PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koja DVB-T kartica? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=30818)

Thoroughbred B 03.01.2006. 14:22

Koja DVB-T kartica?

Technisat AirStar USB, eksterna DVB-T
ili
Technisat SkyStar2 PCI DVB-S
ili
TerraTec Cinergy 2400i DT MCE, dual tuner DVB-T

...

Mogu li preko DVB-T kartice gledat RTL itd?Ili samo satelit?

I jos jedno pitanje,ako bi uzeo obicnu TV karticu,htio bi snimati u komp neke serije itd,ali koliko se sjecam meni je za 1 min bilo cega uzimalo po 1 GB prostora na disku!!!!Kako da to manje zauzima?

Thoroughbred B 03.01.2006. 14:42

Re: Koja DVB-T kartica?

Citiraj:

Originally posted by Thoroughbred B
ili
ili

...

I jos jedno pitanje,ako bi uzeo obicnu TV karticu,htio bi snimati u komp neke serije itd,ali koliko se sjecam meni je za 1 min bilo cega uzimalo po 1 GB prostora na disku!!!!Kako da to manje zauzima?

Da ne editiram jer bi napravio pomutnju,koja je bolja TerraTec Cinergy T2 ili Leadtek 1000T,koja ima bolji softver?Ili bar opcenito,koji proizvodjac koristi bolji softver...

Jelc 03.01.2006. 15:31

Meni je ta XT koju misliš kupiti bila spojena kabelska/video/VIVO i radi izvrsno.

Mislim-ako imaš kvalitetan signal nema potreba da kupuješ dodatnu Tv-karticu.

Thoroughbred B 03.01.2006. 16:06

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Meni je ta XT koju misliš kupiti bila spojena kabelska/video/VIVO i radi izvrsno.

Mislim-ako imaš kvalitetan signal nema potreba da kupuješ dodatnu Tv-karticu.

Ja bi DVB-T :)

domy_os 04.01.2006. 01:46

Vjerojatno si snimao u nekompresirani AVI pa ti je zato uzimalo tolko mjesta. Snimaj u MPEG-2 na nekih 6000 kb/s.

Freek 04.01.2006. 09:13

Re: Koja DVB-T kartica?

Citiraj:

ili
ili

...

"Technisat SkyStar2 PCI DVB-S"
Je satelitska kartica , te nemože lovit zemaljski program.

Thoroughbred B 04.01.2006. 09:29

Jos jedno pitanje,ako je DVB-S satelitska,dakle spaja se na tanjur od satelita,na koju antenu spajam DVB-T karticu?Ja sam mislio to spojit na tanjur od satelita!

nikola-m 04.01.2006. 12:58

DVB-T se spaja na običnu tv antenu(riblja kost ili nešto slično) te služi za gledanje zemaljskih programa (HTV 1 i 2,RTL, Nova). U VIDI-u 116/2005 imaš test i USB i PCI DVB-T tunera.

JC Denton 04.01.2006. 13:21

DVB-T spajas na obicnu antenu tj. antenski sustav za DVB-T je isti kao i za analogiju.

Thoroughbred B 04.01.2006. 14:22

Thnx,idem danas po Cinergy T2 DVB-T...

Btw koliko programa cu moc gledat?

Mislim da je malo glupo dat 800kn a onda da vidim 3 kanala
:rolleyes:

Freek 04.01.2006. 14:29

Citiraj:

Thnx,idem danas po Cinergy T2 DVB-T...

Btw koliko programa cu moc gledat?

Mislim da je malo glupo dat 800kn a onda da vidim 3 kanala
:rolleyes:

Pa nista vise nego sto si i do sada mogao.
S tim da ce ti signal na krtici mozda bit jos losiji nego na telki.

JC Denton 04.01.2006. 16:49

Moci ces gledat 4 kanala - HRT 1 i 2, NovaTV i RTL.

Buduci da si iz Ri, pretpostavljam da imas dobar signal s Ucke.

Thoroughbred B 04.01.2006. 17:28

Citiraj:

Originally posted by JC Denton
Moci ces gledat 4 kanala - HRT 1 i 2, NovaTV i RTL.

Buduci da si iz Ri, pretpostavljam da imas dobar signal s Ucke.

Ti programi su mi najvazniji,signal mi je fenomenalan,kvaliteta slike itd,barem na telki...Imam neku yebenu antenu na krovu,veliku :)

Valjda ce s vremenom i ostale TV kuce preci na DVB-T,nadam se RI TV,nigthmare stage zeljka malnara :D

JC Denton 04.01.2006. 21:22

Citiraj:

Valjda ce s vremenom i ostale TV kuce preci na DVB-T,nadam se RI TV,nigthmare stage zeljka malnara :D
Ne bi se bas kladio da ce ostale televizije tako brzo preci na digitalno emitiranje jer je i ovo sto se trenutno emitira s Ucke u eksperimentalnom stadiju.

Ali u roku 5-7 godina bi mogle... u Europi je sad trend ukidanja analognih signala pa to mora stici do nas prije ili kasnije. Kako to ide kod nas - vjerojatno kasnije :D

nikola-m 04.01.2006. 21:54

Mislim da OiV imaju neku dobru viziju pokriti digitalnim signalom u roku neke 2 godine. Možda ima šta na o tome na njihovom webu.

JC Denton 04.01.2006. 22:04

Citiraj:

Originally posted by nikola-m
Mislim da OiV imaju neku dobru viziju pokriti digitalnim signalom u roku neke 2 godine. Možda ima šta na o tome na njihovom webu.
Ma da, definitivno ce pokrivenost drzave digitalnim signalom rasti, ali i dalje ce to biti samo ova 4 programa.

A kad ce ostale (lokalne) TV preci na digitalni signal.. mislim da to nece biti prije 2010.

nikola-m 04.01.2006. 22:11

To da. Lokalne TV jedva da su i na ovaj način uspješne a još ulagati u novu opremu za emitiranje.

Thoroughbred B 05.01.2006. 12:42

Kupio Cinergy T2,kvaliteta slike fantasticna,prezadovoljan,4 najvaznija kanala vidim :beer:

windfucker 09.01.2006. 12:29

DVB-T u OS!

Pozdrav,WF opet u dubiozi!
Zanima me kako stojimo sa DVB-T prijemom u Osijeku,ako netko zna slučajno preciznije, za Donjogradsku regiju.Ako da,KOJI prijemnik odabrati u kombinaciji sa sobnom antenom,jer nemam mogućnosti postavljanja "riblje kosti",tj vanjske antene(armirano-betonska zgrada I kat,zajedničke antenske instalacije u zgradi definitivno izvan svake funkcije...).
:mad:
Sve najbolje za netom prošle blagdane,sa malim zakašnjenjem,od WF-a!:beer: :beer: :beer:

domy_os 09.01.2006. 12:34

Kolko ja znam, pokriveni su samo Zagreb i Rijeka, a i to je još eksperimentalno.

Jelc 09.01.2006. 12:51

Mislim da su pričali da će i u OS početi probno emitiranje (ako već nije)

Najvjerovatnije se da uloviti nešto i HU i od komšija...

stuc 09.01.2006. 12:58

Dali ta DVB-T kartica može hvatati i običan signal ? Ima li koja karta da podržava oba standarda ?

windfucker 10.01.2006. 10:12

Da,postoji ih više koje to objedinjuju.Pokušaj u bilo kojoj malo bolje opremljenoj trgovini hardware-om,biti će izbora;)
Da,Osijek je počeo,znam pouzdano da u zapadnom dijelu grada(Višnjevac) ljudi imaju signal(navodno,tamo je i odašiljač).
Donjogradska regija u OS,opet kol'ko je meni poznato,nema optičku vidljivost spram odašiljača,i baš me zanima kako stojimo sa signalom.Bilo bi pametno da se netko iz trgovina sa odgovarajućom opremom (lap&stick) proveze gradom i utvrdi stanje prijema signala.Jer,ja bih prvi kupio(i još 4 prijatelja) za svoj PC&TV,al' šta ako nismo kvalitetno pokriveni,bio bi to bačen novac,zar ne?
A gospoda koja se bave prodajom,također bi imala koristi od navedenoga.:beer:
...a nekakva analiza(rezultat testiranja) uređaja u uvjetima lošeg/lošijeg prijema? Preporuke?

windfucker 11.01.2006. 11:22

...mali ispravak za područje OS;exp.odašiljač je u Josipovcu ne u Višnjevcu!
'Ajmo braćo,preporuke za izbor najadekvatnijeg uređaja...ajmooooo

Mr.Ex.President 12.01.2006. 19:29

Citiraj:

Originally posted by windfucker
...mali ispravak za područje OS;exp.odašiljač je u Josipovcu ne u Višnjevcu!
'Ajmo braćo,preporuke za izbor najadekvatnijeg uređaja...ajmooooo

PHP kod:

Objekt    Frekvencija    Kanal    Širina kanala    Mod    Modulacija    FEC    Zaštitni interval
Josipovac 
Osijek    570 MHz    33    8 MHz    8k    64 QAM    3/4    1/

meni je za oko zapeo Yakumo QuickStick DVB-T:clap:
500 kn u Hg spota mislim

Clifton 13.01.2006. 15:56

Nešto o antenama? prve DVB-T kartice kaj sam vidil imale su ful malu antenicu (ko' i Yakumo stick), jel' to dovoljno za 'vatat signal?
Ima slične probleme kao i neki ovdje s postavljanjem vanjske antene pa bih baš zato uzeo DVB-T karticu..

acer 13.01.2006. 16:17

Dovoljan ti je ta mala antena ako imas opticku vidljivost prema odasiljacu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:09.