|
![]() |
#1 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Reklamacija HDD
Hitachi iz siga dobio bad sectore pa me zanima ima nekakva granica za reklamaciju kolko disk mora biti u banani da bi priznali reklamaciju? Također pošto mi je ovo prvi put da reklamiram disk jel zna neko dali se defektni hardovi šalju u tvornicu ili kako to ide?
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Garancija mora proć i za najmanji bad sektor ili krivu SMART vrijednost tak da...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Upravo tako. No, kod Hitachija postoji jedna fora: ako npr. disk pri radu padne na pod i dobije bad sector, SMART atribut "Unallocated sectors count" se promijeni i Hitachi Drive Fitness eksplicitno navodi da je disk pretrpio preveliki udarac, pa bi u tom pogledu moglo biti problema pri reklamaciji. Ako disk nije opal na pod, nemas se sto brinuti, reklamaciju ti moraju uvaziti. Sretno ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
M.U.P.
|
Disk je star oko godinu i pol, a smart status je good, dok drive fitness test javlja da je defektan disk i da jedan ili više sektora su oštećeni
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
|
Onda nemas frke. Bitno da ne javlja: 0x73 Device damaged by shock. This device was damaged by an excessive shock Javi kak je proslo ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
nekad bad sektori nastanu a da i nije hardwareski problem. Npr meni su jednom davno nastali kad sam instalirao win i kad je usred instalacije doslo do toga da cd nije bio dobro očitan i doslo do problema pisanja na disk. taj disk u principu nije bio za reklamaciju, radio je tako 2 godine dok nisam uhvatio vremena da ga prebrišem nulama. I od onda radi jos 4 godine bez ijednog bad sectora. kaj veli hitachi diagnostic tool?
__________________ |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Bruno, to su logički bad sectori. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
M.U.P.
|
Sad sam ga nosio na reklamaciju i frajer veli da je potrebno 7 bad sectora da bi išo disk na reklamaciju, a dok sam mu reko da je potrebno 1kb bad sectora onda ga je ipak zaprimio(nakon toga je počeo muljat da nezna jel garancija 1 ili 3 godine) i reko da će vidjet dok kontaktira dobavljača
![]() |
#9 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
pa i a velim da su logički sektori, čista logika ![]() tak da mi je malo cudno da smart veli OK i da nije bilo nekih drugih simptoma koji bi upočivali na provjeru bad sectora. trebal si pokrenut hitachi diagnostic tool da vidis kaj ti veli, ak ga oni pokrenu i usopiju low formatirat buju ti ga vratili bez bad sectora.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
M.U.P.
|
Citiraj:
Citiraj:
Po nekoj logici trebo bi dobiti novi hard e sad kako to funkcionira kod nas nemam pojma sutra ću znat više.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Prečupavi mod
|
O kojem se to mutavom ducanu radi i kakva je to idiotarija da se disk reklamira nakon 7-og bad sectora?! Dobit ces novi, ako ista pocnu muljat opskrbi se prethodno informacijama sa Hitachija i digni galamu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
ako hitachijev dijagnostički alat javlja da je disk u banani, a pod garancijom je - trebao bi dobiti ispravan uredjaj. tu bi trebao biti kraj diskusije. a ovo da je potrebno 1kb bad sectora je najobičniji dućanski bulšit. reci im da ne seru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
M.U.P.
|
Za sad neću još komentirat dućan ali danas sam ih zvao i vele da sutra nose disk u asbis i da će vidjet za garanciju jer ipak mi nismo u sloveniji i europi nego u hrvatskoj pa da je garancija ipak 1godinu i da se oni orijentiraju prema američkoj garanciji(di je rma onda ![]()
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
Da "americko jamstvo", "1 godina"... K'o da smo u Uzbekistanu. : bonker2
![]() |
![]() |
#15 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
hitachi ima 3 godine jamstvo i mozes im ga nabiti komotno u guzicu ako pocnu nesto srati ... JEDINI hard koji je kod nas imao po godinu dana je bio samsung i to oni prvi modeli.... Iako nekuzim taj potez linksa jer je u svim ducanima bilo 3 god al nema veze tako da hitachi ima 3 god. A uvjek mozes poslati hard direktno hitachiju i dobiti ces novi vjerovatno cak i vecega kapaciteta ![]()
![]() |
#16 |
EMP moderator
|
Velika većina starih diskova s 2 MB cachea su imali 1 god. garancije. Ne znam koja im je to politika bila, al eto...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
M.U.P.
|
Čim ga je distributer zaprimio očito ima garanciju a ovi ni sami neznaju koji su im jamstveni uvijeti. U ponedjeljak ću znat točno šta je sa hardom.
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Druga stvar je što su kod nas posojale "firme" koje su nudile samo godinu dana pod smiješnim izlikama (kao ova, "gledamo kako stoje stvari u Americi"). Mo'š mislit. ![]() Iggy
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
|
Pa o tome pričam, 1 god. su imali kod nas, vani je naravno bilo više kao i uvijek. Ista stvar je recimo s memorijama: kod nas Kingmax ima 3 god. garancije, a vani je Life Time Warranty...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
Najniža cijena nije ujedno i najbolja.
![]() |
![]() |
#21 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Stavio sam na PCE prije koju godinu jednu takvu Hitachi SCSI epizodu kad su meni isto mudrovali. Doduse moj je kupljen vani ![]() Ali problem je bio da zemja slanja nije mogla biti HR. Puno tezi problem od tvog i normalno sam obavio. Nekoliko SCSI HDD-a ipak usprkos tome je ostvarilo reparaciju = novi HDD. Kad se nasi "predstavnici" (dileri >distributera) pocnu bezobrazno loptati na ovaj nacin. Onda fino nazovem GST i kazem da je firma od koje sam kupio propala i da mi oni ostaju jedini izvor i tu zavrsava prica. Hvala bogu na propalom Polarisu jer upravo sam se na njega pozivao nekoliko puta ![]() Zapravo, njima je to nebitno, nemaju oni tebe vremena provjeravati. Nemaju oni vremena ni tvoj HDD provjeravati i usporavati proceduru. Samo popisu RA naloge i tebi odma salju zamjenu. Ne zato sto si im drag, vec sto im je to brze. Najbolji provjereni izgovor je "kolebanje HDD-a" nakon toga nikad ne pitaju (izgovor za elektroniku) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
M.U.P.
|
Eto nakon skoro mjesec dana dobio sam novi disk ![]()
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Prečupavi mod
|
Daj stvarno mrki, reci konacno koji je to chobanski ducan ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
M.U.P.
|
http://www.adm.hr/ ![]() I jedna ispravka nije isti model ovaj je 7k160 i dosta je tiši od 7k250 i ne vibrira tolko
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|