Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.03.2006., 20:53   #1
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Arrow Ageia PhysX PPU - Saznanja, komentari i rasprava

Kako izgleda dobijamo još jedan specijalizirani komad hardware-a, a to je PPU
(Physics Processing Unit). Ja smatram da je to ogroman korak naprijed sada
kada je vec dosta novih igara koje se izdaju ovih dana nude samo poboljsanja
u vidu grafike, a po meni igrivost (najvazniji element svake igre) biva
nepravedno zanemarivana u sve vecoj mjeri. Veca mogucnost interakcije sa
okolinom trebala bi donijeti tako davno izgubljenu igrivost. Kao strastvenom
igracu vise mi je dosta evolucije mi trebamo REVOLUCIJU,
da li ona dolazi u obliku PhysX Chipa?

P.S.
I nVidia se izgleda pokusava "ubaciti" na nepostojece trziste PPU-a.
Vrlo dobar pogled na tu nadolazecu tehnologiju imate i u clanku na INQ.
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2006., 21:21   #2
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ne, ne mislim da je to revolucija. I to ce biti (ako bude) evolucija kao sto je to bila i 3D grafika u doba kada je na trziste stigla prva 3D graficka kartica sa Voodoo chipom.

I u biti je upitno koliku PPU, kao zasebna jedinica, ima buducnost. Stvar je u tome da su matematicke operacije za racunanje fizike vrlo slicne, cak bi se usudio reci cesto i iste kao i za 3D grafiku. Samim time se cini izgledno da se ta mogucnost samo dodatno integrira na graficke chipove (bilo softverski, bilo dodavanjem novih hardverskih sklopova). Pogotovo ako uzmemo u obzir da ce sa dolaskom DX10, graficke kartice postati puno fleksibilnije i univerzalnije stvarcice nego sto su to sada.
JC Denton je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.03.2006., 21:32   #3
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Svi se slažemo da su današnji GPU-i tolko moćni, da su superiorni u odnosu na ostatak kompa... isto tako se slažemo, da one tako moćne, ne iskorištene zastarjevaju... jer dođu još brže, a ove više niko neće...

Mislim da bi trebalo krenuti u optimizaciju, jer brojke ne predviđaju baš bajnu budućnost ako ovako se nastavi...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2006., 21:33   #4
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Neznam zasto ti ne smatras Voodo 1 revolucijom : nono : , ali probaj zamisliti igre bez specijaliziranog 3D chipa:confused: . Sada bi najvjerojatnije imali svi hlađenje na CPU-u sa tekucim helijem : flyingey

Pa i sama Ageia nije odbacila, stovise potvrdila je da ce biti i verzija za integraciju na MB, sto daljnjim slijedom dovodi do moguceg preseljenja PPU-a na grafulju i na teoretskom posljetku kupovinu od strane jednog od divova (najvjerojatnije ATI, jer je nVidia se vec spetljalja sa Havokom). Druga stvar je sama integracija u engine igre, a i tu je Ageia debelo u prednosti jer njihov SDK je bezplatan, a Havok kosta 250K $
Staro 21.03.2006., 21:40   #5
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Mark my words : PhysX nema budućnosti.
I da, nadam se da sam u krivu...
Sky je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2006., 21:51   #6
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Sky, zakaj da budes u krivu? Meni je to jos jedan nacin da se izvleceju nofci od nas...nis vise...

Lakse njima napraviti jos jedan chip nego malo optimizirat igru
Staro 21.03.2006., 21:51   #7
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Voodoo nije bio revolucija. Zasto bi bio revolucija kad su 3D profi graficke kartice davno prije imale te mogucnosti, a neke od tih mogucnosti su postojeale i na nekim desktop karticama?

A i BTW, u kompu vise nemamo specijaliziranog 3D chipa nego se 3D dio stopio sa 2D dijelom... znaci ono sto ja predvidjam i za PPU<->GPU.
Staro 21.03.2006., 21:52   #8
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
Autor Vucko
Lakse njima napraviti jos jedan chip nego malo optimizirat igru
Jeftinije im je taj chip ugurat uz postojeci
Staro 21.03.2006., 22:05   #9
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
sumnjam da ce dovesti neku revoluciju taj chip ali odredjena evolucija ce biti

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2006., 23:26   #10
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor JC Denton
Jeftinije im je taj chip ugurat uz postojeci
Ha, sigurno da je...al pitanje je dal ce oni to prodavat pod jeftinije?

Zato po meni i je bolje da neka druga firma to dela, vjerujem da ce manje kostat u prodaji (ne u proizvodnji).

Mislim, meni tak i tak sve jedno, igrat sam se prestao vec ima skoro pa godine, ak ce mi trebat taj chip za neke CAD programe ili kakvo crtanje, onda cu ga morat kupit, al da cu bas ici sliniti pred ducanom cim dodje, necu
Oglas

Oglas
Staro 22.03.2006., 00:05   #11
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Taj chip ti moze eventualno trebat za nekakve proracune fizike..i to ako, cini mi se da nece to tako brzo u profi vode

No, sad kad radim na diplomskom (pojednostavljeno nazvano simulacija aerodinamike ), neki specijalizirani chip mi ne bi smetao.. a ne da cekam rezultate proracuna cijeli dan
Staro 22.03.2006., 00:07   #12
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Popisam se na to ko i na nove sockete. Dok mi ne treba rađe kupim dobru periferiju. Tak i tak se igram tjedno max 5h.

Nek muzu lovu nekom drugom :P
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2006., 00:38   #13
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Morao bih se slozit sa Fleksom... a i BTW, mislim da moja graficka govori u moje ime
Staro 22.03.2006., 13:01   #14
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Kakva revolucija? taj chip je samo nacin kako dodatno izmust pare od nas i jos jedno opravdanje za sto manju optimizaciju igara. Sve se to moze perfekntno opzimizirati da radi na danasnjim CPU i GPU, ali lakse je njima dodati jos neki qrac pa izbacit neoptimiziranu igru.
A jos gora stvar je sto je sam DX toliko shebano napravljen da se tu bash i nema sta optimizirati. Stvar bi se sa DX10 trebala promijeniti, al nekako sumljam u to...nVidiji je bash fino krenulo...i ATi-u...svaka 3 mjeseca nova HighEnd grafa koja je 2% brza i 20% skuplja od prosle. Neopravdano visoke cijene, neopravadno neoptimizirane igre...
Staro 22.03.2006., 13:54   #15
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Pa nista, vidim ja da vlada ogroman pesinizam

Ja nemam bas takav pogled (pesimistican) i ocekujem samo napredak uz PPU, jer koliko god mi smatrali HL2 (samo primjer) interaktivnim to on ustvari nije, to je samo sminka. Ovo je prvi put da ce se moci izvrsavati algoritmi koji su zaduzeni za prave fizikalne modele, a ne samo rupice na zidu koje nestanu cim sklonite pogled sa njih. Sto se tice cijene ne vjerujem da ce biti visoka i polazem velike nade u masivan proboj na mainstream trziste.
Staro 22.03.2006., 14:17   #16
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Pa mogao bi se cijeli slučaj oko Ageie pokazati i promašaj s obzirom da sad Nvidia radi nešto u tom smjeru da se druga grafa u SLI-u koristi za fiziku. Vidjet ćemo kako će se stvar razvijati u budućnosti, ali ako NV i ATI krenu tim smjerom AGEIA je prošlost.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2006., 15:33   #17
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

http://www.theinquirer.net/?article=30474
Citiraj:
Autor stef
Pa mogao bi se cijeli slučaj oko Ageie pokazati i promašaj s obzirom da sad Nvidia radi nešto u tom smjeru da se druga grafa u SLI-u koristi za fiziku. Vidjet ćemo kako će se stvar razvijati u budućnosti, ali ako NV i ATI krenu tim smjerom AGEIA je prošlost.
Kod SLI konfiguracije kada sa korist SLIPhysics tada se gube bilo kakve graficke mogucnost jednog od GPU-a (a nVidiin GPU hoce biti skuplji od Ageinog PPU-a), a uz to jos kako sam ja procitao na INQ taj nacin obrade fizike je vise EyeCandy nego real thing.

P.S.
Dell se ukljucuje u ovu igru !!!: CoolRamb
Staro 22.03.2006., 15:40   #18
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Da, riječ je o oboljšanju prikaza efekata ... nije čip ful razvijan samo sa fiziku ... al može se arhitektura s vremenom prilagoditi za to ili razviti skroz novi GPU, potencijala definitivni imaju ako će se stvar pokazati isplativa.
stef je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2006., 15:53   #19
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
Autor DaNiJ3L
....zaduzeni za prave fizikalne modele,...
Nemoj se razbacivat rijecima kad ne znas o cemu govoris. Nema tako jakog osobnog racunala koje moze izracunavat prave fizikalne modele REAL TIME. I da su 1000 puta jaci kompovi, jos vecinu stvari ne mogu racuna REAL TIME.

Ono sto ce to donijeti je mogucnost izracuna hrpe maksimalno pojednostavljenih fizikalnih modela. Znaci nesto tipa hrpe topovskih kugli ispaljenih iz topa i izracuna balistickih trajektorija (ako se netko sjeca iz fizike onih famoznih kosih hitaca, hitaca u vis i slicno...)
Nema sanse da to cudo izracuna u REAL TIME-u npr. deformaciju u jednom sudaru tijela... barem ne tocno.. mozda bolju i precizniju nego sto je to danas moguce... ali daaaleko je to jos od realne fizike problema....

Ipak je to, na kraju svega, samo jos jedna igracka...
Staro 22.03.2006., 16:45   #20
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Kruha i igara...
Certainly, no consumer will oppose more lifelike and realistic games so these efforts are seen as welcome advancements. However, many new advancements in software have some sort of correlation involving new hardware. In order to fully take advantage and support the latest and greatest new developments in software and coding, consumers typically are forced to go out and purchase the latest and greatest hardware.

Povratak u budućnost...
The problem with having flagship hardware that supports the latest software features is that many times, that hardware will be extremely dated by the times games become available that utilize those advanced software features. In fact, by the time those advanced games do arrive there is often a new flagship piece of hardware that offers complete support for those features along with substantially faster overall performance.

Tko čeka, dočeka?
Therefore, the early adopters which paid a significantly higher costs for the previous flagship card are occasionally left with an empty wallet full of false promises. Once the next generation games begin to show up in the second half of the year, the early adopters of the PhysX PPU will begin to reap the benefits of their investment.

Must have efekt...
Make no mistake; physics will become a critical aspect of gaming in the future. However, today there is little to no need to get overly excited as there is hardly an influx of physics-rich titles on store shelves. Regardless, much like the GPU paved the way for the stellar graphics we see in today's games, AGEIA's PPU is the first step towards a whole new level of realism.

Članak
McG je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2006., 17:00   #21
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Joj, opet ista tema...tko prati gpu.org i slične siteove zna da i ATI i Nvidia rade na tome već jako dugo...(mislim na "Havok FX" i slične spike)

To je jedan pravac u kojem se stvari kreću.

Drugi je PPU spika.

Treći je najava AMD-a uvaljivanju posebnog "matematičkog co-procesora" u CPU.
Vlasnicima Amiginih ubrzivačkih kartica će biti jasno o čemu pričam.
Postoji tak jasno i sad u procu "fpu" ali je ovo u najmanju ruku x2 nego kaj je sad.

AMD tvrdi da će to biti specijalizirano samo za servere i radne stanice-ali co-procesor koji računa 5x brže (navodno) od Opterona se može komotno upotrijebiti i za izračunavanje isto kao i PPU....
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2006., 17:10   #22
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Jelc
Treći je najava AMD-a uvaljivanju posebnog "matematičkog co-procesora" u CPU.
mozhda nam zhele rechi da se vrachamo u doma 8086.ice...
atha je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2006., 18:06   #23
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Citiraj:
Autor JC Denton
Nemoj se razbacivat rijecima kad ne znas o cemu govoris. Nema tako jakog osobnog racunala koje moze izracunavat prave fizikalne modele REAL TIME. I da su 1000 puta jaci kompovi, jos vecinu stvari ne mogu racuna REAL TIME.

Ono sto ce to donijeti je mogucnost izracuna hrpe maksimalno pojednostavljenih fizikalnih modela. Znaci nesto tipa hrpe topovskih kugli ispaljenih iz topa i izracuna balistickih trajektorija (ako se netko sjeca iz fizike onih famoznih kosih hitaca, hitaca u vis i slicno...)
Nema sanse da to cudo izracuna u REAL TIME-u npr. deformaciju u jednom sudaru tijela... barem ne tocno.. mozda bolju i precizniju nego sto je to danas moguce... ali daaaleko je to jos od realne fizike problema....

Ipak je to, na kraju svega, samo jos jedna igracka...
Da si prvo uradio domaci uradak i pokusao prvo saznati nesto vise o problematici to sto sam ja napisao nebi pogresno protumacio, nego bi znao da skoro nista u PC svijetu nije REAL TIME, pa samim time ni fizika u igrama. U svakom slucaju se slazem s tobom u pogledu kompleksnosti operacija koje bi taj chip trebao obavljati, ali ne zaboravimo da mi uostalom nemozemo vidjeti (primjetiti) rezultate koji bi proizasli iz potpunog proracuna fizike npr. sudara tijela. Zato ce najvjerojatnije (sigurno), kao i u grafickom dijelu igre postojati kompromisi (kao sto znas ni danasnja grafika nije vjerni prikaz). Kao analogiju cu ti navesti primjer izracuna jednog transformatora u EL. Teh. koji bi vjerojatno uz potpuni (apsolutno precizan) izracun trajao nekoliko dana, ali to ucenici u skoli rijese uz pomoc empiriskih formula za jedan skolski sat u zadovoljavajuce vrijednosti, pa tako ni PPU netreba ici u krajnost, nego ce priblizni (puno jednostavniji) izracuni zadooljit nase potrebe.
Staro 22.03.2006., 18:46   #24
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
Autor DaNiJ3L
nego bi znao da skoro nista u PC svijetu nije REAL TIME
OK, mozda sam malo preburno reagirao.. ali ovo mi nije jasno? O cemu ti pricas? Jel ti uopce znas sta znaci REAL TIME? Hoces rec da izracun grafike nije REAL TIME? Znaci nemamo 30-40.... 150fps u sekundi nego jedan u 3 sata? To sam mislio pod REAL TIME, a to se obicno i misli pod real time.

Nego.. mene najvise zanima kako misle napravit ovu simulaciju strujanja fluida REAL TIME? Jer i za najjednostavniju idealizaciju strujanja fluida, proracun traje predugo da bi i nesto 1000 puta brze moglo izracunat REAL TIME :confused: Jedino ako pri tome misle na npr. simulacije istjecanja kroz rupe na raznim bacvama, sirenje valova kad nesto udari u vodu.... to bi se mozda dalo izracunat dovoljno brzo da bude REAL TIME....

Uglavnom, buduci da sam ipak na strojarstvu pa se poprilicno kuzim u razne mehanike (a to ti dodje ta famozna fizika koja se tamo simulira) u najmanju ruku mi je jasno da ce PPU biti tek prava stvar za cca. 5-10 godina (naravno , ako nadje svoj put u kompove).. kada postane ono sto je sada npr. 7900GTX chip u usporedbi sa 3Dfx Voodoo chipom.

No malo je to sve apsurdno... davno su postojale kompjuterske platforme koje su imale zasebne chipove za zvuk, za matematiku, za iscrtavanje grafike.. i sto ti ja znam sto... takva je npr. bila AMIGA, ATARI ST i razni drugi... i onda je dosao PC sa svojim famoznim mocnim CPU-om... sve ostalo nije bilo potrebno... i sada opet dolazimo do toga da cemo za svaku stvar imat zasebni specijalizirani chip Doduse, to ce sada biti puno fleksibilnije jer se svi ti chipovi mogu relativno lako zamijeniti... dok se to u AMIGI bas i nije moglo

No... to mene tako i ne brine... volim citat o tome i informirati se, ali i ovako ne kupujem nesto sto mi ne treba... zato sada imam GFFX5600, a ne GF7800GTX
Staro 22.03.2006., 19:10   #25
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Citiraj:
Autor JC Denton
OK, mozda sam malo preburno reagirao.. ali ovo mi nije jasno? O cemu ti pricas? Jel ti uopce znas sta znaci REAL TIME? Hoces rec da izracun grafike nije REAL TIME? Znaci nemamo 30-40.... 150fps u sekundi nego jedan u 3 sata? To sam mislio pod REAL TIME, a to se obicno i misli pod real time.
Ma i ja sam nekako na zivcima, valjda radi vremena.
I naravno opet si u pravu, ali opet ne u potpunosti.
O FPS-ovima o kojim govoris dalo bi se razmislit i na drugaciji nacin. Recimo ovako:
Ajd mi ljepo uzmemo tvoju FX5600 i natjeramo F.E.A.R. na nju u rez. 2048x xxxx sa svim detaljima i onda popricamo o REALTIME. (onda bi bilo 300 FP/3h )
Tako ce PhysX ce svremenom evoluirat i moci obavljati kompleksnije izracune (ja nikad nisam rekao apsolutno precizna), ali ja mislim da ce i prva verzija donjeti znacajna poboljsanja u odnosu na danasnja rijesenja u kojima CPU (ipak genericki chip) ima glavnu rijec.

I za pomirenje ;-) :
Ja svakako postujem tvoja stajalista i tvoja znanja.

NO HARD FEELINGS
Staro 22.03.2006., 19:12   #26
McG
-------

Zgleda meni da je svima njima (proizvođačima grafičkih i inih čipova) tak dosadno da više ne znaju kaj bi zmislili (i što masnije prodali). Nije im bila dosta jedna grafička, pa su se sjetili nove/stare fore i počeli namatati kak je z dve sve 2x brže [ajd reko (kupac) da i to vidimo/kupimo]....pa se pokazalo da baš i nije 2x brže, ali nije bitno kartice su se prodale (i još se prodaju) u milijunskim nakladama, a kupci/potrošači su opet popušili foru. Ali zakaj tu stati kad je z 4 kartice opet sve bolje/brže....i to im (moram priznati) čist fino prolazi.....rijetki su oni koji ne bi hteli neki Quad sustav ovog ili onog proizvođača. I evo u samo par dana, recenzija/najava ko u priči i kam god pogledaš svi bruje oko fizike u igrama i kak je to (opet) the next best thing.....ljudi oduševljeni, samo čekaju da to stigne u dućane, pa da kupe i upogone (ali ovaj put s realnom fizikom) najdražu im igru... Ruku na srce kad jemput upadneš u taj začarani krug, povrtaka više nema...jer oni i već sad imaju nekaj bolje/skuplje/brže....realnije.
Staro 22.03.2006., 19:47   #27
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
Autor DaNiJ3L
NO HARD FEELINGS
Naravno da ih nema Ipak smo mi ovdje civilizirani ljudi, pa cak i kad smo u žustroj raspravi

Uglavnom... slazem se s tobom da ce to ipak biti znacajan napredak. Tko zna, za 20-30 godina ce nam se komp, uz mnoge specijalizirane chipove, pretvorit u Holodek sa Enterprisea

A i inace.. mene svaka nova tehnologija zanima... pa tako i ova... barem cu imati sta citat na netu : goood :
Staro 22.03.2006., 19:52   #28
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Citiraj:
Autor McG
Zgleda meni da je svima njima (proizvođačima grafičkih i inih čipova) tak dosadno da više ne znaju kaj bi zmislili (i što masnije prodali). Nije im bila dosta jedna grafička, pa su se sjetili nove/stare fore i počeli namatati kak je z dve sve 2x brže [ajd reko (kupac) da i to vidimo/kupimo]....pa se pokazalo da baš i nije 2x brže, ali nije bitno kartice su se prodale (i još se prodaju) u milijunskim nakladama, a kupci/potrošači su opet popušili foru. Ali zakaj tu stati kad je z 4 kartice opet sve bolje/brže....i to im (moram priznati) čist fino prolazi.....rijetki su oni koji ne bi hteli neki Quad sustav ovog ili onog proizvođača. I evo u samo par dana, recenzija/najava ko u priči i kam god pogledaš svi bruje oko fizike u igrama i kak je to (opet) the next best thing.....ljudi oduševljeni, samo čekaju da to stigne u dućane, pa da kupe i upogone (ali ovaj put s realnom fizikom) najdražu im igru... Ruku na srce kad jemput upadneš u taj začarani krug, povrtaka više nema...jer oni i već sad imaju nekaj bolje/skuplje/brže....realnije.

Gledaj.. nitko te ne tjera da to kupujes.. imas izbor... Igraj igre - kupi grafu i sve ostalo potrebno za to, ne moras igrati igre-kupi ono sto ti treba, bez turbo-mega grafe. A ako zelis igrat igre, a nemas lopve za sva sranja koja trebaju PC-u - kupi PlayStation, XBox ili nesto slicno.

Uvijek imas izbor.. samo je pitanje koliko si postao rob tehnologije... ili mozda bolje receno tehnoloski zombi : suicide
Staro 22.03.2006., 20:12   #29
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Evoga mi smo se sad lijepo isteoretisali na ovu temu i sada mirne duse mozemo cekati da se pojavi na trzistu i da ostvari "snove"
Staro 22.03.2006., 20:47   #30
McG
-------

Citiraj:
Autor JC Denton
Gledaj.. nitko te ne tjera da to kupujes.. imas izbor... Igraj igre - kupi grafu i sve ostalo potrebno za to, ne moras igrati igre-kupi ono sto ti treba, bez turbo-mega grafe. A ako zelis igrat igre, a nemas lopve za sva sranja koja trebaju PC-u - kupi PlayStation, XBox ili nesto slicno.

Uvijek imas izbor.. samo je pitanje koliko si postao rob tehnologije... ili mozda bolje receno tehnoloski zombi : suicide
Krivo si me skužil (ili možda nisi).....daleko sam ja od tehnološkog zombija iliti roba tehnologije.....niti tak često igram igre, pogotovo novije za kojima većina kvazi gamera slini mjesecima prije izlaska, niti volim davati pare za nekaj kaj mi ne treba. Samo sam se osvrnul na to kak (neki, ne svi) ljudi uvjetno rečeno, nasjedaju na skoro sve i svašta kaj izlazi iz razno-raznih marketinških "postrojenja". : cheers2
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno