|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Konvertiranje WAV > Mp3
Zanima me sljedece: ako imam obican audio file (WAV) velicine npr. 50MB i pretvorim ga pomocu nekog konvertera u mp3 velicine opet npr. 5MB, da li bi nakon ponovnog konvertiranja nazad u WAV file zvuk opet bio isti ili se nesto ipak gubi na kvaliteti. Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Hvala unaprijed na pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Naravno da se gubi, a koliko, to ovisi o postavljenom bitrateu kad kodiraš u MP3. Ispod 192 kB/s se nikak ne isplati ić... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
jep 192 je po meni minimum za kodiranje. 128 ak bas moras....
![]() |
#6 | |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
gubiš svakako, inace ne bi nitko koristio fajlove od 50MB da su identicni onome od 5MB. a gubitak ovisi o tome na koliko kodiraš...128,192, 256, 320... za u kucu, tj ako slusas preko HI-Fi sustava, 256-320 je neki optimum... ako kodiraš za walkman, hodas cestom dakle, i imas puno pozadinske buke, pa ne cujes bas te sitne razlike... pukni na 192... i bit ce i vise nego zadovoljavajuce.. ako te bas zanima kako vizualno izgleda to izbacivanje frekvencija, evo 2 slikice ![]() PRIJE - POSLIJE ![]() ![]() vise slika pogledaj tu: http://tinyurl.com/ztwnj
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 12.07.2006. u 14:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Barem meni. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
kucni audiofili bi trebali izbjegavati MP3.... tj. kad velis da je tebi 320 minimum....onda pucas na heben zvuk. a MP3 tu nema sto trazit.... ako jesi audiofil, onda skuzis/shvacas razliku izmedju audio CDa i MP3ce kad pustas na svom HI-FI-u... ![]()
![]() |
#12 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Ma da ripanje u .wave 24/96 isto nije tako loša ideja.
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
Kakve koristi kad su CD-i u 16/44, bar mislim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
Ako se zeli imati sto veca kvaliteta i kolko tolko arhiviranje onda se ide na Monkey Audio, FLAC i slicne lossles audio codece. 200-300MB po albumu ali miran san. Tko uopce ima volju skrtariti uz cijene dvd-r medija danas.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|