|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Bolest ili...ovisnost?
Ovo me stvarno ubilo u pojam,rijetko kad imam 200kn u djepu i stvarno krpam djepove s svakom kunom,ali glavno da moja konfiguracija vrijedi 22700kn ![]() ![]() Iz puke dosade isao bacit racunicu,prije racunanja reko bi ma 12k max,kad ono : X2 3800+ 2600kn DFI 1200kn RAM 1400kn HDD 1400kn Grafa 4700kn Zvucnici 2500kn Zvucna kartica 1600kn Vodeno hladjenje 2400 kn Monitor 2200kn DVB-T Kartica 700kn Napajanje 600 kn 2xDVD RW min 600kn Kuciste (TT Dragon) 800kn Mislim da je ovo kraj sto se tice mojeg kupovanja komponenti jer to stvarno ide u nedogled,rupa bez dna,ovisnost ili??Osjecam se kao narkoman,22700kn ![]() Da nisam isao racunat,nebi ni bio svjestan koliko sam love utukao,a na tih 22700 slobodno se moze nadodat jos nekih 2 tisuce na tko zna sta,jer ja se sada pitam na sta sam ja potrosio 2400kn?!Za vodeno,evo gledam radijator,pumpa i blokovi,2400kn?!Gledam racun iz cool pc-a i ne vjerujem... Vjerovatno bih sutra ili vec veceras (da nisam racunao) gledao koliko dodje opteron 170 pa da njega dignem na 3000+ mhz pa da onda imam za jos 500 3DMark-a veci rezultat,mislim stvarno ![]() Mozda se ovim postom jos netko osvjesti i malo smiri s tim komponentama ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Znam kako je to ![]() Istina, moja konfa vrijedi puno manje, al su mi i prinosi pretpostavljam manji ![]() I sad sam stao na ovome, cak sam i razmisljao da prodam grafu jer nije vidla igru vec 3-4 mjeseca... Cak mi je dopizdilo i nakon ove zajebancije sa maticnom (trajalo 2 mjeseca) sve sam stavio u kuciste i vise nis ne diram, ako radi, radi! Nema vise da mi je non stop raskopan, izgubil sam zivce vec ![]() AL stari, ti si stvarno presel mjeru dobre kupnje, kaj je, je.... P.S. Pazi da ne padnes u napast kad dodje AM2 ili Conroe....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
mene je nedavno puknlo da zašto imam tak jaku konfu (mislim jaku, nije bila usporediva ni približno s tvojom) kada se ni ne igram na kompu, nego samo gledam filmove i služamu muziku, pa sam ga downgradeao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
chuj takwo nešto je ne lijepo negoli preljeppo imati,ali dati te nowche...swaka ti dala...hehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Pa skoro svaka bi mu i dala da je mahao tolikom lovom pred sponzorusama... ![]()
![]() |
#6 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
istina. prevec je prevec. na BAS SVOJ I 100% MOJ komp sam potrosio u zadnje 1.5g: pentium mmx233=0 maticna iwill=0 128mb sdram=0 4.3%0.85gb hdd-ovi=0 cdrom 8x=0 napajanje 400w, kuciste mini=0 ventovi & cooler alpha=0 zvucna=0 grafa rageII=0 usb pci kartica=cca50 pci mrezna=90 voodoo grafa=50 ------------------------------------- 190kn cheka se jaci proc;50kn sve sto je 0kn, to se vodilo pod neispravno/beskorisno/neupotrebljivo, a zapravo radi ![]() ali da imam cca 30000kn place (jos bolje, dzeparca!!!!!) bi i ja imal tak troskove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Eto bas sam i ja neki dan gledao i razmisljao o grafickoj jer sada je 6800gs jako pojeftinila a imam i spage pa bi ju mogao dobiti i nekih 20% ispod i razmisljam si pa sta sam debil kada nista neigram tj ako nesto i zaigram brzo se ohladim.... Jedino sto bi moglo opravdati moje ulaganje je tu i tamo onlajn igranje quakea4 i to je to... Tako da sam i ja bacio svoju racunicu i mogu reci da sam se ne bas ljepo iznenadio kada sam shvatio da sam za to sto sam potrosio na komp mogao kupiti auto ![]() Tako da imho i ja sam se previse uzivio recemo to tako u to kupovanje nigdje neradim student sam a imam komp zadnje generacije... Cudne smo mi biljke. Rekoh sebi NECU kupiti novu grafu i monitor sve dok nebudem imao VISKA para...
![]() |
#8 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ma koj mrtvi upgread. odigram tu i tam nekej. Skuzio i ja da je bacanje love. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Eh Thoroughbred B, nije bitno dal je ovisnost ili bolest, već kolko se ljudi znaju kontrolirati, tj. kolko im (i za kaj) opće te sve skupe komponente trebaju. Ruku na srce ti si u zadnjih nekolko mjeseci nakupoval masu toga, a kolko ti je to sve ustvari treba/trebalo.....to znaš samo ti. Ja osobno ne volim davati pare za ultra skupe, one time hit/must have komponente, jer mi niti trebaju, niti (po meni) vrede te pare, a osim toga cijene im padaju rapidno iz dana u dan i za par tjedana već je na tržištu nekaj bolje, a ne osjetno skuplje. Ne znam kak ti, ali ja imam strpljenja i nije mi problem čekati nekolko mjeseci da cijena neke (ili nekih) komponenti osjetno padne, pa da onda krenem u kupnju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Najvise sto sam spizdio u shutu je bilo 5k kn,sve ostalo na neke rate,ili svako malo (citaj kad placa stigne ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Da si ja sračunam: Prvotna konfiguracija sa monitorom i svime: 7200 kn Upgrade-ovi (i zamjena spaljenog/explodiranog ![]() AMD Athlon 200+ i QDI KuDoz-neznam koji - 750 Abit- ECS ploča i 100-ak kuna...znači oko 250-300 RAM - 750 Grafa - 750 HDD-ovi - 700 Napajanja - 480 kn CD drivovi - oko 500 kn Modding oprema: oko 450 kn Periferija: oko 600 kn Znači, na ovaj komp u protekle 3 i pol godine otišlo cca 13k kn...dobar sam ja još naspram tebi... Ma fora je da se meni nedaje za trenutan high-end 5k kn, kupim mid range i iscjedim ga OC-om do kraja i sretan...jer, kupiš sad npr. 7800GTX za 4k kn, za par mjeseci padne na 2500 kn..pa se živ pojedem, ovako midrange padne za male pare pa mi je svejedno...a ti, ti si ga baš okinuo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
srkalo
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
e vidiš to je tvoj problem... nije istina da nećeš moći igrati kad sam prije otprilike 2 i pol godine kupio svoj komp već tad je bio prosječan (tualatin 1.3, 256 sdr, gf2.....) , ali sam prošao dosta jeftino od tad sam samo kupio grafu (9200se prije 2god novu) i još 256 polovnih rama skoro za džabe i dan danas uspijem zaigrat sve igre koje me zanimaju na pristojnim grafičkim postavkama (cod2, pes5, quake4, sniper elite trenutno) za nadogradnjom mislim da nema potrebe premda bih volio preći na nekog polovnog mobilca (sck.a) ili nešto slično, ali pitanje koliko bi ja osjetio razliku a morao bi za to dosta štedit para... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ex-Gastarbajter
|
Hehe, al glavno da si se meni smijao za vodeno, koje će me izać jaako malo para, a bit će možda malo slabije od tvojega... Ja nemam bolji komp, jer jednostavno nemam para. Tako da se krpam kolko mogu. sada mi je u planu ipod nano, to mi je nekih 1200kn, što nije malo, ali će potrajat... Uglavnom, rijetko što u mome kompu je novo, dosta kupujem polovno... iako mi se čini da bi se mogao zaletit do kine opet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
®
|
![]() Citiraj:
možda si u prawu ,ali ja respektiram Thoroughbred B ipak kad nešto imaš što nemaju drugi...posebno nešto...imao sam se t630 među prwima u os platio 2500 kn a sada ga ima swaka budala ..kužiš..bude ti jako žao..ali ipak... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Ma sve je to zaqrac Ako ne radi igra, onda ju ne igram, ne kupujem jaci HW vec dvije god, u stvari imao sam slicnu konfu prije par godina, nF2, barton i 9600pro ![]()
![]() |
#17 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() Edit: mislim da moja konfa dovoljno govori koliko cesto kupujem novi hardware ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Igrat cemo na ultra extreme low i 800x600 ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..da a ja se cjelo vrijeme mislim dobro je ovako kad nemam zenu,neplacam stan itd itd...sta kad npr cura postane zena,a ono izadje amd 9000+ a ja moram misliti ocu li imati za pelene,dude ili nesto trece...samo se nadam da ce me proci do tada ova manija kupovanja komponenti jer je to ovisnost koja ti daje sve manje i manje sto vise kupujes i trazis jos vise i vise....
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Dok nisam imao neku malo jacu konfu,sanjao sam nesto slicno ovome sto sad imam...Sada kada imam,sanjam neku konfu tipo Sempron 2500+ i Radeon 9550 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
E zato ja rijetko kad kupim nešto što je tek došlo. Zadnje je bio laptop (u sigu ) koji sam platio gotovo 11000 kn. Na sreću uzeo sam preko firme (ne moje), pa mi je došlo nešto jeftinije, ali sam sam bez brige barem još 2-3 god jer mi ne treba nešto jače kad se gotovo ne igram. Da imam novca ne bi mi bio problem, ali student sam, a starce ne želim žicati (premda imam mogućnosti). Kad si kroz ljeto sam zaradim nešto dobro promilslim na što ću postošiti svaku kunu. Sad bum u stolni komp (celeron 2.4 D) bacio još rama (jer ima samo 256, ali kupit ću rabljene) i neku grafiču (možda vrlo jeftino nabavim 9700 pro) i za igranje DOD-a i COD preko mreže jednom - dvaput mjesečno sasvim dosta. A i brat (13 god.) bu zadovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
OPTIMUS
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Javi se ja cu ti rado ostvariti taj san..........zauzvrat, naravno, tvij komp : Machineg : sweating |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
®
|
Citiraj:
istina potpuno se slažem....imash prawo... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam odlučio da neću još neko vrijeme prelazit na A64, ostajem na Socektu A, malo još pojačam ovo jer mi fakat ne treba. Igre više ne igram (istina ogame netreba niš ![]() Sad ću pojačat slabe točke tipa HDD, zvučna, zvučnici itd.. Malo još u izgled uložit i to bi trebalo biti to, bar neko vrijeme ![]()
![]() |
#27 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja sam u svog ukupno sa svim upgrejdovima uložio oko 12-13 tisuća i sad na ljeto mislim uložit ajmo reć oko 4000kn. Vjerovatno opteron 144 ili 3700+, grafa 7600gt ili ako nađem 7800gt rabljenu i za matičnu nisam siguran. Al me živcira kak to sve brzo ide ono kupiš 7800gtx 512mb i ono za 2 mjeseca već izašla bolja grafa pa mislim stvarno nadam se da će se usporit jer baš si želim i novi mob i novo ovo i ono a nemrem jer sve dajem za komp ![]() EDIT:1000 post ![]()
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
hehe, ajd ti budi ovistan o tome kad nemaš love.... ajte vi dečki na odvikavanje..uštedit cete puuunooo love ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|