|
![]() |
#1 | |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
cFosSpeed - ADSL 'traffic shaping' driver
Citiraj:
Nakon par dana korištenja (navodno da bi se program kalibrirao) čini mi se da stvar radi odlično. Veza je 2048/256 (http://bwm.carnet.hr/ daje 218.00/25.67 kB/s), u bitcometu upload NIJE ograničen i kreće se oko 25 kB/s a usprkos tome download ide na ~210 kB/s bez problema i istovremeno NEMA nikakvog laga prilikom surfanja ili skidanja maila... Ima li još netko kakva iskustva s ovim programom ? U čemu je kvaka jer prema mojem iskustvu ovo bi svatko trebao imati instalirano... : stoopid
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ja ga imao ali maknuo,meni je ovako oko 108 KB/s brzina downlaoda,ma ja ga stavio da mi skine ping u enemy teritoriju dok je još bila prijašnja brzina,nisam baš bio pretjerano oduševljen,ne sjećam se ali u nećemu je pilio,mislim da je hamachi preko njega trkeljio,daj reci brzinu downlaoda prije njega??je bila nešto manja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Geek Wants Out
|
Nije neka razlika u brzini ali stvar je u tome da bi prije za full brzinu trebao spustiti upload na 3-5 a ovako ide full bez ograničenja uploada i nema više laga prilikom surfanja.
![]() |
#4 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ajde neka meni netko kaže zašto ja što god da skidao imam jako spor download? konkretno govorim o torrentima... ne ide mi nikako preko 20kB/s.. a trebalo bi oko 100kB/s... i stvarno šizim već pomalo... može na PM. Imam Zyxel Prestige 600 series USB/Lan modem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Probaj ovaj torrent i ako ti s njim ne bude puna brzina (trebat che oko 15ak sec) onda ti neshto ne shtima (ogranichi upload na kojih 5kB/s). http://se.releases.ubuntu.com/6.06/u...86.iso.torrent
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Evo neka glupost: Koristish li mozda SP2? Koliko se meni cini ima ogranicenje na broj conn. Jesi to maknuo? I ja koristim cFos,ali nisam previs odusevljen, mogao bi i bez njega, ali istina moze se surfat i download-at u isto vrijeme bez laga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Nismo bash bili jasni : bonker2 Ali cim prestane ucitavanje stranice download dobije full bandwidth . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Lika u mom srcu
|
ma nebitno o ovome cfos..., meni je takav download uvijek. i kad ne surfam, nemam ni ništa uključeno od chat programa. Imam win sa SP2, integrirano u instalaciju. ali zašto mi frendu download ide ok, a i on ima SP2...? ludim, jedino kad skidam torrente onda je tako, bilo što preko web stranica download, youtube, ide oko 100kb/s... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Svi simptomi ukazuju na to. Proguglaj malo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
sorry, stvarno sam mislio da je do toga. Jesi restartovo pc? Nemam vishe ideja : bonker2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Lika u mom srcu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Lika u mom srcu
|
1.utorrent, ali probani i s drugima i ista stvar 2. s kojeg god pokušao, ista stvar.. još nisam skidao preko torrenta ništa brže od 20kb/s.. ![]() 3. USB, jer preko mrežne neće windowsi da ga prepoznajku.. mislim da se kolju driveri od mrežne s modemom, ili tako nešto... sve drugo funkcionira ok, kada radim download, sa recimo PCekspert download stranice, download ide oko 100kb/s., samo sa torrentima nastaju problemi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
The Geek Wants Out
|
Jesi li napravio port forwarding za torrent port... ? Odredi jedan port i to najbolje u rangu od 49152 do 65535 (to su takozvani 'dynamic ports' ili slobodni portovi koje službeno ne koristi ni jedan program i za njega napravi port forwarding. OVDJE imaš upute za tvoj router i Bitcomet ali princip je isti i za bilo koji torrent client. Poanta je da otvoriš taj port i preusmjeriš sav promet preko njega na tvoju IP adresu. Nakon toga otiđi na ovu adresu: https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 i provjeri je li ti port otvoren. Nakon toga ograniči upload na 80% - počni sa 3kB/s pa pomalo diži dok ti download ne počne padati i trebalo bi raditi...
Zadnje izmijenjeno od: crn. 10.09.2006. u 14:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Lika u mom srcu
|
AJME KOJE RJEŠENJE! ![]() Samo sam maknuo kvačicu sa "enable UPNP port mapping2, i kliknem apply i download odmah skoči preko 100kb/s!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Hvala crn, samo je to trebalo, ništa drugo! NEVJEROJATNO!roller : |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
@gabre, koliki si upload limit stavio stavio? Ja sam bas jucer gledao i kada sam stavio ispod 6 kBps nije htio brze od 20 kBps downloadati? Ono nije mi jasno kako ti ide full DL, kada ti je UL ogranicen na manje od 6 kBps |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Lika u mom srcu
|
ja sam uključio ovo da ga isključi od firewall... a isključio ovo new port svaki put... download nisam ograničio, samo sam upload stavio max 6kb/s meni radi, ja sretan. ionako paket ne dopušta veće downloade... već sam spičio 4gb... od 5. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
stavio i ja upload na 6 ali mi download debelo padne trebat će se još igrati postavkama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|