|
![]() |
#1 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
6800GS u ultru
Jel je ovo dobar opis kak se otključava 6800GS u ultru: SOFTMODDING Softmodding for GPUs is basically defined as tweaking the card using a certain softwares to enhance performance. The softmodding I am talking about here is limited to unlocking of masked pipes on your GPU. I recommend the use of Riva Tuner for softmodding as well as overclocking. The latest version is V2.0 which supports the latest nVidia WHQL 77.72 drivers. How to unlock pipes ? Well to start with, unlocking means using extra pipes that the GPU supports but have been masked by the manufacturer for either commercial or other reasons. Now the chipset is fully capable of using these pipes. Unlocking of pipes is best for LE editions, NU cards and stepped down or underclocked versions of higher cards. Quote:
Whew ! That was quite a lot... OVERCLOCKING Compared to softmodding, overclocking is somewhat easier ! Note: Overclocking can be more dangerous than softmodding and I don't take any responsibility for problems caused due to overclocking. Overclocking in 5 simple steps : 1.Open Riva Tuner and under driver settings locate low level system settings. 2. There you will see you your current clock settings. Select Performance 3D from the menu. 3. Then slowly increase your core clock by about 10 Mhz and memory clock by about 15-17 Mhz depending on your card. 4. Click on the test changes button and wait for it to test the stability of your card. 5. Keep doing this till you find your system unstable and thn revert back to the best settings. Use games like Far Cry, Doom 3 and software like 3D Mark to test the stability of your overclock. Malo sam n00b u ovome pa me prosvijetlite : sweating E sad: ovo SW units mask ja nigdje nemrem nać?! Tick all disabled pixel and vertex units and click "OK". meni je tu takvih još 20, nije to malo previše? Jel je sve ovo stvarno tak opasno kako je autor teksta napisao? Ne bi baš htio novu grafu skurit...: suicide |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Ako ne vidiš SW units mask pročitaj ovaj dio malo bolje: Look at line displaying "SW units mask". If you see "none" there, it means that VGA BIOS allow activating all non-hardware masked GPU pixel / vertex units, so your configuration is determined by hardware. In this case, I strictly recommend you to forget about softmodding if you are beginner and if you don't understand what do you do exactly. Otključavanjem ne možeš skuriti grafičku, ali ti se mogu početi pojavljivati artefakti. Ako ti se to dogodi, znači da oni zaključani pajplajnovi nisu ispravni te ih trebaš ugasiti i sve se vraća na staro.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Daj ti napiši koju karticu posjeduješ. Jel to 6800 GS pci-e? Ako je nemaš što tu otključavati. EDIT: vidio sam tvoj post u drugom topicu. Zaboravi ovo gore.
Da nije nas bile za grabu bi spal ![]() Zadnje izmijenjeno od: Red_Dragon. 28.08.2006. u 17:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Da, kad je ovo ˝none˝ pod navodnicima onda sam mislio da će pisati none pod SW units mask... Ma dobro, nema veze. Uglavnom, jel me to sprečava da otključam pipove? Imam AGP Gainward Bliss 6800GS. Znam da se pci-e verzija neda otključat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Dragon, kak to da ti GPU radi na 520MHz, a memorija na 1200? Meni memorija radi na preko 1300, ali GPU nejde iznad 470-480. BTW, s grafičkom sam dobio EXPERTool za fan-control i overclocking. Jel je bolje to sve raditi u Riva Tuneru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Zato kaj je to nv 42 (jezgra) koji je izgrađen u manjem proizvodnom procesu i dobro se clocka default je 425. Jel ti isto imaš nv 42, mislim da je na tvojoj nv 40 ali nisam siguran. Moja kartica je pci-e, a memoriju neću silovati previše. Riva tuner je dobar za clockanje, ja osobno clockam iz modanih xg drivera.
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Samo gdje ti pise pokraj Vertex Unit i Pixel Unit tamo treba biti sve oznaceno, 6800GS je 12,6 kolko ja znam, pa ti pokraj jednog Vertex Unita nema kvacice i pise ti pod State: Disabled... ako ce ti raditi bez artefakata mozes i modat bios i preflashat grafu tako da ti "zauvijek" ostane otkljucana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
nema šanse vasili...6800 gs je sam po sebi poseban proizvodni proces,vidiš da ti u grafu ništa ne piše da je masked,poredak je takav kakav je.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|