|
![]() |
#1 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Moze li HDD u ovo DVD kuciste?
nakon sto sam se nasao sa Athom i dao winCD, opet sam kopao po autu malo... http://www.cice.com.hr/forum/showthr...3416#post43416 pa se onda bacio i na kopanje po nedavno nabavljenom DVD snimachu... mislim, znam da HDD moze fizicki stat u kuciste, vece je od njega samoga, vec me zanima smije li se spojiti na ovo unutra ![]() ![]() ![]() ![]() 1. pitanje: mogu li kupiti normalni HDD i spojiti na ovaj konektor umjesto dvd-a, naravno, dvd izvadim van ![]() nemam sada pored sebe nista da probam, inace vec bih ![]() 2. pitanje mogu li mozda koristiti onaj flat kabel koji vecina vas ima u kompovima, onaj koji ima 3 prikljucka, 1 za maticnu, 2 za uredjaje, pa bih spojio i DVD i HDD u isto vrijeme.... je li netko ovdje probao nesto slicno? (mislim da ce napajanje za oba uredjaja biti slaba tocka tu...) unaprijed hvala
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 14.06.2006. u 19:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
ovak...trebalo bi ici bez beda...samo se bojim da je kontroler ata33, a to znaci duplo sporiji hdd no inace... a nisam siguran dal mozes spojit 2 uredaja...niti bih to preporucio zbog vec navedena sporosti kontrolera... mozda bi bilo najbolje da kupis najjeftiniju mogucu 3.5" hdd vanjsku ladicu...pa hdd u nju a dvd przu u original kuciste |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
sigurno će hdd raditi u tome, samo je pitanje kojom brzinom... možda je ata33 kontroler, a možda je i ata100 zato jel im se ne isplati raditi dvije elektronike posebno za vanjski cd/dvd i hdd...
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kupi hdd vanjsku kutiju. Imaš ih i za 150 kn. Moraš samo paziti je li hdd ide ili sata i uzeti takvu kutiju. Kutije ti imaju usb ili firewire, a neke i oba priključka.
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
da, al ono sto treba-priključci se naravno ne mogu naci kod nas mislim da ce ici bez problema ali opet grijanje hdd .... mislim da je najbolje externi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ne isplati se kupovati externi hard jer je to ustvari običan hard u externoj kutiji. To možeš i sam napraviti ako kupiš kutiju za vanjski hard. S njom dobiješ i napajanje i sve potrebne vijke i kabele.
![]() |
#8 |
|
tako sam malo i spusio pare kada sam kupio ovaj DVD, on sam dodje duplo manje nego ovako upakiran u ovo kuciste, ali dobro, trebalo mi je jer nemam nijedno drugo. a sad kad imam... bi kupio samo neki hard za backup... ne bi bio stalno upaljen, nego jednom mjesecno da natrpam podatke i onda ga spremim u ormar negdje.... znaci max 10 minuta rada hdda mjesecno, suludo mi za to kupovati jos jednu ladicu... ![]()
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
sto si napravio od te lijepe przilice ![]() za backup si uzems hard i stavis ga unutra, pa koliko kopira, da kopira, nema veze onda ako je ATA-33 kontroler unutra, za jednom mejsecno je ok... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
overpowered
|
Citiraj:
Kaj se tiče grijanja nek stavi koji vent ak mu se da i podigne malo kućište od harda
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
te priključke možeš naručit iz inozemstva ove web trgovine, u BUG-u kažu da je poštarina 3 baksa za sve destinacije u svijetu, ali priključak je o 23 do 35 baksa i kad sve to izračunaš dodje više nego neka no-name ladica link: Priključci |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ex-Gastarbajter
|
ako misliš imat hard za backup, razmisli i o DVD-RAM-u... svakako jedna od najboljih solucija za backup.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
|
Citiraj:
meni se HDD i dalje cini best za backup jer imam situaciju: 14.5 GB spotova s MTVa, Vive i slicno... 15 GB MP3 muzike (isto kao i spotovi gore..) 4GB GB slika s fotica (bilo obiteljskih, o autima, tehnici...) ukupno je to cca 35 GB, koji ce samo rasti, ne brisem nista... vec samo nadodajem kako slikam foticem, skidam pjesme/spotove s neta... pa bi mi DVD-i zakomplicirali pricu... ne stane sve na jedan, a dijelit na dijelove... komplicirano kasnije za naci di je sto tocno... (samo sam si slike trenutno spremio jer stanu na 1dvd ![]() ovako na hdd od nekih 100GB nabacujem samo 1mjesecno i sve imam u slucaju da se kompu nes dogodi ili trebam selit negdje na novi komp bez da nosim stari sa sobom...
![]() |
![]() |
#16 |
Ex-Gastarbajter
|
imaš dvoslojne od 8.5Gb... rewritable su, i iznimne kvalitete, tako da si siguran da nećeš ostat bez podataka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ali ako ima toliko podataka, mislim da mu se ne isplati dvd-ram....tj. kompliciranije je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
|
Citiraj:
thnx na savjetu, dobro je to, ali ne za ovo sto meni treba... jer.. 5 komada tih DVD-a u hg spotu dodje 137 kn ![]() dakle 274 kn za 85GB (10 komada) nasjeckanih foldera... (jer sam gore naveo da imam foldere preko 10GB pa ne stane na 1 dvd) neki hdd 100gb brijem da cu naci za iste pare, s time da hdd zauzima manje prostora od te hrpe DVDa... i brzi mi je pristup podacima, i lakse dodavanje novih fajlova... (zato jer je sve na hrpi, onako ako idem dijeliti foldere na dvde...pa jedan dvd popunim a bas tamo trebam dodat...moram raditi novi-prazni s tim folderom) Citiraj:
![]() Citiraj:
ni preglasno, ni pretiho, najvaznija mi dubina zvuka bila... a s gljivom je još bolji, ali nju stavim samo prek vikenda tu i tamo, inace boli glava... ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Ex-Gastarbajter
|
a dobro... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas