Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 16.01.2023., 07:54   #1
Astra
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Earth
Postovi: 510
Arrow Koji 3g / 4g / 5g router ?

Pozdrav.
Dobio sam od T-Coma dodatnu SIM karticu sa 60 Gb prometa mjesečno, pa bi stavio kod tate da si ima internet doma.
Zanima me, koji LTE ruter da uzmem, a da nije preskup. Inače stavljam Mikrotik SXT LTE, ali bi volio staviti neku povoljniju alternativu.
Molim Vas sugestije. Hvala.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 16.01.2023. u 09:55.
Astra je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2023., 20:55   #2
Astra
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Earth
Postovi: 510
Molim Vas ako netko ima neku adekvatnu informaciju,hvala.
Astra je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 18.01.2023., 21:13   #3
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,755
Potraži po starijim temama,
prije se uzimalo onaj Huawei B535-xx ako se dobro sjećam,
sad je vjerojatno u igri noviji brži model.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2023., 23:21   #4
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 8,997
A ono, B535, B715 i B818 i dalje stoje kao preporuke. Pitanje je koliko para zelis dati.

Mislim da smo ovdje najvise pisali o preporukama:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=298507
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2023., 07:10   #5
Astra
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Earth
Postovi: 510
Vidim drže i cijenu. Više se isplati uzeti Mikrotik SXT LTE?
Astra je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2023., 12:05   #6
xlr
49%winner
Moj komp
 
xlr's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: PU
Postovi: 8,997
Nadam se da gledas polovnjake
Ne znam za mikrotik, ne pamtim da su se preporucali tu po forumu, ali ako si na ti s tikovima, onda je i to opcija.
__________________
Keep calm and fastboot oem unlock.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 30.01.2023., 20:47   #7
Astra
Premium
 
Datum registracije: Jun 2007
Lokacija: Earth
Postovi: 510
Pa mislio sam SXT LTE,ugradio sam ih 5-6 i jako lijepo rade. jedino mi cijena ne paše baš,pa ako zna netko neku jeftiniju zamjenu.
Astra je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2023., 15:49   #8
KOveonline
Registered User
 
KOveonline's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zadar
Postovi: 61
Pozdrav ekipa.

Došlo vrijeme za selidbu i nakon više od desetljeća koaksijalnog kabela i njegovih blagodati došao na na mjesto gdje nema optike, telefonske parice su loše, 5G signal je loš.

Iz A1 mi nude 4G internet i kažu da ne moram uzimati njihov gsm router već da mogu imati i svoj.

Kako to nisam do sada nikad kupovao, zanima me imate li kakvih preporuka do cca 120 eura?

Hvala
KOveonline je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2023., 16:19   #9
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,755
Vidi po drugim temama, mislim da je još uvijek best buy onaj Huawei 535 ... nađe ga se polovnog, ispravnog ...
Svakako prvo odradi test sa mobom na toj lokaciji i A1 brojem / karticom da vidiš kakav je bandwith, signal, ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2023., 09:13   #10
KOveonline
Registered User
 
KOveonline's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2006
Lokacija: Zadar
Postovi: 61
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Vidi po drugim temama, mislim da je još uvijek best buy onaj Huawei 535 ... nađe ga se polovnog, ispravnog ...
Svakako prvo odradi test sa mobom na toj lokaciji i A1 brojem / karticom da vidiš kakav je bandwith, signal, ...
Od šume ne vidim stablo, a kako sam u selidbi i adaptaciji kuće tako nemam niti komp spojen, eno jadan rastavljen kao i ja.

U A1 mi nude ZTE Homebox MF297D Cat12 za 111 eura pa me čisto zanima postoji li nešto bolje u našim trgovinama za te pare.

Da li su ti gsm ruteri određeni na 4G ili 5G ili mogu biti i jedno i drugo?
Trenutno A1 ne garantira da će mi 5G raditi usred Zadra, ali ako mi kvart zakorači u moderno doba onda bi bilo zgodno samo karticu promijeniti na 5G.

Zadnje izmijenjeno od: KOveonline. 22.04.2023. u 09:29. Razlog: Mozak ne radi
KOveonline je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 22.04.2023., 14:58   #11
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,755
Zato sam ti i rekao da prvo odradiš test sa mobitelom na toj nekoj lokaciji + više smjerova.
5G mob vjerojatno nemaš ali možeš posuditi / zamoliti nekog tko ga ima da vidite situaciju.

Za router sam mislio na Huawei B535-xxx, može se nabaviti novi i polovno,
to je 4g / LTE router a pokazao se sasvim ok.
Ako ideš na njega onda te ne interesira situacija sa 5g signalom lokalno.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2023., 08:18   #12
Darko150
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Jul 2017
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 35
Mislim da je jedini 4G router o kojem vrijedi razmišljati Huawei B818-263. Po mojim iskustvima daje mi veće brzine 30-50% od ostalih. Koliko vidim ima ga samo na Njuškalu za oko 200€.
Taj 535 je samo za jako dobre prijemne uvjete i neopterećene bazne stanice.
5G routeri su još jako skupi, a 5G signal samo centrima u većih gradova, pa za sad još nije isplativo. Ja sa Huaweijem 818 dobivam brzine oko 150 Mbips i doma i na vikendici i na poslu i kod brata doma, različiti gradovi i sela. Isprobano sa sim karticama sva 3 operatera...
Darko150 je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2023., 10:18   #13
scarwin
Premium
Moj komp
 
scarwin's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: Zagora
Postovi: 168
Meni je u istim uvjetima, sa iskra antenama b535 davao DL max 85mbps...b818-263 ide preko 130 na istoj frekvenciji
scarwin je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2023., 15:29   #14
nansale
Registered User
 
Datum registracije: Nov 2013
Lokacija: zagreb
Postovi: 154
Kad svi pitaju pitam i ja..pomoć i eventualnu preporuku za neki bolji ruter, naime koristim Homebox ZTE 4G MF286R kupljen od A1 s njihovom SIM karticom (1 TB) koji se najviše koristi za IPTV i Internet.

Zbog estetike položaj mu je u zatvorenom ormaru dnevnog boravka ispod TV na kojeg je spojen Lan kablom te se još jedan TV, Firestick, jedan lap i 4 mobitela/tableta spajaju na njega (WIFI) u stanu cca 45 kvadrata.

U posljednje vrijeme je problem da se svaka cca dva dana gubi konekcija na internet te se ruter mora restartati da bi se sve posložilo i onda sve funkcionira do slijedećeg restarta.

Telefonski priključak svakako ne trebam, trebam samo za internet jer bih A1 SIM karticu nastavio koristiti pa molim preporuku za neki solidan ruter s SIM card slotom kojem su domet i brzina odlični.
nansale je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2023., 16:56   #15
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,755
Eh, tako to bude kada je estetika i umjetnički dojam važniji od "zahtjeva" tehnike

Prvi "problem" ti je trenutna lokacija routera, u zatvorenom > vjerojatno "kuha / prokuhao" zbog manjka svježeg zraka,
drugi "problem" ti je (isto vezano za lokaciju) > sigurno slabiji 4g signal u tom ormaru umjesto da je uz kakav prozor a kako bi nivo / kvaliteta signala bila bolja.

Napravi test, izvuci router van tog ormara, po mogućnosti uz prozor i prati kako će se tada ponašati,
u web konfigu na vrhu imaš ikonu koja pokazuje nivo 4g signala ...
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2023., 14:41   #16
gimli
Registered User
 
Datum registracije: Apr 2005
Lokacija: germany
Postovi: 18
Pozz

Hoće li 5g ruter recimo koji nudi A1, raditi u situaciji da ima samo 4g, pretpostavljam da ima neki downstep na 4g?

Lp
gimli je offline   Reply With Quote
Staro 01.08.2023., 13:24   #17
johnsmith
Premium
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: vž
Postovi: 1,288
isto ko i telefoni. Sve podrzane mreze rade do najvise 4G ili 5G ovisno o modelu jelte. I settingsi su takoder, 3/4/5, samo 3 samo 4, 5 nsa, 5 sa, kako na kojem.
johnsmith je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2023., 08:42   #18
Jasmin1959
Registered User
 
Datum registracije: Feb 2018
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1
Društvo, molim pomoć,

spreman sam platiti pravom znalcu, kao i ugostiti ga u svom domu, koji ima iskustva, znanja i sposobnosti doći i postaviti stup sa dvije antene za 5G na moru. Kompletan opis, položaj, slike, video zapis i sve ostale relevantne inpute šalje stručnjaku koji se voljan prihvatiti tog zadatka na njegov email.

Hvala svima koji raspolažu informacijom tko to zna i može obaviti.

Jasmin Bojić

p.s. Naravno i sugestije o eventualnom 5G routreru dobrodošle. Trenutno razmišljam o Teltonika 5G RUTX50 modelu. Ima li što bolje, kvalitetnije ????
Jasmin1959 je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2024., 14:47   #19
ThomasCro
Registered User
 
Datum registracije: Oct 2019
Lokacija: Zg
Postovi: 31
Pozdrav, pokušavam na vikendici osposobiti mobilni internet sa solidnim signalom.

Na svojem mobitelu na Telemach mreži mjerim cca 20mbps.

Kupio sam D-Link G403 u nadi da će pokupiti neki solidan signal, ali prima maksimalno 5mbps, isprobao na svim lokacijama u potkrovlju.

Zanima me koja bi mi onda bila bolja opcija? Ljudi mi preporučuju Iskra P-60 antenu.
Ali onda bi trebao neki router koji podržava SIM kartice i SMA konektor za Iskru.

Znate li možda nešto takvo što bi bilo za preporuku?

Hvala!
ThomasCro je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2024., 12:49   #20
Tirkiz
Poludrago kamenje
 
Tirkiz's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2023
Lokacija: Ogulin
Postovi: 214
Citiraj:
Autor ThomasCro Pregled postova
Pozdrav, pokušavam na vikendici osposobiti mobilni internet sa solidnim signalom.

Na svojem mobitelu na Telemach mreži mjerim cca 20mbps.

Kupio sam D-Link G403 u nadi da će pokupiti neki solidan signal, ali prima maksimalno 5mbps, isprobao na svim lokacijama u potkrovlju.

Zanima me koja bi mi onda bila bolja opcija? Ljudi mi preporučuju Iskra P-60 antenu.
Ali onda bi trebao neki router koji podržava SIM kartice i SMA konektor za Iskru.

Znate li možda nešto takvo što bi bilo za preporuku?

Hvala!
Taj D-Link je Cat4 router, ne podržava agregacije.
Mobovi podržavaju agregacije i mogu se spajati na više ćelija/frekvencija istovremeno i zbog toga nategnu veće brzine nego uređaj koji radi isključivo na jednoj ćeliji/frekvenciji.
Zato ti mob daje veće brzine.

Ovisno di je ta vikendica, koliko frekvencija (bandova) emitira Telemach toranj, možeš početi od Huawei B535 (2CA), B818 (4CA), oni imaju SMA utor za spojiti vanjske antene kao Iskra P-60

Možda i razmišljati o nekom 5G routeru, jer će sada u listopadu telekomi pretumbati frekvencije pa bi dio sadašnjih 4G frekvencija mogli prebaciti na 5G čime bi sadašnji 4G routeri mogli biti zakinuti za dio frekvencija na koje se mogu spajati i raditi manje agregacija.

Na cellmapper karti možeš provjeriti da li ima mapiranih tornjeva na lokaciji tvoje vikendice, imaš u mom potpisu ispod direktne linkove na karte.
__________________

Celmmapper karte tornjeva: A1 4G / HT 4G / Telemach 4G / HT 5G NR
Moj 4G/5G setup i brzine (FOTO)
Tema routeri 4G/5G LTE-A,4G+ - usporedbe internet i govornih tarifa mobilnih operatera...

Kako mapirati HT N78 tornjeve preko Cellmappera?
Mob koji ima Exynos ili Snapdragon čipset i Telemach SIM u mobu.
Instalirati NetMonster app, dolje u kutu desno klik na tri točkice > Phone info > kada se otvori app naći polje "Set Preferred Network Type" i odabrati "NR only".
Treba restartati mob.
Upaliti Cellmapper i šetati gradom. Neće raditi ni data ni voice ali spajat će se na HT N78 gdje može.
Poslije mob spojiti na WiFi ili SIM prebaciti na 5G/4G/3G/2G mode i normalno uploadati podatke da se pojave na cellmapper karti.
Do sada potvrđeno da ovo radi na Samsung Galaxy A52s 5G (Qualcomm Snapdragon) i S21 (Exynos)
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2024., 13:56   #21
snake29o3
Premium
Moj komp
 
snake29o3's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia - Kutina
Postovi: 146
Ima na njuškalo po 120€ B818... ja sam našao na FB Marketu za 100€... evo čekam da mi dođe pa da vidim razliku u odnosu na B535....
__________________

CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Scythe Grand Kama Cross
Mainboard: Asrock P43DE3
RAM: 4 x 4 GB DDR3 1600MHz
GPU: XFX 8800 GT 512 MB DDR3 Alpha Dog XXX Edition
HDD: Kingston HyperX Fury 120 GB (OS) + ( 4 x Toshiba DT01ACA050 500 GB 32 MB (RAID 10) )
PSU: InterTech SL-500A
Case: Antec P180
OS: Proxmox VE





CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Spire Kepler Rev.2
Mainboard: Gigabyte GA-965P-DS4
RAM: 4 x 2 GB DDR2 Kingmax 1066MHz
GPU: Palit GeForce 8400GS 512MB DDR2
HDD: Hitachi 160 GB (OS) + ( TOSHIBA 3 TB 64 MB DT01ACA300 + Toshiba 3 TB 64 MB HDWD130 (ZFS RAID1)
PSU: Xilence 420W
Case: Generic Midi Tower
OS: CentOS 7





Manufacturer: HP
Model: Z440
CPU: INTEL Xeon E5-1650 v4 3.6GHz ( 4GHz Turbo ) 15 MB Cache
RAM: 4 x 8 GB DDR4 ECC 2400MHz
GPU: nVIDIA Quadro P4000 8 GB
SSD: 2 x 240 GB RAID 1 + 256 GB
HDD: 2 x 3 TB RAID 1
Monitor: HP LA2405wg 24" 1920 x 1200
OS: openSUSE Tumbleweed MATE x64




BRAND: ASUS N705FD
CPU: Intel Core i7 8565U 1.8 GHz ( up to 4.6 GHz with TurboBoost)
RAM: 2 x 8 GB DDR4 2400 MHz
GPU: Intel® UHD Graphics 620 Integrated + nVidia GTX 1050 4GB DDR5
SSD: Crucial Micron 1100 256GB
HDD: Seagate ST1000LM035 1 TB 128 MB Cache
Screen: 17.3" 1920 x 1080
OS: openSUSE Tumbleweed MATE x64





BRAND: HP Notebook 15-ba006nm
CPU: AMD Quad-Core A10-9600P (2.4 GHz, up to 3.3 GHz, 2 MB cache)
RAM: 4 GB DDR4 1866 MHz + 8 GB DDR4 1866 MHz
GPU: AMD Radeon R7 M440 Graphics 4 GB DDR3
HDD: 1 TB 5400 rpm
Screen: 15.6" 1920 x 1080 FullHD
OS: Windows 10 Pro x64






Poštene trgovine:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7



snake29o3 je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2024., 21:25   #22
njOob
Premium
Moj komp
 
njOob's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Jug
Postovi: 447
B818 koristim vec dize vrijeme kad sam doma. Preporuka svima. 200 - 300mbit u mojem mjestu bez problema.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
njOob je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2024., 21:36   #23
snake29o3
Premium
Moj komp
 
snake29o3's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia - Kutina
Postovi: 146
Citiraj:
Autor njOob Pregled postova
B818 koristim vec dize vrijeme kad sam doma. Preporuka svima. 200 - 300mbit u mojem mjestu bez problema.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Jel to sa vanjskim ili internim antenama?
__________________

CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Scythe Grand Kama Cross
Mainboard: Asrock P43DE3
RAM: 4 x 4 GB DDR3 1600MHz
GPU: XFX 8800 GT 512 MB DDR3 Alpha Dog XXX Edition
HDD: Kingston HyperX Fury 120 GB (OS) + ( 4 x Toshiba DT01ACA050 500 GB 32 MB (RAID 10) )
PSU: InterTech SL-500A
Case: Antec P180
OS: Proxmox VE





CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Spire Kepler Rev.2
Mainboard: Gigabyte GA-965P-DS4
RAM: 4 x 2 GB DDR2 Kingmax 1066MHz
GPU: Palit GeForce 8400GS 512MB DDR2
HDD: Hitachi 160 GB (OS) + ( TOSHIBA 3 TB 64 MB DT01ACA300 + Toshiba 3 TB 64 MB HDWD130 (ZFS RAID1)
PSU: Xilence 420W
Case: Generic Midi Tower
OS: CentOS 7





Manufacturer: HP
Model: Z440
CPU: INTEL Xeon E5-1650 v4 3.6GHz ( 4GHz Turbo ) 15 MB Cache
RAM: 4 x 8 GB DDR4 ECC 2400MHz
GPU: nVIDIA Quadro P4000 8 GB
SSD: 2 x 240 GB RAID 1 + 256 GB
HDD: 2 x 3 TB RAID 1
Monitor: HP LA2405wg 24" 1920 x 1200
OS: openSUSE Tumbleweed MATE x64




BRAND: ASUS N705FD
CPU: Intel Core i7 8565U 1.8 GHz ( up to 4.6 GHz with TurboBoost)
RAM: 2 x 8 GB DDR4 2400 MHz
GPU: Intel® UHD Graphics 620 Integrated + nVidia GTX 1050 4GB DDR5
SSD: Crucial Micron 1100 256GB
HDD: Seagate ST1000LM035 1 TB 128 MB Cache
Screen: 17.3" 1920 x 1080
OS: openSUSE Tumbleweed MATE x64





BRAND: HP Notebook 15-ba006nm
CPU: AMD Quad-Core A10-9600P (2.4 GHz, up to 3.3 GHz, 2 MB cache)
RAM: 4 GB DDR4 1866 MHz + 8 GB DDR4 1866 MHz
GPU: AMD Radeon R7 M440 Graphics 4 GB DDR3
HDD: 1 TB 5400 rpm
Screen: 15.6" 1920 x 1080 FullHD
OS: Windows 10 Pro x64






Poštene trgovine:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7



snake29o3 je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2024., 21:44   #24
njOob
Premium
Moj komp
 
njOob's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Jug
Postovi: 447
Sa internim.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk
njOob je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2024., 23:31   #25
snake29o3
Premium
Moj komp
 
snake29o3's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia - Kutina
Postovi: 146
Ufff.... Onda jedva cekam da mi dodje....

Sad sa B535 i internim antenama mi potegne do 60 - 70 Mbps dowload....

A nekih 3km sam od tornja.


Koji firmware imas? HT, Vodafone ili original?

Koliko sam citao, ovaj od Vodafonea je najgori i zakljucan dosta

Sent from my OnePlus 12 using Tapatalk
__________________

CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Scythe Grand Kama Cross
Mainboard: Asrock P43DE3
RAM: 4 x 4 GB DDR3 1600MHz
GPU: XFX 8800 GT 512 MB DDR3 Alpha Dog XXX Edition
HDD: Kingston HyperX Fury 120 GB (OS) + ( 4 x Toshiba DT01ACA050 500 GB 32 MB (RAID 10) )
PSU: InterTech SL-500A
Case: Antec P180
OS: Proxmox VE





CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Spire Kepler Rev.2
Mainboard: Gigabyte GA-965P-DS4
RAM: 4 x 2 GB DDR2 Kingmax 1066MHz
GPU: Palit GeForce 8400GS 512MB DDR2
HDD: Hitachi 160 GB (OS) + ( TOSHIBA 3 TB 64 MB DT01ACA300 + Toshiba 3 TB 64 MB HDWD130 (ZFS RAID1)
PSU: Xilence 420W
Case: Generic Midi Tower
OS: CentOS 7





Manufacturer: HP
Model: Z440
CPU: INTEL Xeon E5-1650 v4 3.6GHz ( 4GHz Turbo ) 15 MB Cache
RAM: 4 x 8 GB DDR4 ECC 2400MHz
GPU: nVIDIA Quadro P4000 8 GB
SSD: 2 x 240 GB RAID 1 + 256 GB
HDD: 2 x 3 TB RAID 1
Monitor: HP LA2405wg 24" 1920 x 1200
OS: openSUSE Tumbleweed MATE x64




BRAND: ASUS N705FD
CPU: Intel Core i7 8565U 1.8 GHz ( up to 4.6 GHz with TurboBoost)
RAM: 2 x 8 GB DDR4 2400 MHz
GPU: Intel® UHD Graphics 620 Integrated + nVidia GTX 1050 4GB DDR5
SSD: Crucial Micron 1100 256GB
HDD: Seagate ST1000LM035 1 TB 128 MB Cache
Screen: 17.3" 1920 x 1080
OS: openSUSE Tumbleweed MATE x64





BRAND: HP Notebook 15-ba006nm
CPU: AMD Quad-Core A10-9600P (2.4 GHz, up to 3.3 GHz, 2 MB cache)
RAM: 4 GB DDR4 1866 MHz + 8 GB DDR4 1866 MHz
GPU: AMD Radeon R7 M440 Graphics 4 GB DDR3
HDD: 1 TB 5400 rpm
Screen: 15.6" 1920 x 1080 FullHD
OS: Windows 10 Pro x64






Poštene trgovine:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7



snake29o3 je offline   Reply With Quote
Staro 29.04.2024., 11:18   #26
Getriba
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Dec 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 232
@snake29o3 - jel došao B818 (koja je verzija) i koje brzine dobivaš ?
Getriba je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2024., 09:51   #27
snake29o3
Premium
Moj komp
 
snake29o3's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2006
Lokacija: Croatia - Kutina
Postovi: 146
Citiraj:
Autor Getriba Pregled postova
@snake29o3 - jel došao B818 (koja je verzija) i koje brzine dobivaš ?
Yap, došao je.... HT-ova verzija:


Hardware version: WL3B818M
Software version: 11.0.1.2(H220SP1C983)
Web UI version: WEBUI 11.0.1.1(W2SP12C7201)
Configuration file version: B818-263-CUST 11.0.1.1(C965)


Malo sam ga pomaknuo na drugu lokaciju u kući, i dobivam maximalno 130 down / 40 up...

Ali planiram ga staviti na tavan, pa bi trebalo biti još bolje....


U prosjeku mi se poduplala brzina.... prije sam imao max nekih 60 down / 10 up...
__________________

CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Scythe Grand Kama Cross
Mainboard: Asrock P43DE3
RAM: 4 x 4 GB DDR3 1600MHz
GPU: XFX 8800 GT 512 MB DDR3 Alpha Dog XXX Edition
HDD: Kingston HyperX Fury 120 GB (OS) + ( 4 x Toshiba DT01ACA050 500 GB 32 MB (RAID 10) )
PSU: InterTech SL-500A
Case: Antec P180
OS: Proxmox VE





CPU: INTEL Xeon E5450 3.0 GHz 12 MB Cache
Cooler: Spire Kepler Rev.2
Mainboard: Gigabyte GA-965P-DS4
RAM: 4 x 2 GB DDR2 Kingmax 1066MHz
GPU: Palit GeForce 8400GS 512MB DDR2
HDD: Hitachi 160 GB (OS) + ( TOSHIBA 3 TB 64 MB DT01ACA300 + Toshiba 3 TB 64 MB HDWD130 (ZFS RAID1)
PSU: Xilence 420W
Case: Generic Midi Tower
OS: CentOS 7





Manufacturer: HP
Model: Z440
CPU: INTEL Xeon E5-1650 v4 3.6GHz ( 4GHz Turbo ) 15 MB Cache
RAM: 4 x 8 GB DDR4 ECC 2400MHz
GPU: nVIDIA Quadro P4000 8 GB
SSD: 2 x 240 GB RAID 1 + 256 GB
HDD: 2 x 3 TB RAID 1
Monitor: HP LA2405wg 24" 1920 x 1200
OS: openSUSE Tumbleweed MATE x64




BRAND: ASUS N705FD
CPU: Intel Core i7 8565U 1.8 GHz ( up to 4.6 GHz with TurboBoost)
RAM: 2 x 8 GB DDR4 2400 MHz
GPU: Intel® UHD Graphics 620 Integrated + nVidia GTX 1050 4GB DDR5
SSD: Crucial Micron 1100 256GB
HDD: Seagate ST1000LM035 1 TB 128 MB Cache
Screen: 17.3" 1920 x 1080
OS: openSUSE Tumbleweed MATE x64





BRAND: HP Notebook 15-ba006nm
CPU: AMD Quad-Core A10-9600P (2.4 GHz, up to 3.3 GHz, 2 MB cache)
RAM: 4 GB DDR4 1866 MHz + 8 GB DDR4 1866 MHz
GPU: AMD Radeon R7 M440 Graphics 4 GB DDR3
HDD: 1 TB 5400 rpm
Screen: 15.6" 1920 x 1080 FullHD
OS: Windows 10 Pro x64






Poštene trgovine:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7



snake29o3 je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2024., 10:52   #28
Tirkiz
Poludrago kamenje
 
Tirkiz's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2023
Lokacija: Ogulin
Postovi: 214
Citiraj:
Autor snake29o3 Pregled postova
U prosjeku mi se poduplala brzina.... prije sam imao max nekih 60 down / 10 up...
Naravno da se povećala brzina, Huawei B535 ima slabiji modem koji podržava nižu modulaciju signala 64QAM/16QAM, ima 2x2 MIMO antene te podržava max dvije agregacije a B818 ima modem koji podržava max modulaciju 256QAM/64QAM, 4x4 MIMO antene i podržava 4 agregacije, mora ti dati veće brzine
Tirkiz je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2024., 14:15   #29
Asterix040
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2012
Lokacija: Velika Gorica
Postovi: 56
Pozdrav svima!

Već dosta dugo koristim 4G A1 Homebox. Kad sma prelazio sa bakra na bežično dosta sam bio u tome, ali kako mi dugo nije trebalo malo sam ispao, pa mi treba pomoć.
Dakle, imao sam do sad sljedeću situaciju:
oprema koju koristim je njihov router ZTE MF286 (koji, ako se ne varam, nema CA) koji je povezan na dvije Iskra P-56 antene. Spajam se na toranj udaljen cca. 2 km, imam odličnu optičku vidljivost. Toranj odašilje na B1, B3 i B28, znači frekvencije su 2100, 1800+ i 700 (toranj je eNB ID 41908). Računalo i router su bili spojeni ethernet kablom i brzina je uvijek bila oko 100-120 mbps. Uređaji joji su se spajali bežićno su imali nešto manju brzinu, 80-100 mbps.
Zbog nekih adaptacija u kući, više ne mogu imati ovakvu konfiguraciju. Router je i dalje spojen na P-56 antene, međutim sada je na podu i dosta je zakriven. Ne mogu ga više spojiti ethernet kablom na računalo, nego su sad svi korisnici spojeni preko Wi-Fi. Razumljivo, brzine su drastično pale. Brzina je sa na računalu oko 50 mbps, a na mobitelima oko 30 mbps.
Koje je rješenje?
Da li bi kupovina boljeg routera pomogla? Da li mi se ispati uzeti 3CA ili 2CA router, npr. Huawei B715, Huawei B818 ili TP-link Archer MR500?
Koji od njih ima bolju Wi-Fi predaju da kompenzira nepovoljan položaj uređaja?

Još jedno podpitanje, koja treba biti udaljenost između antena? Znam da se to nekad računalo na način da se frekvencija pretvarala u valnu duljinu, a onda prema njoj određivao razmak antena.
Asterix040 je offline   Reply With Quote
Staro 14.06.2024., 17:19   #30
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 22,755
Onda to nije adaptacija ne degradacija

Pokušaj "nadležnima" objasniti da bez žica / Lan kabela u današnje vrijeme naprosto ne može.
Za link prema vani je važno da su vanjske Iskra P-56 antene i dalje spojene na router.
To šta je sada router na podu utječe na WiFi pokrivanje i posljedično lošiju vezu / manje brzine.
Nađi način da spojiš PC sa routerom preko Lan kabela, eventualno preko PowerLine (ista strujna faza).
Za lošije pokrivanje WiFi - jem možeš recimo kod PC - ja staviti neki AP / Router u AP funkciji i tako poboljšati pokrivanje a i brzinu prema klijentima.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na