![]() |
ponovno stavljanje proca
kada se ponovno stavlja na maticnu jel ga treba brisat i ponovno stavit pastu il ga sam vratim?
|
da, ocistiti , ponovno pasta .
ak ga samo vratis pasta gotovo da gubi smisao . |
router je objasnio :)
ja koristim maramicu da maknem pastu skroz da proc bude sjajan i onda stavim novu pastu koju razmazem |
i kolko stavite?
|
Staviš malo, dovoljno da ju razmažeš preko cijelog heat spreadera sa nekakvom plastičnom karticom (npr. ona Konzumova). Kad namažeš taj tanak sloj višak makneš maramicom ili štapićem za uši. Pasta bi trebala ovako biti namazana: http://www.hardinfo.dk/art/site/pic/...ermalpaste.jpg
Dakle, ne predebelo ali dovoljno da pokriješ cijelu površinu procesora (u tvom slučaju preko cijelog Hs-a) |
Mislim da je to previše paste... dovoljan je tanki sloj taman da se naziru natpisi na HS...
|
Bilo na Soc. A bilo na soc.939 stavim paste veličine zrna riže (možda trunku više), a razmaže se samo u krug kad stavim cooler (jednom kad se postavi na pastu nema pomicanja gore-dolje, samo lijevo desno, da ne uže zrak među pastu).
I na soc 939 ne vidim ćemu da se razmazuje preko cijelog HS-a, kad em mi baza coolera nije preko cijelog HS-a (npr. Freezer64), nit se cijeli HS grije. Ispod HS-a je jezgra na sredini kao i na soc. A procevima... |
Da,cijeli hs se ne grije, ali mene js strah da ne "promašim" jezgru koja se nalazi ispod hs-a pa zbog sigurnosti pastu razmažem po cijeloj površini cijelog heatspreadera. Dobro, mogu samo u blizini sredine razmazati paste ali tako sam naučio ;)
|
ja razmazujem s ravnalom
il bolji izraz bi bio da pogletam s ravnalom al tak da ostane jako jako tanki sloj na onoj slici je malo previse paste |
Ja stavim pikicu paste na IHS, i stavim cooler na njega... Nikakvo razmazivanje, razmaze se samo... :)
|
Citiraj:
Nema upotrebe kartice ili ravnala, za razmazivanje služi kuler kad se priljepi (malo lijevo-desno) i nema frke... |
I po meni je najbolje piknuti optimalnu kolicinicu paste na centar HS-a, pasta pod pritiskom coolera (koji je dosta jak) sama nadje svoj put prema rubovima HS-a i popuni tamo gdje treba. A prije nanosenja paste maramicom pobrisi staru pastu i gumicom za olovku pobrisi HS i bazu proca.
|
Ono gore na slici je daleko previse paste!!!
@^SuperUnknown^ Vidim da si poceo primjenjivati ovo s gumicom kaj sam ti pricao ;-) |
Citiraj:
|
Djeco, djeco... pravi muškarci koriste teqilu :D
... a sad zaozbiljno - nakon što mi je '04 nestalo med alcohola već dvije godine ostatke paste čisti tequila - uspješno testirano na 3 proca i 4 grafičke :D |
Citiraj:
Jednom isprobano (na frendovom celeru) u nedostatku medicinskog alkohola :D |
Ja koristim odstranjivač laka za nokte a.k.a. aceton...namočim vatu prebrišem proc i čist je kao suza...
Btw vama je ono puno paste, ali toliko je meni došlo već na bazi Lion streama i još kada to staviš coolerom na proc i makneš ga možeš vidjeti oznake na procu i bazu...No možda je ipak na onoj slici mrvicu previše. Ali je solidno izglancana ravnalom :D |
Uh ja stavim kondom na prst ili najlon vrećicu, i pomoću toga razmažem. Mislim da je ono na slici puno previše, sa stavim puno manje, tako da u tankom sloju pokrije jezgru.
|
Citiraj:
Nego,ja stavi u sredinu i malo lijevo-desno, nutra-van,samo se razmaže... :D Mislim da je to najucinkovitiji nacin za stavljanje paste.... Samo popuni rupe,a i ne zamažeš karticu,nek kupis procesor njom... |
Čemu razmazivat???? To cooler ovabi i tako je najbolje, i d aono gor eje dovoljo paste za jendo 5 proceva.
količina zrno do zrno i pol riže za P4,754 i 939 proceve. pol do jednog zrna za socket A, 370 proceve i pol zrna za proceve na kojima ste skinuli IHS.. |
Isus jel to bila kakva fešta gore?
malo ti se prsti pogubili :D |
Isus,ti isto kao prethodnik (za rižu govorim),nisi rekao dali smatraš to pod zrno bijele ili žute riže...dajte ljudi pa budite konkretniji... : lol2 :
Inače,vidim da svi nešto pišu,nešto kompliciraju,a to jednostavna i prosta stvar ko' pasulj... :) Da ste danas vidjeli kad sam radio komp. kako je neki "majstor" iz servisa tubu paste doslovno po procu iskeljio,svuda je bilo osim po jezgri samoj - inače Morgan 1200 Duron. I onda sam ja sve to stručno očistio,ma perfektno,i stavio paste - kao i uvijek prema potrebi,te razmazivanje lagano sa prstom,te isto tako na bazi...i onda kad satvim hladnjak malo cimnem još levo-desno i amen. :) Inače da treba malo razmazati - treba,da to najbolje ide sa prstom - ide,još ako je AC samo fino od papirnatu očistiš prst,dok AS5 ide sa prsta malo teže... :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:35. |