|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ozbiljni problemi sa kompatibilnošću Maxtor hardova na NF4
Samo za info: Owners of a new Maxtor DiamondMax 9/10 SATA II harddisk then you should immediately move the jumper on it's back to force SATA I speed. It came to the attention of NGOHQ.com and the german ComputerBase that there are compatibility isses that can cause serious loss of data (system crashes, sudden reboots and so on). At this time the models „6V300F0“ and „6V250F0" are affected for sure. You could either wait for your motherboard maker to present a fixed BIOS or hope that Maxtor releases a firmware upgrade. http://ngohq.com/home.php?page=artic...read&arc_id=59 Dok se stvar ne sredi, da ne bi bilo nismo-znali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
uvijek nešto s maxtorom.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
ccc... ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
imali su svi problema, kakvih-takvih, ali po mojim iksutsvima i iskutsvima ljudi koje znam, maxtor je tu No. 1 na black listi i nikad mu ne bi stavio svoju kolekciju mp3 na njega... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
prebaci ih u raid 1 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
chaintech zenith (nf2 chipset) su uredno ubijale seagate diskove... chaintech je povukao tu seriju (tj. ploce besplatno zamjenio novima, neka nova revizija koja je imala otklonjen taj blogo receno *bug*) kada se zadnji put tako nesto dogodilo Intelu? ![]()
![]() |
#9 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Captain
Datum registracije: Aug 2004
|
ja za Maxtora stavljam ruku u vatru
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Djelim mišljenje s tobom, dečec.... maxtor No 1...
Silverston Temjin TJ05 silver+Corsair vx550w ASRock Z77 Extreme4+i5 3570K Lg M227WD,Corsair Vengeance 2*4gb / HDD:OCZ Vertex3 128gb, Samsung 1.5TB, Samsung 750gb, WDC 2TB Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad[/SIZE] |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
O Maxtor diskovima samo najbolje...Još uvijek imam jednog 4,3GG, starog 4-5 godina... Jadnik je pokopao već dva WD-ova :clap: Nedavno sam kupio Maxtorovog 80GB SATA 8MB...Genijalna stvar! Brz i neobično(za Maxtora) tih! Nedavno su se Maxtor i Seagate udružili! A Seagate je "the next best thing"... Gdje će im biti kraj??? WD, IBM, Samsung i Co. mogu slobodno staviti ključeve u brave svojih tvornica :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
Pričam o tome da su Maxtori i Baracude zakon...ostalo je prosječnost... Najgori od svih su WD...griju se ko pas i imaju životni vijek vinske mušice. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ha ha. Maxtor.... Nikad... Ni u kojem pogledu neće se PRIBLIŽIT mom piceku. Probo sam SVE diskove. Nije mi valjda zadnjih 5 godina riko ni jedan. Mislim da mi je riko jedan WD 20gb prije 4 godina, i to se znalo da će krepat, jer se često nosio okolo i radio vuseči na kablu. Uvjek sam zagovrao barice. To stoji. Najbolji diskovi, ali su sve usraili sa STIRom i ne mogučnošču podešavanja AAMa. Velki minus. Imam sad doma jednog WDa. Caviara SE, izašo iz tvornice prije kojih 2-3 mjeseca. Dobar disk. Iznenađujuče tih. 7200.7 barica koja mi je bila sistemskih disko olalala dugo, sad je u ICY BOXu. Nemam riječi za taj disk. Radi uredno i tiho. Radi se o PATA modelu, uz jednu sitnicu. To je disk iz retail PCa i nema STIRA i mislim da je AAM na min. Disk je fakat tih. I sada šok za one koje ne vole korejce. Neki dan sam uzeo zamzunga. E disk je tih ko barice .4 . Nešto nevjerojatno. Grije se jako malo, skoro pa ništa. Relativno je brz. Prezadovoljan sam sa diskom. Našo sam si sistemca za neko vrijeme. U drugom kompu imam sata 120gb baricu 7200.8. Dobar disk, ali KREŠTI. ak vas smeta buka IZBJEGAVAT. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
@Lancia ma nemoj!! ti si sigurno jedan vrlo iskusan korisnik i siguran sam da je hrpetina diskova presla preko tvojih ruku (kompa) i da znas... to sto imas maxtora starog desetljece i sto ti jos uvijek radi, nema nikakve veze s novim serijama... pogledaj samo primjer ibm-a (imao je odlicne diskove, pa je krahirao sa par serija i sad je opet odlican) danas su svi diskovi i po performansama i po kvaliteti tu negdje....zna se zalomit koja losija serija svakome....a maxtor-u se najvise takvih zalomi |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
Ja govorim o svojim osobnim iskustvima... Ako netko može pljuvati po Maxtoru bez argumenata, onda valjda mogu i ja po WD-u argumentirano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
daj odi spavat....nemoj se tu kur**** sad...for me EOD |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
Da, da...ti si bogom dan ![]() Samo blatiš taj znak koji imaš ispod nicka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Također s Maxtorom iz siga nikakvih problema, evo već 4. godina u režimu 24/7 Još san ih par instalira prikama i isto nikakvih problema... Crka mi IBM ![]() ![]() bojim se da je to u današnjem vremenu sve sreća ![]()
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
da se pohvalim da imam WD od 18 GB na 7200, 5 godina i nema problema, i ima mi frend isto WD ali taj ima 1 točka nešto GB pa si vi mislite koliko je star ![]() općenito mislim da je glupo se prepucavati oko toga jer svi mogu imati dobre i loše serije proizvoda, tako da je veličanje jedne firme bedastoća, isto kao što mislim da su stare komponente u svoje vrijeme bile kvalitetnije nego ove koje imamo danas, isto kao i autoindustrija |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
locked in server room
Datum registracije: Mar 2004
|
Da malo bolje pratiš neke stvari, uvjerio bi se da određene serije stvarno nevaljaju....ja sam do sad u zadnje cca 2,5 god. najviše sranja imao baš sa Maxtorom, pa me ovaj topic uopće ne čudi. Koliko sam ih samo poslao na servis..... Sa Hitachijem sam na cca 4 kompa (iako se radi o različitim generacijama diskova) imao porblema sa "corrupted sectors", no srećom to se lako riješava.....i svaki put sam znao što mi je činiti.... ![]()
![]() |
#25 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Izgleda da su konačno riješili problem i napravili novi firmware. http://planet3dnow.de/cgi-bin/newspu...?id=1139354296 |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Faraon
|
kad bi bar meni rijesili problem sa mojim SEAGATEOM sata 2 ncq 160gb. kad se instaliraju ide driveri od nforce4 nemogu restartat ni rebootat i sve se raspadne. ogroman je broj sata 2 diskova koji odbija radit sa nforce4. nvidia je objavila na stranicama da ce izdati nove drivere evo cekamo ih mjesecima skoro ce pola godine. maxtor je jedini dosad koji je problem rijesio na nacin da prilagodi svoj firmware. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
pa u tome je i poanta!!! za crkavanje diskova je kriv maxtor i problem je bio u njegovom firmwareu... a za ovaj seagate sto ti kazes, to je problem do drivera, a ne do seagatea ili njegovog firmwarea... oduvijek se zna da su ti nvidijini IDE driveri smece.... neznam zasto bi ih uopce i htio instalirat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|