|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
ponovno stavljanje proca
kada se ponovno stavlja na maticnu jel ga treba brisat i ponovno stavit pastu il ga sam vratim?
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
da, ocistiti , ponovno pasta . ak ga samo vratis pasta gotovo da gubi smisao . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
router je objasnio ![]() ja koristim maramicu da maknem pastu skroz da proc bude sjajan i onda stavim novu pastu koju razmazem
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
i kolko stavite?
![]() |
#5 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Staviš malo, dovoljno da ju razmažeš preko cijelog heat spreadera sa nekakvom plastičnom karticom (npr. ona Konzumova). Kad namažeš taj tanak sloj višak makneš maramicom ili štapićem za uši. Pasta bi trebala ovako biti namazana: http://www.hardinfo.dk/art/site/pic/...ermalpaste.jpg Dakle, ne predebelo ali dovoljno da pokriješ cijelu površinu procesora (u tvom slučaju preko cijelog Hs-a)
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Mislim da je to previše paste... dovoljan je tanki sloj taman da se naziru natpisi na HS...
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Bilo na Soc. A bilo na soc.939 stavim paste veličine zrna riže (možda trunku više), a razmaže se samo u krug kad stavim cooler (jednom kad se postavi na pastu nema pomicanja gore-dolje, samo lijevo desno, da ne uže zrak među pastu). I na soc 939 ne vidim ćemu da se razmazuje preko cijelog HS-a, kad em mi baza coolera nije preko cijelog HS-a (npr. Freezer64), nit se cijeli HS grije. Ispod HS-a je jezgra na sredini kao i na soc. A procevima...
![]() |
#8 |
Premium moderator
|
Da,cijeli hs se ne grije, ali mene js strah da ne "promašim" jezgru koja se nalazi ispod hs-a pa zbog sigurnosti pastu razmažem po cijeloj površini cijelog heatspreadera. Dobro, mogu samo u blizini sredine razmazati paste ali tako sam naučio ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja stavim pikicu paste na IHS, i stavim cooler na njega... Nikakvo razmazivanje, razmaze se samo... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Nema upotrebe kartice ili ravnala, za razmazivanje služi kuler kad se priljepi (malo lijevo-desno) i nema frke...
![]() |
![]() |
#12 |
Prečupavi mod
|
I po meni je najbolje piknuti optimalnu kolicinicu paste na centar HS-a, pasta pod pritiskom coolera (koji je dosta jak) sama nadje svoj put prema rubovima HS-a i popuni tamo gdje treba. A prije nanosenja paste maramicom pobrisi staru pastu i gumicom za olovku pobrisi HS i bazu proca.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Ono gore na slici je daleko previse paste!!! @^SuperUnknown^ Vidim da si poceo primjenjivati ovo s gumicom kaj sam ti pricao ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Djeco, djeco... pravi muškarci koriste teqilu ![]() ... a sad zaozbiljno - nakon što mi je '04 nestalo med alcohola već dvije godine ostatke paste čisti tequila - uspješno testirano na 3 proca i 4 grafičke ![]()
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Jednom isprobano (na frendovom celeru) u nedostatku medicinskog alkohola ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium moderator
|
Ja koristim odstranjivač laka za nokte a.k.a. aceton...namočim vatu prebrišem proc i čist je kao suza... Btw vama je ono puno paste, ali toliko je meni došlo već na bazi Lion streama i još kada to staviš coolerom na proc i makneš ga možeš vidjeti oznake na procu i bazu...No možda je ipak na onoj slici mrvicu previše. Ali je solidno izglancana ravnalom ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Uh ja stavim kondom na prst ili najlon vrećicu, i pomoću toga razmažem. Mislim da je ono na slici puno previše, sa stavim puno manje, tako da u tankom sloju pokrije jezgru.
![]() |
#19 | |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Nego,ja stavi u sredinu i malo lijevo-desno, nutra-van,samo se razmaže... ![]() Mislim da je to najucinkovitiji nacin za stavljanje paste.... Samo popuni rupe,a i ne zamažeš karticu,nek kupis procesor njom... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Čemu razmazivat???? To cooler ovabi i tako je najbolje, i d aono gor eje dovoljo paste za jendo 5 proceva. količina zrno do zrno i pol riže za P4,754 i 939 proceve. pol do jednog zrna za socket A, 370 proceve i pol zrna za proceve na kojima ste skinuli IHS..
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
|
Isus,ti isto kao prethodnik (za rižu govorim),nisi rekao dali smatraš to pod zrno bijele ili žute riže...dajte ljudi pa budite konkretniji... : lol2 : Inače,vidim da svi nešto pišu,nešto kompliciraju,a to jednostavna i prosta stvar ko' pasulj... ![]() Da ste danas vidjeli kad sam radio komp. kako je neki "majstor" iz servisa tubu paste doslovno po procu iskeljio,svuda je bilo osim po jezgri samoj - inače Morgan 1200 Duron. I onda sam ja sve to stručno očistio,ma perfektno,i stavio paste - kao i uvijek prema potrebi,te razmazivanje lagano sa prstom,te isto tako na bazi...i onda kad satvim hladnjak malo cimnem još levo-desno i amen. ![]() Inače da treba malo razmazati - treba,da to najbolje ide sa prstom - ide,još ako je AC samo fino od papirnatu očistiš prst,dok AS5 ide sa prsta malo teže... ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|