|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Preporuka RAID kontrolera.
Evo razmišljam o raidu pa bi si kupio neki kontroler.Treba mi samo Raid 0 pa me zanima da li bi ovo bilo dovoljno http://snipurl.com/ldk4 ,ne trebam da bude neki posebni,sa 100 điđa miđa koje i ne kužim što rade ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Cijena: 0 kuna. Ne košta te ništa da probaš ![]() ww.techimo.com/articles/index.pl?photo=149 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
dodaj još jedno w ispred |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
@Veki-os Buduci da RAID 0 nije neka pamet, i ovo ce ti biti dosta. Sad, koliko si spreman dati kredita nekakvom no name kvazi kontroleru, ovisi o tebi.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
za win xp professional kazu da moze
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Zanima me kad ja spojim taj kontroler,gdje ču ja birati to da namjestim raid i kad to napravim i jednom budem reinstalirao windowse hoče li svi podaci nestati ili ču moči normalno staviti windowse a da mi druge particije ostanu netaknute? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
ma nije ista stvar disk stavit u raid kojim upravljaju windowsi i raid kojim upravlja "hardwerski" kontroler
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||||||||||||
Premium
|
Citiraj:
windowsi ne bi trebali imat nista sa raidom, oni polje vide kao jedan disk i tako se prema njemu ponasaju znaci sto se windowsa tice oni bi se trebali identicno ponasat bez obzira radi li se o polju ili jednom disku (tako barem rade sata raid kontroleri a ni ovi "pata" ne bi trebali bit ista drugaciji) jedina razlika moze bit ta sto ces windowsima za vrijeme instalacije morat dat disketu s driverima za kontroler
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Hvala,to me zanimalo.Najvažnije mi je da reinstalacijom windowsa ne gubim cijelo polje.Znači taj kontroler "održava" to polje i kad reinstaliram windowse druga particija ostaje netaknuta,odnosano ostaje raid?Sorry što gnjavim ali želim biti siguran prije nego što se upustim u sve to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||||||||||||
Premium
|
tako to radi sa svim raid kontrolerima s kojima sam ja do sad radija znas da su projektanti hardwarea i software po defaultu jako komplicirani tako da me ne bi zacudilo da je nekad neko to sve zamislija nekako drugacije pa ti niko nista ne moze garantirat 100% ali cisto sumnjam u ovom slucaju
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Evo nabavio sam raid kontroler,sad me zanima pošto imam pata diskove i jedan je s jumperom na master a drugi na slave kako da namjestim jumpere kad budem pravio raid:confused: ? EDIT:1. Koliki stripe size da stavim,komp je namjenjen igranju pa bi prema tome odredio,koliko je za igre najbolje? 2.Da li spojim diskove na jedan ide kabel pa njega u jedan kanal na kontroleru ili svaki disk na poseban kabel pa svaki u jedan kanal na kontroleru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() 32kb ili 64kb, ionako IRL radis vecinom s manjim fileovima, a vjerojatno je i kontroler preslab da pravilno upravlja s vecim blokovima. Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Hvala domyu i svima na pomoči,evo napravio sam danas,zasad je average read oko 93 al moram još sve srediti,potwikati pa ču vidjeti ![]() E da,ono zauzeče procesora u HD tachu gdje sam testirao je 22%,to mi se čini nekako puno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
EMP moderator
|
Bolji sam. ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |