![]() |
Koja je termovodljiva pasta najbolja?
Zanima me koja je najbolja termovodljiva pasta?:D
|
Pašteta gavrilović? Čajna po mogućnosti.
Ma ne zamaraj se s tim, sve su te paste li-la, a današnji procesori se ne griju kao oni prije 2-3 godine, tako da ce ti bilo koja pasta biti dobra ako imas koji solidni hladnjak. |
Arktik keramik (neznam kak se piše) ili silver...
Inače, između najbolje i najlošije pats max. su 2-3 C razlike (po koji put je ovo već napisano :) ) Eh, jel itko umjesto termo paste probao stavit pastu za zube? :D |
artic silver 5 ili artic ceramique
|
Citiraj:
GoGzS: probaj, pa nam javi... |
Arctic Silver 5 i Arctic Cooling MX-1.Ne shvatam ljude koji kupuju kuler od 40-60 evra i stave na njemu pastu za zube (silikonske paste).
|
ona koju staviš kako treba
|
Citiraj:
Ne radim sad usporedbe northwood vs. prescott :) |
Citiraj:
ma daj, pa ja sam *prije* imao Barton 2500+. Na njemu Cooltek CT8C-48CU, zalmanov klon, i njegove performanse ima, cijeli bakreni. Na default frekvenciji, undervolted na 1,55V (stabilno), Arctic Silver 5 pasta, temperature su idle 34, 44 full. Na 2.2GHz (1.725V), temperature su bile idle 39, full 50... *sada* imam ovo dolje u sigu, Arctic Ceramique pasta... vidis temperature? ne znam kako se griju danasnji vise :S Posebno ako uzmemo thunderbird AMD-e.... pfff... doduse za intel to vrijedi (iako ce vjerovatno conroe i to promijeniti) |
nemoj se pouzdat u te temperature previše. frend ima a64 3200+ ko ja, ali on ima box cooler, i matična mu pokazuje 28°C idle, 37°C load. ima isto gigabyte matičnu, ne znam sad točno naziv, sck.939 ona za 700-800kn. po tim njegovim temperaturama njegov box je bolji od mog Zalmana, meni je 32°C idle, a 38° load. kod njega je odstupanje bar +10°C.
AC Silver je kažu najbolja, a neki paničari ju ne koriste jer je bazirana na srebru koje vodi struju(!:D) |
prvenstveno sam mislio na istu arhitekturu procesora...ali nema veze...
arctic ceramiq ili silver 5 stavi... |
neka zalmanova
|
Za mx-1 sam citao da je maltene najbolja koja postoji, nezgodna je za nanosenje, VRLO gusta. Inace bolja i od keramike i od petice. Dolazila je uz non-pro freezere.
|
Stavi Artic Silver 5 i zdravo đaci. Ne mžeš odmah primjetiti rezultate jer moraš pustit dan, dva da se pasta dobro formira jer od veće temp bude mekša, a kad je tek stavljaš je dosta kruta.
Primjetio sam da nakon dan, dva temp bude manja cca 1C |
Može li se ovo nekako pretvoriti u sticky pošto se ovo pitanje pojavljuje u pravilnim vremenskim intervalima.
|
Citiraj:
|
Arctic Silver ne provodi struju jer je smjesa. Međutim pošto u njoj ima srebra moguće je da se i to desi, ali to uopće nije bitno jer na površini jezgre procesora nema struje, a i da je ima što se može dogoditi? To nije 220V - voltaža proca je oko 1.7V.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
naravno da se moze...ali nijedan noviji procesor nije u opasnosti jer svi imaju heatspreader pa nemate sto zeznuti...recimo moze se na sck. 462 procevima, ali samo ako stvarno pretjerate ili nemate pojma..tesko da cete sto zeznuti osim ako se bas trudite...
|
ko onal lik što je namazao proc jogurtom... i po jezgri i po pinovima... lol
|
Citiraj:
:) |
no dobro tolko paste nemate ni u cijeloj tubi :P
|
Uglavnom arctic ceramiq.
Gore je primjer profesionalnog nanosenja paste.... |
Citiraj:
|
decki to je nista...
pogledajte ovo: http://www.imagesforme.com/thumbs/3223hpim00145ch.jpg to vam se zove specijalnost u nanosenju paste. jos da je tolko AS-a stavio:) |
LOLčina... strašno , koj telac :D
|
Jao
|
Možda je mislio da treba zadihtaqti proc na socket :)
|
Neznam dal da se smijem ili da placem, ocito misli da se ona mala tuba mora cijela istisnuti: nono :
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:36. |