|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Nesto za utisati hdd + tihi ventovi
Treba mi nesto za utisati (uglavnom vibracije) hdd-a, da nije pre skupo i da po mogucnosti ne pretvara hdd u pecnicu: evil : i neki ventovi (2x120mm,1x92mm) tihi, da ne kostaju puno i da ih mogu nabaviti u Ri (inace bi uzeo Glacialtech ali cujem da im nakon nekog vremena krepaju lezajevi : baad : |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
čuo sam bio pohvale jednom davno za sharkoon vibe-fixer ako se dobro sjećam, baci oko na njega ako ga još uopće ima... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
utišavanje? spužva, acoustic management staviti na silent, ventovi sharkoon 120mm silent, za pišljivih 90-a kuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
i to dva od 92mm i dva od 120mm krepa svaki 20-30 ko i svaki dio općenito
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Seagate nema acoustic menagment. @ren - gdje ima takve ventove za kupiti? btw gledam malo te utisavace za diskove po netu i sve vise mi se cini da cu improvizirati i sam sklepati neshto ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
po redu... 1. Maxtor ima acoustic management... odi na stranice od maxtora i skini si util 2. Ventove možeš kupit u Medcom-u, to ti je trgovina gore kod ekonomske škole, na raskrižju odmah kraj uvex trgovine... mogu ti naručit sve što ima u HR 3. Za utišat disk preporučam da ga objesiš na nekakvu lastiku, ili djelomično obložiš spužvom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
da jednu stavr razdvojimo.. da li želiš utišati disk, ili želiš smanjiti vibracije koje disk proizvodi' jer su to dva različita pojma, i dva različita pristupa. utišati disk - eventualno nekim softwareom, ali nema tu sreće, disk ako je tvornički bučan... nema tu puno pomoći. Kupi Samsung ![]() a vibracije - gdje osjetiš te vibracije? gdje ti stoji kućište? ima puno jeftinijih rješenja nego kupovati Vibe fixere i slične pizdarije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mweh.... Skinula neki mxblst4win Util na Maxtorovoj stranici, al nisam našla neki Acoustic Management... Ne bih se previše bakčala s time jer mi je hard JAKO dragocjen, a i staviti deku oko kučišta radi izolacije je jako fora, zar ne?? ![]() P.S. Riječ je o krckanju kada procesira. Na staroj Barracudici nisam ništa čula pod milim Bogom, a ovaj Maxtor se porađa kad otvara bijedni Word.... Gluposti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Vidim da se tu stavljaju gaće oko diskova ![]() Ja sam stavio gumene matice na šarafe i to onda zašarafio ![]() Za hlađenje koristim ovaj Glacialtech Ice Crown 1000, ima jedan 80 mm ventić i relativno masivan heatsink. Zadovoljan sam njegovim hlađenjem,a ventu još ležajevi nisu otišli.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Hvala svima ![]() Znam da mi je ren jednom jos prije govorio o duchanu, store je super. Lik mi je pred ocima narucio iz linksa ventilatore ![]() dakle kupio sam 1, druga 2 valjda bu sutra dosli (2x120mm,1x92mm). U vezi diskova, bilo bi dobro nesto sto ce opcenito utisati disk, ali za to imam vec jednu ideju, sklepati cu sam nesto ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|