|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Arctic-Cooling Silencer Ultra 64
Kupio bi ovaj cooler za procesor iz siga.Šta se samog hlađenja tiče vjerujem da je i više nego dovoljan jer se Sempron fakat ne pregrijava...Nego, meni je jako bitna tišina hladnjaka, pa ak neko zna kolko je ovaj bučan...? Silencer je pa valjda ne urla...Kaj vi mislite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
pa zove se silencer ![]() ovako, koliko imam iskustva s AC ventovima, mogu ti reci da dosad nisam zamijetio bucan AC, tako da vjerojatno nije ni ovaj |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registrirani Ovisnik
|
Ima ga moj susjed. Prakticki je necujan cak i na 12V |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Tih je jako je tih ima ga moj bratić ili rođak |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Dobio sam cooler...Sad me zanima sljedeće: Kak bi ja htio da on radi što tiše, mislio sam mu promijenit ovu voltažu na koju je spojen...Eh, ja na ploči imam samo jedan utor za cooler od processora (cpu_fan piše) i ne znam koji je napon toga...Odnosno, ne znam na kojem mi naponu cooler radi...Kak da to saznam i di mogu promijenit to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ploča daje 12 V... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registrirani Ovisnik
|
Moguce je promjeniti napon - softwerski Speedfan-om Jedino je problem kaj se napon nemoze mijenjati na svakom 3pin konektoru, ali na onom koji je namjenjen cooleru za proc se obicno moze Ajde probaj sa speedfanom i javi dali funkcionira |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Otvorio speedfan---configure---voltages---I od svih onih ponuda (+3.3V,+5V,+12V) ja sam stavio samo +5V kao što je vidljivo iz slike…Al kaj ja znam, čini mi se da se ništa promijenilo nije? @Behrooz-Nisam dobio nikakve priključke, čak ni cooler normalan nisam dobio tak da... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
imaš u linksu http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.912.033
![]() |
#14 | |
Registrirani Ovisnik
|
Citiraj:
Ono sto si ti radio nema veze sa brzinom vrtnje venta. To su ti naponi na railovima napajanja i napon jezgre proca - to ti sad nije vazno. Brzina vrtnje venta se mijenja ovako... samo smanjis na npr 70% |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Probaj otići na configuration, advanced, odabrat senzor koji ti je na ploči (probaj prvi), pojavit će ti se više opcija i sada odi po njima i negdje moš promjenit na "software controll", samo izaberi pravi senzor ili kaj već (uglavnom ti je to senzor 1 ili voltage 1 ili pwm1 ili tako nešto; napominjem, mora imati opcije "ON/OFF", "Software controll" i (kod mene) "Smartguardian"). Sorry, nemam sad sliku, ali mora to tamo negdje biti...Ako to ne radi, onda ti jednostavno matična ne može smanjivati napon na 3-pin fanovima. Pogledaj, možda nešto o tome piše u manual-u (koji se (ne)može kontrolirat).
![]() |
#17 |
Registrirani Ovisnik
|
Sad sam malo gledao kompatibilnost i pise da tvoja ploca ne podrzava regulaciju RPM-a via SpeedFan Dokaz: 12 sep 2005 - 1 - TEIGETJE Can't change the fanspeed on my Gigabyte GA-K8NS Sad ti jedino preostaje hardwersko rjesenje: potenciometar ili ovako nesto: http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.912.034 (ili varijacije na temu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#19 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Provjeri manual...
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Već sam gledo, nema regulacije u biosu... @Vucko---probo sam napravit to kaj si reko, stavio na software contoll i ništa se ne događa...Prema svemu sudeći ploča ne podržava regulaciju RPM-a kao što je CRO_Dessan reko... Ipak ću morat rješit to hardwareskim putem... Hvala svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]()
|
|
Oglas
|