|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() Zanima me koja je najbolja termovodljiva pasta? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pašteta gavrilović? Čajna po mogućnosti. Ma ne zamaraj se s tim, sve su te paste li-la, a današnji procesori se ne griju kao oni prije 2-3 godine, tako da ce ti bilo koja pasta biti dobra ako imas koji solidni hladnjak. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Arktik keramik (neznam kak se piše) ili silver... Inače, između najbolje i najlošije pats max. su 2-3 C razlike (po koji put je ovo već napisano ![]() Eh, jel itko umjesto termo paste probao stavit pastu za zube? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
GoGzS: probaj, pa nam javi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Arctic Silver 5 i Arctic Cooling MX-1.Ne shvatam ljude koji kupuju kuler od 40-60 evra i stave na njemu pastu za zube (silikonske paste). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Ne radim sad usporedbe northwood vs. prescott ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
ma daj, pa ja sam *prije* imao Barton 2500+. Na njemu Cooltek CT8C-48CU, zalmanov klon, i njegove performanse ima, cijeli bakreni. Na default frekvenciji, undervolted na 1,55V (stabilno), Arctic Silver 5 pasta, temperature su idle 34, 44 full. Na 2.2GHz (1.725V), temperature su bile idle 39, full 50... *sada* imam ovo dolje u sigu, Arctic Ceramique pasta... vidis temperature? ne znam kako se griju danasnji vise :S Posebno ako uzmemo thunderbird AMD-e.... pfff... doduse za intel to vrijedi (iako ce vjerovatno conroe i to promijeniti) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered Abuser
Datum registracije: Jan 2006
|
nemoj se pouzdat u te temperature previše. frend ima a64 3200+ ko ja, ali on ima box cooler, i matična mu pokazuje 28°C idle, 37°C load. ima isto gigabyte matičnu, ne znam sad točno naziv, sck.939 ona za 700-800kn. po tim njegovim temperaturama njegov box je bolji od mog Zalmana, meni je 32°C idle, a 38° load. kod njega je odstupanje bar +10°C. AC Silver je kažu najbolja, a neki paničari ju ne koriste jer je bazirana na srebru koje vodi struju(! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
prvenstveno sam mislio na istu arhitekturu procesora...ali nema veze... arctic ceramiq ili silver 5 stavi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
neka zalmanova |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Stavi Artic Silver 5 i zdravo đaci. Ne mžeš odmah primjetiti rezultate jer moraš pustit dan, dva da se pasta dobro formira jer od veće temp bude mekša, a kad je tek stavljaš je dosta kruta. Primjetio sam da nakon dan, dva temp bude manja cca 1C
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Može li se ovo nekako pretvoriti u sticky pošto se ovo pitanje pojavljuje u pravilnim vremenskim intervalima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Arctic Silver ne provodi struju jer je smjesa. Međutim pošto u njoj ima srebra moguće je da se i to desi, ali to uopće nije bitno jer na površini jezgre procesora nema struje, a i da je ima što se može dogoditi? To nije 220V - voltaža proca je oko 1.7V. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
naravno da se moze...ali nijedan noviji procesor nije u opasnosti jer svi imaju heatspreader pa nemate sto zeznuti...recimo moze se na sck. 462 procevima, ali samo ako stvarno pretjerate ili nemate pojma..tesko da cete sto zeznuti osim ako se bas trudite... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Uglavnom arctic ceramiq. Gore je primjer profesionalnog nanosenja paste.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
LOLčina... strašno , koj telac ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
zippo61_junior
|
Jao |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Možda je mislio da treba zadihtaqti proc na socket ![]()
![]() |
#30 |
Premium
|
Neznam dal da se smijem ili da placem, ocito misli da se ona mala tuba mora cijela istisnuti: nono : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|