PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Ozbiljni problemi sa kompatibilnošću Maxtor hardova na NF4 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=29462)

Jelc 08.12.2005. 22:43

Ozbiljni problemi sa kompatibilnošću Maxtor hardova na NF4

Samo za info:

Owners of a new Maxtor DiamondMax 9/10 SATA II harddisk then you should immediately move the jumper on it's back to force SATA I speed. It came to the attention of NGOHQ.com and the german ComputerBase that there are compatibility isses that can cause serious loss of data (system crashes, sudden reboots and so on). At this time the models „6V300F0“ and „6V250F0" are affected for sure. You could either wait for your motherboard maker to present a fixed BIOS or hope that Maxtor releases a firmware upgrade.

http://ngohq.com/home.php?page=artic...read&arc_id=59

Dok se stvar ne sredi, da ne bi bilo nismo-znali.

nicko 09.12.2005. 23:19

uvijek nešto s maxtorom....

Vuco 12.12.2005. 00:37

Citiraj:

Originally posted by nicko_029
uvijek nešto s maxtorom....
Nije li ovo malo nepromisljena i pretjerana izjava? Kao da danas/jucer samo ta firma ima/imala problema?

ccc...:smoke:

nicko 12.12.2005. 11:51

imali su svi problema, kakvih-takvih, ali po mojim iksutsvima i iskutsvima ljudi koje znam, maxtor je tu No. 1 na black listi i nikad mu ne bi stavio svoju kolekciju mp3 na njega...

segregator 12.12.2005. 12:00

Sad ste me ustravili, a ja još imam dva u raid-u :(

nicko 12.12.2005. 12:29

prebaci ih u raid 1 ;)

Vuco 12.12.2005. 13:09

imao 6 maxtora, svi odreda radili brzo i bez ikakvih problema...mora da sam sreckovic..:)

MasterX 12.12.2005. 13:23

chaintech zenith (nf2 chipset) su uredno ubijale seagate diskove... chaintech je povukao tu seriju (tj. ploce besplatno zamjenio novima, neka nova revizija koja je imala otklonjen taj blogo receno *bug*)

kada se zadnji put tako nesto dogodilo Intelu? ;)

MadBoY 12.12.2005. 15:07

Citiraj:

Originally posted by MasterX
kada se zadnji put tako nesto dogodilo Intelu? ;)
Nije ni AMD-u ako cemo vec tako gledat...vec nvidji :p

Kerber 13.12.2005. 10:53

ja za Maxtora stavljam ruku u vatru

nino 14.12.2005. 10:43

Citiraj:

Originally posted by CyRuS
imao 6 maxtora, svi odreda radili brzo i bez ikakvih problema...mora da sam sreckovic..:)
Da ne pretjeram, u zadnje 2-3 godine, barem 20-30 Maxtora kupljeno, svi jos rade, nijedna reklamacija. Kupljen jedan WD, hitan slucaj, riknuo nakon 8 dana, otisli svi podaci u 3 PM...Ipak mislim da je to sve stvar srece:D

Dechec 04.01.2006. 00:15

Djelim mišljenje s tobom, dečec....
maxtor No 1...

Lancia 08.01.2006. 13:22

O Maxtor diskovima samo najbolje...Još uvijek imam jednog 4,3GG, starog 4-5 godina... Jadnik je pokopao već dva WD-ova :clap:
Nedavno sam kupio Maxtorovog 80GB SATA 8MB...Genijalna stvar! Brz i neobično(za Maxtora) tih!
Nedavno su se Maxtor i Seagate udružili! A Seagate je "the next best thing"... Gdje će im biti kraj???
WD, IBM, Samsung i Co. mogu slobodno staviti ključeve u brave svojih tvornica :clap:

nicko 08.01.2006. 13:25

Citiraj:

Originally posted by Lancia
O Maxtor diskovima samo najbolje...Još uvijek imam jednog 4,3GG, starog 4-5 godina... Jadnik je pokopao već dva WD-ova :clap:
Nedavno sam kupio Maxtorovog 80GB SATA 8MB...Genijalna stvar! Brz i neobično(za Maxtora) tih!
Nedavno su se Maxtor i Seagate udružili! A Seagate je "the next best thing"... Gdje će im biti kraj???
WD, IBM, Samsung i Co. mogu slobodno staviti ključeve u brave svojih tvornica :clap:

o cem ti pricas....daj se saberi malo...

Lancia 08.01.2006. 15:35

Pričam o tome da su Maxtori i Baracude zakon...ostalo je prosječnost...
Najgori od svih su WD...griju se ko pas i imaju životni vijek vinske mušice. :gringo:

Fleks 08.01.2006. 15:51

Ha ha. Maxtor.... Nikad... Ni u kojem pogledu neće se PRIBLIŽIT mom piceku.

Probo sam SVE diskove. Nije mi valjda zadnjih 5 godina riko ni jedan. Mislim da mi je riko jedan WD 20gb prije 4 godina, i to se znalo da će krepat, jer se često nosio okolo i radio vuseči na kablu.

Uvjek sam zagovrao barice. To stoji. Najbolji diskovi, ali su sve usraili sa STIRom i ne mogučnošču podešavanja AAMa. Velki minus.

Imam sad doma jednog WDa. Caviara SE, izašo iz tvornice prije kojih 2-3 mjeseca. Dobar disk. Iznenađujuče tih.

7200.7 barica koja mi je bila sistemskih disko olalala dugo, sad je u ICY BOXu. Nemam riječi za taj disk. Radi uredno i tiho. Radi se o PATA modelu, uz jednu sitnicu. To je disk iz retail PCa i nema STIRA i mislim da je AAM na min. Disk je fakat tih.

I sada šok za one koje ne vole korejce. Neki dan sam uzeo zamzunga. E disk je tih ko barice .4 . Nešto nevjerojatno. Grije se jako malo, skoro pa ništa. Relativno je brz. Prezadovoljan sam sa diskom. Našo sam si sistemca za neko vrijeme.

U drugom kompu imam sata 120gb baricu 7200.8. Dobar disk, ali KREŠTI. ak vas smeta buka IZBJEGAVAT.

Bubba 08.01.2006. 16:09

Citiraj:

Originally posted by Lancia
Pričam o tome da su Maxtori i Baracude zakon...ostalo je prosječnost...
Najgori od svih su WD...griju se ko pas i imaju životni vijek vinske mušice. :gringo:

I tebi je mama kupila Internet prije tri tjedna, jer si prosao 7. razred s nategnutom cetvorkom?

nicko 08.01.2006. 17:15

@Lancia
ma nemoj!!
ti si sigurno jedan vrlo iskusan korisnik i siguran sam da je hrpetina diskova presla preko tvojih ruku (kompa) i da znas...

to sto imas maxtora starog desetljece i sto ti jos uvijek radi, nema nikakve veze s novim serijama...

pogledaj samo primjer ibm-a (imao je odlicne diskove, pa je krahirao sa par serija i sad je opet odlican)

danas su svi diskovi i po performansama i po kvaliteti tu negdje....zna se zalomit koja losija serija svakome....a maxtor-u se najvise takvih zalomi

Lancia 08.01.2006. 19:22

Ja govorim o svojim osobnim iskustvima...

Ako netko može pljuvati po Maxtoru bez argumenata, onda valjda mogu i ja po WD-u argumentirano.

nicko 08.01.2006. 19:31

daj odi spavat....nemoj se tu kur**** sad...for me EOD

Lancia 08.01.2006. 19:43

Da, da...ti si bogom dan :))

Samo blatiš taj znak koji imaš ispod nicka.

Mr.Ex.President 12.01.2006. 19:23

Također s Maxtorom iz siga nikakvih problema, evo već 4. godina u režimu 24/7

Još san ih par instalira prikama i isto nikakvih problema...
Crka mi IBM:fuming:da, jedan iz onih serija:argue:

bojim se da je to u današnjem vremenu sve sreća:)

Šušta 13.01.2006. 00:04

da se pohvalim da imam WD od 18 GB na 7200, 5 godina i nema problema, i ima mi frend isto WD ali taj ima 1 točka nešto GB pa si vi mislite koliko je star :D i radi normalno

općenito mislim da je glupo se prepucavati oko toga jer svi mogu imati dobre i loše serije proizvoda, tako da je veličanje jedne firme bedastoća, isto kao što mislim da su stare komponente u svoje vrijeme bile kvalitetnije nego ove koje imamo danas, isto kao i autoindustrija

Doktor 24.01.2006. 13:33

Da malo bolje pratiš neke stvari, uvjerio bi se da određene serije stvarno nevaljaju....ja sam do sad u zadnje cca 2,5 god. najviše sranja imao baš sa Maxtorom, pa me ovaj topic uopće ne čudi. Koliko sam ih samo poslao na servis.....
Sa Hitachijem sam na cca 4 kompa (iako se radi o različitim generacijama diskova) imao porblema sa "corrupted sectors", no srećom to se lako riješava.....i svaki put sam znao što mi je činiti....:rolleyes:

Jelc 09.02.2006. 13:45

Izgleda da su konačno riješili problem i napravili novi firmware.

http://planet3dnow.de/cgi-bin/newspu...?id=1139354296

gospar 24.02.2006. 05:31

kad bi bar meni rijesili problem sa mojim SEAGATEOM sata 2 ncq 160gb. kad se instaliraju ide driveri od nforce4 nemogu restartat ni rebootat i sve se raspadne. ogroman je broj sata 2 diskova koji odbija radit sa nforce4. nvidia je objavila na stranicama da ce izdati nove drivere evo cekamo ih mjesecima skoro ce pola godine. maxtor je jedini dosad koji je problem rijesio na nacin da prilagodi svoj firmware.

nicko 24.02.2006. 09:45

pa u tome je i poanta!!!

za crkavanje diskova je kriv maxtor i problem je bio u njegovom firmwareu...
a za ovaj seagate sto ti kazes, to je problem do drivera, a ne do seagatea ili njegovog firmwarea...
oduvijek se zna da su ti nvidijini IDE driveri smece....
neznam zasto bi ih uopce i htio instalirat :rolleyes:

Panzer 24.02.2006. 10:33

Jel radi Conner jos diskove?
Imam dedeka iz 1994 godine koji jos uvijek uredno radi... Jest da ima 210MB, ali imam ga prikopcanog iz fore... To je kvaliteta --> 12 godina... :)

Bubba 24.02.2006. 11:35

Citiraj:

Autor Panzer
Jel radi Conner jos diskove?

Ne, kupio ga je Seagate prije ~10 godina.

Isus 24.02.2006. 11:39

Citiraj:

Autor nicko_029
pa u tome je i poanta!!!

za crkavanje diskova je kriv maxtor i problem je bio u njegovom firmwareu...
a za ovaj seagate sto ti kazes, to je problem do drivera, a ne do seagatea ili njegovog firmwarea...
oduvijek se zna da su ti nvidijini IDE driveri smece....
neznam zasto bi ih uopce i htio instalirat :rolleyes:

A jel? Ako sa sadšnjim firmwareom ne dela onda i proizvođač diks atreba reagirati. Jasno ovisi koliko prizužbi dobiva za tu platformu. Čekati da nV sredi dirvere za nF4 je ko čekat snijeg u srpnju,

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:04.