo u kombinaciji sa Partition Magicom :beer:
|
ne trebaš radit nikakvu posebnu particiju, nego staviš swap na taj drugi hard i odrediš mu fiksnu veličinu.
Nešto poput ovoga(win su na C i to je fizički drugi hard: http://img212.imageshack.us/img212/6413/swapsg0.th.gif |
Citiraj:
|
Primjeti se dosta u nekim programima koji dosta koriste virtualnu memoriju, kao photoshop i sl. Ma komp lakse dise tako...
|
A jel ima smisla staviti virtualnu na drugu particiju istog HDDa? Brijem ne no reko da pitam... Također ako se poveća na više MB ima li to pomoći?
|
Nema bas smisla jer je to isti hard, glava mora sarati do page file i nazada na podatke, na pocetku je hard najbrzi a ta druga particija je kasnije... Najbolje bi bilo imati onaj RAM disk ili slicno pa na njega staviti page file, ali sve ovisi sto radis i koliko RAM-a imas.
|
Pitao sam opcenito ali me prvenstveno zanima za racunalo koje nemam u sigu a služi mi kao klanski COD2 server. Naime na njemu je 768 RAM-a i ima HDD podjeljen u dvije particije pa me zanimalo bi li pomoglo kad bi mu digi virtualnu memoriju....
|
ma 1-1.5gb virtualne meorije ti je dosta...preko ne trebas ici...
|
Evo mene zanima pošto imam hard od 160gb i podijeljen na 2 particije c i d koliko da stavim virt.mem. za svaku?imam 2x512mb rama.Initial size?Maximum size?
|
Stavi na c particiju 1536 oba dvije vrijednosti...na d iskljuci...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:45. |